linkpizzaAffiliate marketing.

Ik heb er gemengde gevoelens over.

Want ik vind het vaak nogal een gedoe. Bovendien levert het maar matig op.

Ik sta ingeschreven als affiliate bij:

Ik sta ingeschreven bij diverse bedrijven als affiliate. Denk aan bekende namen als Daisycon, Zanox, Tradetracker, Tradedoubler, Affiliate4you en Bol.com. Maar als ik eerlijk ben doe ik alleen nog wat als bol affiliate. Bij Daisycon vind ik de layout en het dashboard onbegrijpelijk, en ben ik bovendien mijn wachtwoord vergeten. Ook bij Tradetracker en Tradedoubler weet ik niet meer wat mijn wachtwoord is. Het Amazon affiliate programma gebruik ik soms ook als het daar goedkoper is dan bij bol.com.

Zanox gebruik ik soms wel, maar is heel veel gedoe omdat ze werken met een externe linkgenerator. Vraag me niet om het uit te leggen, maar geloof me als ik zeg dat je zo diverse vensters verder bent voor je de code eindelijk hebt!

Wat nou als er een methode was om geld te verdienen als affiliate zónder dat je overal een account moet aanvragen. En dus zonder dat je overal moet ontdekken hoe het werkt, en moet wachten tot je voldoende hebt verdiend om uitbetaald te worden?

LinkPizza?

LinkPizza schijnt dit te bieden. Ze overkoepelen namelijk als het ware 12 affiliate netwerken, en elke maand komen daar nieuwe bij. Denk aan onder andere Daisycon, Tradedoubler en Zanox, maar ook eBay en Amazon.

Dus toen ze me vroegen over hen te schrijven was ik geïntrigeerd. Want ik ben een groot voorstander van alles wat het leven makkelijker maakt!

Maar eerst voor de mensen die nu denken: 'Wat is affiliate marketing?' even een korte uitleg

Affiliate marketing: wat is het ook alweer?

Affiliate marketing wil zeggen dat je een link naar een bedrijf plaatst in een post. En als één van je bezoekers daar dan op klikt, en wat bestelt, dan krijg jij daar als blogger een percentage van.

Voorbeeld: ik noem in deze post een boek over bloggen op bol.com. Jij klikt op de link, en koopt dat boek. Of je raakt afgeleid en koopt een leuke dweil, want ze verkopen tegenwoordig echt van alles op bol.com. Dan verdien ik daar wat geld mee.

Het voordeel voor bedrijven van affiliate marketing is dat ze jou alleen maar wat hoeven te betalen als er daadwerkelijk wat gekocht wordt via jouw affiliate link. Het voordeel als blogger vind ik een stuk minder duidelijk! Je investeert tijd en moeite in een post, zet er een affiliate link in en dan moet je er maar het beste van hopen.

Maar goed, via bol.com weet ik maandelijks gemiddeld toch zo'n 50 euro binnen te harken als affiliate.

Hoe zit dat nou met die LinkPizza?

LinkPizza verandert gewone links in affiliate links. Dus als ik bijvoorbeeld een link plaats naar Zalando, dan hoef ik niet meer eerst helemaal in te loggen bij Zanox om daar een link te maken. LinkPizza maakt er voor mij even een affiliate link van. Zelfs als een adverteerder van netwerk verandert hoef ik niets te doen. LinkPizza kijkt dan automatisch bij andere netwerken of het programma daar gestart is.

Hier onder zie je het eenvoudig weergegeven in een plaatje:

linkpizza

'Maar hoe zit dat dan met de links die ik al had?' vroeg ik me bezorgd af. Ook daar is aan gedacht: die blijven gewoon werken.

De voordelen van LinkPizza op een rijtje

LinkPizza maakt het leven van een blogger die geld wil verdienen makkelijker!

 1. Affiliate links plaatsen gaat vanzelf met LinkPizza, en is dus makkelijker. Je plaatst gewoon de (product)link en LinkPizza maakt er een affiliate link van. Stel, je hebt een leuke rok gekocht bij de Hema. En je wilt in die post naar de Hema linken met een affiliate link. Dan zou je eerst research moeten doen om te kijken bij welk affiliate bedrijf de Hema zich heeft aangesloten. Met LinkPizza is dat niet nodig. Je plaatst gewoon de link naar de Hema, en het wordt automatisch een affiliate link.
 2. Je hoeft niet meer 12 verschillende accounts te beheren: je hebt alles op het gebied van je affiliates op één plek. Dat betekent meer overzicht. Ik vind dit erg handig, want ik heb zelden zin om al mijn accounts af te gaan, overal in te loggen, en te kijken hoe het met de verdiensten is. Sterker nog, de helft van de tijd weet ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord niet meer...
 3. Met de LinkPizza plugin kun je makkelijk zien welke links in welke posts geld opleveren. Dat is goede informatie, want dan weet je wat je bezoekers interessant vinden, en kun je daar op inspelen.
 4. Omdat je de normale (product)link kunt gebruiken ziet de link er mooier uit. Zie plaatje hier onder:linkpizza
 5. Bij sommige netwerken zoals Zanox moet je je per adverteerder nog weer eerst aanmelden, en toestemming vragen of je hun affiliate links mag gebruiken. Het duurt vaak best lang voor zo'n bedrijf je accepteert. Ook van dat gezeur ben je af met LinkPizza.
 6. LinkPizza heeft een tool die je kunt installeren in je browser waarmee je makkelijk kunt zien of een product waarover je schrijft betalende adverteerders heeft. Stel ik schrijf een artikel over hardloopschoenen op mijn blog Ren mama, ren. Dan plak ik daar graag een affiliate link in naar winkels waar hardloopschoenen te koop zijn. En bij voorkeur noem ik een winkel waar ik als affiliate wat kan mee verdienen. Dan google ik 'hardloopschoenen'. En met de LinkPizza chrome extension krijg ik dan een overzicht van winkels waar hardloopschoenen te koop zijn die werken met affiliates:linkpizza
 7. Op LinkPizza staat een overzicht met adverteerders. Wat ik graag doe is zo'n lijst met adverteerders gebruiken als inspiratie voor een post. De adverteerders zijn namelijk gerankschikt onder kopjes als interieur, boeken, muziek, bloemen, meubelen en nog veel meer. Ik vergelijk dat graag met een appelboom vol appels. Schud er eens aan, en kijk of er wat interessants naar beneden valt. En als je dan een idee hebt gekregen, link je naar een gepaste adverteerder. Zonder dat je je eerst moet registreren, of een affiliate link moet maken. Want dat doet LinkPizza dus voor je.
 8. Stel je hebt een link waarvan je denkt: 'Ik gun LinkPizza geen commissie. Alles is voor Bassie!' In dat geval maak je gewoon alsnog zélf een affiliate link. Dat kan. Je zit niet aan hen vast. Hetzelfde geldt bij advertorials. Als je een betaalde post schrijft voor bijvoorbeeld Wehkamp, en je zet daar een link in naar Wehkamp, dan zou Wehkamp je bij wijze van spreken twee keer moeten betalen. Een keer voor de advertorial, en nog een keer als affiliate. In dat geval kun je LinkPizza voor de link in de advertorial eenvoudig uitzetten.

 Slideshow met uitleg over werking van LinkPizza

In onderstaande slideshow wordt uitgelegd hoe je effectief kunt linken met LinkPizza.

Is het niet te mooi om waar te zijn?

Als iets zo goed klinkt dan word ik een beetje wantrouwig. Want is het dan niet te mooi om waar te zijn? Waarom zijn ze bij LinkPizza zo behulpzaam? Doen ze dit allemaal uit de goedheid van hun hart? Nee, LinkPizza doet dit ook om zelf geld te verdienen. En dat doen ze door 20% commissie te nemen. Stel jij verdient 100,- Dan krijgen zij daarvan 20 euro.

Hmm, dan wordt het de volgende afweging:

Verdien ik door het gemak van LinkPizza zoveel meer met affiliate links dat dit compenseert voor de commissie die ik aan hen moet afstaan?

Op dit moment denk ik van wel. In een interview voor mijn blog Het Moederfront vertelde de geïnterviewde: 'Ik ga een LOI cursus fotografie doen!' En ik dacht nog: 'Daar zou ik een affiliate link van moeten maken!'

Maar ik wist niet goed bij welk bedrijf de LOI zit aangesloten. Ik vermoedde Tradedoubler, maar daar weet ik dus mijn wachtwoord niet meer van. En ik had geen tijd en zin om het allemaal uit te zoeken. Dus liet ik die affiliate link maar zitten. Maar met LinkPizza kan ik die affiliate link wél plaatsen.

Een ander mogelijk nadeel is dat LinkPizza pas uitbetaald als je 100,- hebt verdiend. Dat vind ik wel vrij hoog. Bij affiliate4you.nl krijg ik gewoon maandelijks uitbetaald namelijk. Al is het maar 2,-.

Mijn conclusie over LinkPizza

LinkPizza maakt het makkelijker en sneller om affiliate links in je posts te plaatsen tijdens het bloggen. Je hoeft namelijk niet meer zelf een affiliate link te maken, of je in te schrijven bij affiliate bedrijven. LinkPizza regelt de affiliate links voor jou. Dat betekent tijdwinst, gemak en dat je al je affiliate zaken op één plek hebt.

Ik heb me ingeschreven, en ga de komende maanden kijken hoe het bevalt. Ik ben heel benieuwd! Maar ik heb hoge verwachtingen, anders had ik me niet ingeschreven.

Over een maand een update!

Hoe kun je lid worden van LinkPizza?

Wil je net als ik lid worden van LinkPizza? Schrijf je dan in. Dat is in een paar minuten gepiept. Vervolgens moet je even wachten totdat je bent goedgekeurd. En daarna kun je aan de slag.

Vergelijkbare berichten

17 reacties

 1. Dankjwel, ik ben het nu aan het ontdekken.
  Ik kwam er daarbij achter dat inschrijven in het Engels gaat. Dat is niet echt een probleem, maar ik word daar altijd een beetje achterdochtig van en vaak haak ik dan af. Nu doorgegaan omdat het een link van jou was. Het is volgens mij goedgekomen.

  Maar lijkt me handig voor anderen om te weten: inschrijven gaat in het Engels.
  Overigens is er goede (Nederlandse) hulp via chat.

 2. Bedankt! Heb me aangemeld gisteren en nu al goedgekeurd. Dus ik zal zo ermee aan de slag en ik ben reuze benieuwd.

  Fijne site trouwens met goede tips voor Blogger!Konden we wel gebruiken :)

  Groetjes,
  Gerda

 3. Ik ben er wel razend benieuwd naar want nu is het inderdaad een heel gedoe met die links bij verschillende sites te maken! Al weet ik niet of mijn inkomsten hoog genoeg zijn om dan ook nog eens 20% af te staan :’) 10% was nog aanvaardbaar geweest!

 4. Je moet dan inderdaad wel commissie af gaan staan aan de partij die jouw linkjes replaced. Naast LinkPizza heb je bijvoorbeeld ook SkimLinks, Linkgist en DigiDip die dit doen.

 5. Hallo, ik heb een paar vragen hierover.
  1. Wat gebeurd er als je je aanmeld bij b. V. Linkpizza of een andere aanbieder en je doet er niets mee. Krijg je dan een boete of iets dergelijks?
  2. Moet je een blogger zijn om dit te kunnen doen? Ik dacht eigenlijk dat ik via pinterest alles kon doen en dan bedoel ik gewoon pinnen. Of heb ik het dan verkeerd begrepen?

  Hoop op reactie

  Alvast bedankt

  1. Hoi Kristina,

   je krijgt zeker geen boete als je je inschrijft en er vervolgens niets mee doet. Je verdient dan simpelweg niets met dat programma. Wat betreft een blogger moeten zijn: aangezien het mogelijk is affiliate links achter afbeeldingen te zetten kun je het denk ik ook met Pinterest doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *