facebook pagina maken

Wil jij een Facebook pagina maken voor je blog?

Dat is een heel goed idee!

Ik denk dat iedere blogger het wel eens heeft gehoord: het is verstandig om je blog zichtbaar te maken op Facebook. Dat kan je namelijk nieuwe bezoekers opleveren en dat zorgt dat je blog social proof krijgt. En Facebook is een mooie manier om je blog te promoten.

Een blog beginnen betekent tegenwoordig automatisch ook promotie op social media.

Maar hoe maak je een Facebook pagina voor je blog? Dat doe je door een zogenoemde 'bedrijfspagina' ook wel 'fanpage' genoemd, te maken op Facebook.

N.B. Dit is dus iets anders dan bloggen op Facebook!

Een blog beginnen op Facebook raad ik beslist NIET aan!

Persoonlijke Facebookpagina versus speciale Facebook pagina maken

Een persoonlijke Facebookpagina is de pagina die je maakt als je je aanmeldt bij Facebook. Je maakt op dat moment een persoonlijk account op je naam. Zo'n persoonlijke Facebookpagina representeert jou. Tenzij je je posts op 'public' zet, kunnen alleen mensen die officieel 'vrienden' van je zijn op Facebook je berichten zien.

Een Facebook bedrijfspagina of fanpagina representeert een bedrijf, of in ons geval een blog! Terwijl je als persoon maar 1 persoonlijke pagina op Facebook kunt maken, is het aantal fanpagina's dat je mag hebben op Facebook onbeperkt. Ik heb er bijvoorbeeld een stuk of 6, voor 6 verschillende blogs.

Hier onder 6 redenen waarom je als serieuze blogger een aparte facebookpagina voor je blog nodig hebt.

6 Redenen om een speciale Facebookpagina te maken voor je blog.

 1. De meeste bloggers willen hun privé Facebook pagina gescheiden houden van hun blog. Door een bedrijfspagina/fanpage aan te maken op Facebook is dat heel gemakkelijk.
 2. Op een 'gewone' privé Facebookpagina kunnen mensen je alleen maar volgen door 'vrienden' met je te worden. En jij moet ze dan ook nog eerst accepteren. Bij een bedrijfspagina is dat niet nodig. Daarbij kunnen ze de pagina gewoon 'liken' en klaar! Voortaan zijn ze geabonneerd op de Facebookpagina van je blog. Met andere woorden: met een speciale Facebookpagina voor je blog maak je het mensen makkelijker om je te volgen.
 3. Je kunt maximaal 500 vrienden hebben op Facebook. Maar het aantal mensen dat een fanpage van Facebook van je blog kan volgen is oneindig.
 4. Facebook is enorme bron van potentiële bezoekers voor je blog. Het is jammer om van die bron geen gebruik te maken. Al was het maar omdat mensen via Facebook heel makkelijk jouw blogposts kunnen delen met anderen.
 5. De statistieken die Facebook je geeft van je Facebook pagina zijn heel informatief. Zo krijg je informatie over wanneer je doelgroep online is, hun leeftijd etc.
 6. Een speciale Facebookpagina voor je blog komt professioneel over.

Goed het mag duidelijk zijn waarom het verstandig is om een speciale Facebookpagina voor je blog te maken. Hoe pak je dat aan? Ik leg het hier onder uit! Het is niet moeilijk. Je bent in 4 stappen klaar.

Facebookpagina maken voor hobby

Net zoals je voor een blog een Facebookpagina kunt maken, kun je ook een facebookpagina maken voor een hobby natuurlijk. Op zo'n pagina kun je dan alles delen over je hobby!

Speciale Facebookpagina maken voor je blog in 4 stappen

Stap 1: Ga naar facebook.com/pages/create.php

Ga naar https://www.facebook.com/pages/create.php. Kies 'Brand or product'. Klik dus op het leuke plaatje met de roze pump!

facebook bedrijfspagina

Stap 2: kies de categorie 'website'.

Na het klikken op Brand or product verschijnt een lijst met categorieën. Kies de categorie 'Website'.

facebook pagina maken

Stap 3: Vul de naam van je blog in

Vul vervolgens de naam van je blog in, en klik op Get Started. Let op: de naam die je invult wordt onderdeel van de url van je Facebook fanpagina. Ik vulde revieweerst in, en dat leidt tot deze url: http://www.facebook.com/revieweerst. Precies wat ik wilde.

Facebook pagina maken

Stap 4: upload een cover foto.

Vervolgens word je gevraagd om een 'cover foto' te uploaden. Je kunt dit ook later doen. Maar ik zou het meteen even doen als ik jou was. Ik heb hiervoor even mijn profielfoto gebruikt. Je krijgt dan meteen resultaat:

Facebook pagina maken

De speciale Facebook pagina van je blog is klaar!

Update Facebook pagina maken voor je blog 2023!

Sinds ik deze post over een Facebook pagina maken schreef is er het één en ander veranderd. En ik heb goed nieuws: het is makkelijker geworden om een Facebook pagina te maken voor je blog.

Stap 1 Ga naar 'Een pagina maken'

Hier is de link waarbij je terecht op de plek op Facebook komt waar je een Facebook pagina kunt maken voor je blog. Nu kom je meteen op de plek waar je jouw pagina kunt maken. Je vult de naam van je pagina in, en vervolgens kies je een Categorie.

Dat is nog het lastigst van alles vond ik, want ik had moeite met het vinden van een goede categorie. Daarna type je een korte beschrijving in, en klaar! Klik onderaan op de blauwe knop 'Pagina maken' en je Facebook pagina is klaar.

Facebook pagina maken

Stap 2

Je pagina is al klaar, maar hierna krijg je nog de optie om een profielfoto toe te voegen en/of een omslagfoto.

Facebook pagina promoten zonder kosten

Nu je speciale Facebook pagina voor je hobby, bedrijf of blog klaar is, is het tijd om er voor te zorgen dat mensen er van af weten. Zorg om te beginnen dat mensen via je blog naar je Facebook pagina kunnen gaan zodat ze hem gaan liken. Zo kun je jouw Facebook pagina promoten zonder kosten.

Facebook pagina promoten met kosten

Je kunt ook gebruik maken van de blauwe knop Promoten, maar dan moet je wel kosten maken:

Facebook pagina promoten zonder kosten
Klik op de blauwe knop Promoten en promoot je Facebookpagina

Overigens wemelt het op je Facebook pagina van de mogelijkheden om je Facebook pagina te promoten!

Mensen uitnodigen Facebook

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met je vrienden uit te nodigen voor je Facebook pagina! Dat is een goede manier van een Facebook pagina promoten zonder kosten te maken. Je gaat hiervoor naar je Facebookpagina en klikt op op de 3 horizontale puntjes naast je profielfoto. Dan opent een venster, met onderaan 'Vrienden uitnodigen'. Dat selecteer je,  en daarna kom je bij een lijst met je vrienden!

Facebook pagina promoten zonder kosten

Sowieso is Facebook enorm behulpzaam als het gaat om het promoten van je Facebook fanpagina. Neus daar dus rustig rond, en volg hun tips een aanwijzingen! Dan kom je een heel eind.

Succes met het maken van je Facebookpagina voor je blog. Zoals je ziet is het niet moeilijk!

Lees ook: offline blogpromotie

Vergelijkbare berichten

13 reacties

 1. Ik heb wel veel meer bezoekers sinds ik de fanpagina heb maar ik ben er nog niet zo mee bezig geweest! Wel even een vraagje, degene die voor mij de pagina heeft gemaakt heeft ook mijn vrienden geïmporteerd.moet ik dan alsnog vrienden uitnodigen? En de nieuwe volgers op je persoonlijke pagina, hoe krijg je die naar de fanpagina?

  1. Het is me niet helemaal duidelijk of je bedoelt of de persoon die je pagina heeft gemaakt je vrienden heeft uitgenodigd. Ik zou dat anders gewoon voor de zekerheid even doen. Facebook geeft de volgende stappen:

   Click below your Page's cover photo
   Select Invite Friends
   Click Search All Friends to select a list, or enter a friend's name in the search box
   Click Invite next to the friends you want to invite
   Page invites can be found by going to your Invites tab.

 2. Nicole, het is weer een 'eentonige' opmerking, maar je blijft me verbazen dat je elke week wer een GOED onderwerp aansnijd.
  Dit is leuk, maar mijn vraag is; blijft je blog dan voortaan altijd in een Facebook uiterlijk. Kun je het ook weer terugzetten?

  1. Hoi Volkert, nee een aparte Facebookpagina verandert niets aan je blog. Je blog blijft gewoon zoals het is.

   Je maakt er alleen een aparte pagina voor aan op Facebook met als doel om je blog daar zichtbaar te maken.

   Op die speciale Facebookpagina plaats je niet je blogposts. Je zet er alleen een link op naar je nieuwste posts, zodat mensen vervolgens je blog gaan bezoeken.

   Een Facebook fanpagina is dus géén vervanging van je blog, maar een aanvulling.

 3. In het kader van mijn eigen 365 dagen bloggen challenge heb ik ook een eigen Facebookpagina gemaakt. Nog weinig succesvol moet ik eerlijk zeggen.

  Bovenstaand artikel is in elk geval nuttig en ik hoop het te verbeteren

 4. Dank je wel voor dit stappenplan.
  Mijn man en ik gaan zeer binnenkort allebei met een blog starten en volgens mij is een fanpage op Facebook tegenwoordig een must, vooral voor de beginnende blogger.

   1. Dankzij je blog ben ik ontzettend ver geraakt, ik heb nu ook een pagina!
    Aan mijn pc kon ik dus niet voor de categorie blogger, ... kiezen.
    Maar op mijn mobieltje zag alles er anders uit en kon ik dit dus wel.
    De 'versie' op PC verschilt dus met degene op je mobieltje.
    Bedankt voor alle tips ! Jouw artikel zorg eigenlijk voor mijn pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *