Tips en tutorials voor beginners en gevorderde bloggers

Verdien geld met je blog: 7 methodes van makkelijk tot moeilijk

verdien geld met je blogEr zijn diverse manieren om geld te verdienen met bloggen. Ik zet ze voor je op een rijtje in volgorde van moeilijkheidsgraad! Bovenaan de makkelijkste methode voor geld verdienen met bloggen. Onderaan de lastigste manier.

1. Verdien geld met je blog: Google Adsense

Ook al is je blog pas 1 dag oud, dan kun je er toch al Google Adsense op zetten! Hoewel WordPress op termijn beter is om geld te verdienen met bloggen, ben je hier met Blogger in het voordeel. Blogger maakt het je namelijk ontzettend gemakkelijk om Google Ads op je blog te zetten.

Google Adsense op je Blogger blog installeren in 7 stappen

 1. Ga naar http://www.blogger.com/home
 2. Ga naar Layout
 3. Klik op ‘Add a gadget’
 4. Scroll omlaag tot je Google Adsense tegenkomt
 5. Klik op het blauwe plusje achter Google Adsense
 6. Kies het advertentieformaat dat je wilt. Houd hierbij rekening met je template! De advertentie moet wel netjes passen
 7. Klik op save, en klaar! Je hebt Google Adsense op je blog

Om ook echt geld te verdienen met bloggen heb je natuurlijk wel bezoekers nodig. Maar het begin is er!

N.B. Je kunt maximaal 3 Google Ads op een pagina plaatsen. Kies dus de goede plekken. Google heeft een zogenaamde ‘heat map‘ waarop je kunt zien wat de beste plekken zijn voor google ads.

2. Affiliate programma’s

Er zijn diverse affiliate- oftewel partnerprogramma’s in omloop. Bij de meeste kun je je gewoon aanmelden en aan de slag gaan. Andere willen je blog eerst keuren. Een van de bekendste is bol.com. Maar Zalando heeft bijvoorbeeld ook een partnerprogramma, evenals de Blokker.

3. Meld je aan bij Blogmij en Adfactor

Blogmij en Adfactor bemiddelen tussen bloggers en bedrijven. Zij krijgen opdrachten, en schakelen bloggers uit hun database in om posts te schrijven. Zij zijn ook degene die je uit betalen.

4. Laat zien dat advertorials welkom zijn

Laat zien dat je open staat voor advertorials. Veel bloggers zetten op hun pagina over advertorials alleen het bericht: ‘Mail voor tarieven’. Zelf geef ik er de voorkeur aan de tarieven gewoon meteen te noemen. Zo kan een bedrijf meteen zien aan wat voor prijs ze moeten denken.

6. Verdien geld met je blog: schrijf een eBook

Schrijf een eBook en verkoop dat via je blog. Dit is een arbeidsintensieve methode! Maar als je een goed ebook schrijft kan het een goede inkomstenbron zijn.

7. Benader zelf bedrijven

Nu wordt het echt lastiger! Kijk welke bedrijven dezelfde doelgroep hebben als jij. Benader ze met een voorstel voor een gastpost of advertorial op je blog. Zelf heb ik dit nog nooit gedaan. Gelukkig is dat ook niet nodig. Bedrijven benaderen regelmatig bloggers! Zeker nu geld verdienen met bloggen steeds meer inburgert.

Meer en uitgebreide informatie?

Wil je uitgebreidere informatie geld verdienen met je blog? Kijk dan op Geld verdienen met bloggen en Professioneel bloggen.

4 Responses to Verdien geld met je blog: 7 methodes van makkelijk tot moeilijk

 1. Hallo ik ben net begonnen om deze blog op te starten over de alledaagse dingen en belevenissen van het leven .Ik ben verpleegkundige binnen een multicultureel Wijkzorgcentrum voor ouderen
  Dit houd in dat het zorg centrum een samenwerking met de omliggende wijk heeft waar ook zorg thuis verleend word en de mensen uit de wijk gebruikmunnen maken van de faciliteiten van de instelling bijvoorbeeld eten in het restaurant etc.
  O dat ik alleen verdiener ben zou ik graag iets bij willen verdienen op een legale manier .
  Aangezien ik een breed werkveld heb sta ik open voor jullie suggesties en aanbiedingen om op mijn blog te zetten.

  • Hoi, ik heb je blog bezocht en op dit moment staan er nog geen posts op. Ik zou eerst twee maanden regelmatig bloggen en pas dan kijken of je aanbiedingen op je blog kunt zetten. Je zou je dan bijvoorbeeld kunnen aanmelden bij Google Adsense. Maar doe dat nu nog niet, want dan word je afgewezen. Je moet eerst echt wel een flink aantal posts publiceren.

Leave a reply