google adsense

Toen ik ooit begon met bloggen bij Blogger installeerde ik Google Adsense en het werkte meteen. Toentertijd kon iedereen die een blog aanmaakte bij Blogger, Google Adsense gebruiken. Dat waren nog eens tijden!

Maar dat is niet langer het geval. Google is strenger geworden.  Lees hier hun toelatingsvoorwaarden.

Daarom een post over hoe je kunt zorgen dat je wordt toegelaten tot Google Adsense!

Maar eerst, voor de mensen die niet weten wat Google Adsense is:

Google Adsense: wat is het, en wat heb je er aan?

Google Adsense is het advertentienetwerk van Google. En met Google Adsense kun jij geld verdienen met je blog! Je kunt het zo zien:

Stel je blog is als een winkelcentrum. In dat winkelcentrum heb je 3 plekken waar winkels en bedrijven zich kunnen presenteren. Je mag per blogpagina namelijk maximaal 3 Google ads plaatsen. Maar je hebt eigenlijk geen zin in het gedoe met huurders. En ook niet om bedrijven te benaderen.

Dat is waar Google Adsense je te hulp komt. Google Adsense is als het ware je makelaar! Zij leggen contact met bedrijven en verkopen jouw advertentieruimte. En aan het eind van de maand betalen ze je. Op die manier krijg je dus Google Adsense inkomsten.

Dus geen gedoe, of administratieve rompslomp! Het enige dat jij hoeft te doen is Google Adsense op je blog te zetten.

Google Adsense: hoe krijg je approval

 1. Je moet minstens 18 jaar oud zijn.
 2. Je hebt een Google account nodig. Heb je dat nog niet? Maak dit dan eerst aan.
 3. Je moet de eigenaar van je blog zijn. Anders kun je immers de code voor Google Adsense er immers niet in plakken. Ik vind dit op zich een rare regel. Want waarom zou je Google Adsense op het blog van iemand anders willen zetten?!
 4. Zorg voor een About page op je blog met daarin je naam en emailadres. Zo kan het Google team zien dat de aanvraag voor Adsense is gedaan door een heus persoon.
 5. Een goed navigatiesysteem is belangrijk, zodat bezoekers alle onderwerpen op je blog kunnen vinden.
 6. Zorg dat je minimaal 25 posts op je blog hebt staan.
 7. Je blog moet er goed en professioneel uit zien. Dus niet met allemaal irritante pop-ups, een rommelige layout of alleen maar banners bijvoorbeeld.
 8. Je posts moeten nieuw en uniek zijn. Dus niet een gevalletje ‘copy-paste’zijn.
 9. Je posts moeten goed geschreven zijn. Dus niet barstensvol spelvauten zitten.
 10. Er moet voldoende tekst op je blog staan. Blogs met vooral plaatjes, video’s of flash animaties worden afgekeurd.
 11. Je moet regelmatig nieuwe posts plaatsen. Dus niet in één week even snel 25 posts plaatsen om toegelaten te worden bij Adsense! Streef naar minimaal 3 nieuwe posts per week gedurende minimaal 2 maanden.
 12. Het is belangrijk dat je blog bezoekers krijgt via zoekmachines, social media, kortom zogenaamde ‘natuurlijke kanalen’.  Dus niet dat je al je vrienden hebt gemaild met de vraag: ‘Bezoek even mijn blog want ik wil bij Google Adsense!’
 13. Het schijnt te helpen als je een emailadres hebt dat matcht met je domeinnaam. Bijvoorbeeld tbm[@]thuisblijfmoeders.nl voor www.thuisblijfmoeders.nl

N.B. Je blog hoeft niet ouder te zijn dan 6 maanden. Dat geldt alleen voor bepaalde landen, maar niet voor Nederland.  En het Google team dat je aanvraag beoordeelt kijkt níet naar je bezoekers statistieken. Zij kijken naar je content en layout.

Google Adsense aanmelding: het proces

Het proces van aanmelden bij Google Adsense bestaat uit 4 stappen.

 1. Je meldt je aan bij Google Adsense. Je gegevens en blog url worden nu gecontroleerd. Dit duurt meestal zo’n 24 tot 48 uur.
 2. Als stap 1 is goedgekeurd krijg je toegang tot je Adsense account. Je volgende stap is het plaatsen van Google Adsense advertenties op je blog.
 3. Je blog wordt nu opnieuw bekeken.
 4. Binnen 5 tot 7 dagen hoor je of je aanvraag is goedgekeurd of niet. Maar soms ook al binnen 24 uur. Dat wisselt sterk.

Volgende keer: hoe zet je de Google ads op je blog?

Inmiddels gebruik ik liever Ezoic!

Vergelijkbare berichten

16 reacties

 1. Duidelijke uitleg dank je wel. Ik begrijp alleen 1 ding niet goed je schrijft , je mag per blogpagina namelijk maximaal 3 Google ads plaatsen. Ik werk met WordPress en banners (die ik rechts heb staan op de pagina) zijn zichtbaar op alle pagina’s. Houd dit in dat ik er ook maar 3 op mijn site kan plaatsen? Gr Marja

  1. Hoi Marja,

   Ik bedoelde dat je maximaal 3 adverteerblokken mag plaatsen op je blog. ik laat het Google even goed uitleggen!

   Currently, on each page AdSense publishers may place:

   Up to three AdSense for content units (dit is wat ik bedoelde)
   Up to three link units
   Up to two search boxes

   Publishers may not place more than one “large” ad unit per page. We define a “large” ad unit as any unit similar in size to our 300×600 format. For example, this would include our 300×1050 and 970×250 formats, our 750×200 and 580×400 regional formats, and any other custom sized ad with comparable dimensions.

 2. Hoi, wat een mooie informatie voor een beginneling zoals ik.

  Ik heb het domein gekocht bij WordPress.com. Dus er hangt ook een http://mijnessentialia.wordpress.com/ versie aanvast. Maar de werkelijke site is http://mijnessentialia.nl/ en wordt dus gehost bij WordPress zelf. Ik heb geen hosting apart.
  Is dit toereikend voor ‘eigenaar zijn’ van je blog, en de code te kunnen invullen?

  Ik heb nog geen 25 posts, maar ik denk graag vooruit.

  Heel erg bedankt voor je informatie!

  1. Hoi Astrid, helaas mag je op wordpress.com geen Google Adsense gebruiken! Dat staat wordpress.com niet toe. Je zou kunnen kiezen voor wordpress.org of voor blogger als je toch graag google Adsense wilt.

 3. Leuk om te lezen, nuttig, bedankt! Hier een beginnende blogger, echter ben ik benieuwd wat de reden is dat ik googleadsense niet kan installeren op mijn blog. Ik dacht dat het lag aan de 6 maanden regel.

  Ben wel benieuwd Eigenlijk. Maar heeft geen haast, blogger doen we vooral omdat het leuk is!

   1. Blog sinds Juli inderdaad met maandelijks zo’n 10 post, aanmelden via de site van adsense zelf gaat niet. Dat moet via je blogger account zelf gaan en daar staat helaas nog steeds dat ik niet in aanmerking kom. Maar ik weet ook niet waar nog niet aan word voldaan. Of bedoel je wat anders met approval? Alvast bedankt weer:) Groetjes Mama van Dijk

    1. Stap 1 is het bericht van Google Adsense goed lezen. Staat er in waarom je blog is afgewezen? Geven ze een reden?

     Andere mogelijke redenen voor afwijzing zijn:

     Probleem met je contactgegevens
     Probleem met de inhoud van je blog

     Is dit allemaal niet van toepassing, dan zou ik gewoon de aanvraag voor approval opnieuw indienen.

     1. Geen reden, kom nog niet in aanmerking en er staat een algemene link op dezelfde pagina met voorwaarden. Maar zoals ik al zei ik Blog niet voor Adsense;) Maar was gewoon benieuwd waarom dan niet. Groetjes

 4. Een aanvraag indienen kan trouwens niet als je blogt via blogger. Er staat gewoon een knop account aanmaken voor adsense. Maar deze ik niet aan te klikken waarnaast vermeld staat. De Blog komt niet in aanmerking. Zonder duidelijke reden.. Gewoon door blijven gaan. Ooit misschien..

 5. Ik had de Google advertentie code op mijn site geplaatst, maar een maand later heb ik nog steeds geen bericht gekregen of mijn aanvraag goedgekeurd is of niet. Is er misschien iets fout gegaan bij het plaatsen van de code? Ik heb al heel veel geprobeerd, maar ik kom er maar niet uit! Ik maak trouwens gebruik van WordPress :)

  1. Ik heb de Google Adsense code bekeken, en die lijkt in orde. Je zou eventueel nog een tweede Google ad kunnen maken in de footer, en kijken of die het wel doet. Anders is het waarschijnlijk een kwestie van nog even afwachten tot Google je blog goedkeurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *