Bol.com: geld verdienen met je blog via bol.com

bol.com affiliateAls het gaat om geld verdienen met bloggen worden vrijwel altijd zogenaamde affiliate marketing genoemd. Zoals het partnerprogramma van bol.com.

Wat is een affiliate/partner programma?

Een affiliateprogramma wil zeggen dat bezoekers van jouw blog kunnen klikken op een link of product. Het is een laagdrempelige methode om te bloggen voor geld. En als ze dat vervolgens kopen, krijg jij een percentage van het aankoopbedrag.

In mijn geval is dat meestal niet erg veel. Ik ben dan ook niet zo’n fan van affiliate programma’s. Zo nu en dan verdien ik er wel eens wat mee, maar dan hebben we het over tientjes werk. En zelfs dat meestal nog niet eens. Tel daarbij op dat veel affiliate programma’s pas uitbetalen als je een bepaald bedrag bij elkaar hebt, en het schiet allemaal niet op met de inkomsten!

Gunstige uitzondering voor mij is het affiliate programma van bol.com. Daar verdien ik in ieder geval rédelijk mee.

Bol.com partnerprogramma: mijn inkomsten

Hoewel ik volgens mij al wel minstens vijf jaar lid ben van het partnerprogramma van bol.com, kon ik in het overzicht niet verder terug dan 2011. Hier onder zie je mijn inkomsten per jaar:

 • 2011: 62,03
 • 2012: 146,89
 • 2013: 241,33

En hier onder zie je ze in een mooi staafdiagram!

bol.com

 

Bol.com: wat er zo leuk is aan hun partnerprogramma

Er is één ding dat bol.com een erg sympathiek partnerprogramma maakt! Stel jij schrijft een review over het boek ‘Schapen in de polder’. Ik noem maar wat. En je zet in die post een link naar dat boek. Iemand leest dat, klikt op de link en komt zo op bol.com.

Vervolgens raakt die persoon afgeleid door alle mooie kleurtjes, en koopt uiteindelijk een wasmachine bij bol.com. Dan krijg jij een percentage van het aankoopbedrag van die wasmachine! Het maakt namelijk niet uit of de bezoeker het boek koopt, waarop ze oorspronkelijk klikte. Wat ze ook koopt, jij krijgt een percentage.

Dat vind ik erg sympathiek van bol.com. Want ik dacht eerst altijd dat ik alleen een percentage kreeg van de aankoop van het product dat ik linkte.

Jouw blog fungeert dus als een springplank naar bol.com. En jij profiteert van alles wat de bezoeker daar vervolgens koopt.

bol.com partnerprogramma

Bol.com en WordPress is een vervelende combinatie

Door mijn overstap van Blogger naar WordPress, achttien maanden geleden, is het lastiger geworden om met bol.com te werken. Sterker nog, ik kan alleen nog maar tekstlinks gebruiken in posts.

De zogenaamde ‘product links’ van bol.com, waarbij ook een plaatje van het product zichtbaar is, werken namelijk niet bij WordPress. Uiteraard heb ik hier contact over gehad met bol.com en ze verwezen mij door naar de bol.com partner plugin. Ik vond het enorm veel gedoe om die bol.com plugin te installeren, en het hielp ook niet eens.

Daarom zie je in mijn posts altijd alleen maar tekstlinks naar bol.com. En dat is jammer, want plaatjes zijn aantrekkelijk!

Bol.com en Blogger blogs

Bij Blogger is het veel gemakkelijker om bol.com te gebruiken. Daar werken de product links wel in posts.

Conclusie: bol.com is een aanrader

Bol.com heeft een sympathiek partnerprogramma. Er zijn geen drempels om je aan te melden, dus iedere beginnende blogger kan partner worden. Ze betalen netjes op tijd uit.

Meer weten of aanmelden als bol.com partner?

Bol.com partnerprogramma

Leestip

Affliate marketing

6 Responses to Bol.com: geld verdienen met je blog via bol.com

 1. Dag Bloggelientje,

  ik vind het ongelofelijk sympathiek dat je al je ervaringen wil delen!
  Heb je ook tips over de hosting? Waar kan je een goede blog beginnen? Ik woon in België, ik weet niet of dat meespeelt?

  groetjes

  • Ik ben zelf wel tevreden over Keurigonline. Het beste kun je eens rondvragen naar ervaringen van anderen, en welke zij aanraden. Zelf vind ik dat altijd de beste informatie: de ervaringen van andere gebruikers.

Leave a reply