LinkPizza

In maart 2016 schreef ik me in bij LinkPizza. LinkPizza is een systeem waarbij links waarmee geld te verdienen valt, automatisch worden omgezet in affiliate links. Op deze manier geld verdienen met je blog heet affiliate marketing.

Dat scheelt je als blogger een boel tijd en moeite. In ruil voor dat gemak neemt LinkPizza een percentage van de winst.

In onderstaande blogpost uit 2016 maakte ik de balans op na ruim 4,5 maanden LinkPizza. In 2019 deed ik opnieuw een update. Inmiddels is het eind juni 2021, en tijd voor een nieuwe update. Deze vind je onderaan deze post!

Maar eerst, voor de mensen die dit platform nog niet kennen een antwoord op de vraag: LinkPizza hoe werkt het?

LinkPizza hoe werkt het?

Voor wie het niet kent: Je kunt dit platform zien als een online marktplaats. Bedrijven plaatsen er opdrachten waar je als blogger op kunt 'pitchen'. Pitchen is eigenlijk solliciteren. Je schrijft waarom je deze opdracht wilt doen, en waarom jouw blog geschikt is.

Geld verdienen met LinkPizza: stappenplan

Hieronder de stappen om geld te verdienen met dit platform.

 1. Ga  naar linkpizza.nl om je aan te melden.
 2. Klik op de oranje knop linksboven met Sign up
 3. Klik op de knop Sign up onder Influencers & Publishers
 4. Vul het formulier: naam, adres etc.
 5. Je krijgt een bevestigingsmail met een link waarop je moet klikken.
 6. Je hebt nu een persoonlijke pagina op LinkPizza waar je jouw website, Instagram, YouTube, Facebook, Twitter en/of TikTok kanalen kunt toevoegen! Het is belangrijk om dit zorgvuldig te doen, want de informatie die je invult wordt je mediakit oftewel je visitekaartje voor bedrijven en adverteerders.
 7. Nu moeten je kanalen worden goedgekeurd. Even afwachten dus.
 8. Is je blog of andere kanaal goedgekeurd? Dan kun je gaan pitchen op potentiële opdrachten.
 9. Installeer LinkPizza op je blog zodat je gebruik kunt maken van hun affiliate inkomsten. Dit kan zowel op WordPress als Blogger blogs. Bij WordPress gebruik je een plugin. Bij Blogger blogs plak je een code in je blog theme. Je kunt zien dat de plugin werkt als je naar een blogpost gaat met bijvoorbeeld een link naar een Hema product, en je ziet dat er in de url eerst pzz.to staat!

N.B. Het nadeel van de code in je Blogger theme is dat alle links op je blog, indien mogelijk, affiliate links worden.

Als je blogposts plaatst voor 'gewone' opdrachtgevers die aan linkbuilding doen is dit een probleem!

Zij willen natuurlijk niet dat hun link wordt omgezet naar een LinkPizza affiliate link, want dan hebben ze er niets aan voor hun linkbuilding. Om die reden doe ik op dit moment niets meer met mijn Blogspot blogs bij LinkPizza. Bij WordPress is het geen probleem: daar heb je de optie om per blogpost LinkPizza uit te schakelen.

Hoeveel heb ik verdiend met LinkPizza in 4 maanden in 2016?

Na ruim vierenhalve maand maak ik de balans op. En ik stel me zo voor dat jullie best graag willen weten hoeveel ik verdiend heb.

Dus hier komen mijn inkomsten met bloggen sinds maart:

linkpizza

In een periode van ruim 4 maanden heb ik 56,95 verdiend. Dat is ongeveer een tientje per maand. Dat vind ik niet al teveel. Met Google Adsense verdien ik aanzienlijk meer.

Moeiteloos verdiend

Maar daar staat tegenover dat ik die 56,95 zonder enige moeite heb verdiend. Als ik een artikel schrijf over een bepaald onderwerp, dan is het een kleine moeite om even te kijken welke link via Linkpizza geld kan opleveren. En het is een even kleine moeite om die link te gebruiken.

Ook vind ik het een prettig idee dat links in oude posts, ook geld kunnen opleveren zonder dat ik daar verder iets voor hoef te doen.

Mijn conclusie over LinkPizza na ruim 4 maanden

Ik ben niet erg onder de indruk van de hoeveelheid inkomsten die dit platform me oplevert. Eerlijk gezegd is het van al mijn inkomstenbronnen de kleinste. Zelfs met het affiliate programma van bol.com verdien ik meer. Namelijk zo'n 70 euro per maand.

Om die reden gebruik ik voor al mijn links naar bol.com níét LinkPizza. Bij bol.com neem ik de moeite om de links aan te maken via het partnerprogramma van bol.com. Want dan is alle opbrengst tenminste ook van mij, en gaat niet een deel naar de bemiddelaar.

Maar afgezien van de matige opbrengsten ben ik toch erg tevreden. Want die 56,95 had ik anders niet gehad. En ik heb er bijna niets voor hoeven doen : )

Update LinkPizza december 2019

Het is inmiddels december 2019. De hoogste tijd voor een nieuwe update. Ik gebruik dit platform nog steeds, en kijk dagelijks op hun dashboard voor potentiële opdrachten. Sinds begin januari 2016 heb ik via dit platform het volgende bedrag verdiend met mijn blogs:

4128.13,-

Mijn inkomsten via LinkPizza komen vooral van de opdrachten die ik via hun website binnenhaal.

De interface is duidelijk en overzichtelijk, en je krijgt een goede ondersteuning van de mensen achter LinkPizza. Als bedrijven bijvoorbeeld lang niet reageren, dan gaan ze er vaak voor je achteraan. Dat is heel prettig als blogger. Ook het uitbetalen gaat keurig op tijd.

Wat ik met name zo goed vind aan dit platform is dat het een veilige plek is. Zowel voor de bedrijven als voor bloggers. Zo ging ooit een opdracht na heel lang wachten niet door, en LinkPizza compenseerde me hiervoor financieel. Dat vond ik echt enorm sympathiek. Wat dat  betreft wint LinkPizza het nog steeds makkelijk van Hulc.

Inkomsten als affiliate blijven magertjes

Mijn inkomsten als affiliate vind ik nog steeds vrij mager. Om die reden gebruik ik waar het kan liever zelfgemaakte affiliate links van bol.com en soms van het Amazon affiliate programma. Hieronder een screenshot van mijn weekstatistieken. Zoals je kunt zien heb ik amper inkomsten als affiliate:

LinkPizza

LinkPizza inkomsten 2021

Sinds januari 2021 heb ik maar 273,- verdiend. Dat is niet veel! Sterker nog, dat is bedroevend weinig. Zeker als ik het vergelijk met de inkomsten in 2019. De vraag is dan natuurlijk: hoe komt het dat mijn LinkPizza inkomsten zo laag zijn?

Ik zie hiervoor verschillende mogelijke verklaringen

 1. De belangrijkste is dat het soort opdrachten op dit platform erg veranderd is. Voorheen waren bijna alle opdrachten geschikt voor blogs. Maar nu zijn veel opdrachten alleen voor mensen met een Instagram of Tiktok account.
 2. LinkPizza hanteert criteria waardoor je op sommige opdrachten niet kunt pitchen. Ook niet als je blog wel geschikt is. Ik heb hierover contact gehad met LinkPizza en zij legden uit: 'En ook hier is een maximum aantal unieke bezoekers ingesteld gezien de lagere barter. Mocht je toch graag willen pitchen dan kan ik de voorwaarden aanpassen. Wij proberen creators hier juist een betere ervaring mee te geven door hun niet campagnes te sturen waar niet genoeg budget is of een lage barter.' Omdat deze informatie vaak niet zichtbaar is bij de opdracht vind ik deze aanpak niet prettig. Dan kan ik met mijn hardloopblog bijvoorbeeld pitchen op een opdracht over bloembollen, maar niet met mijn blog Huisvlijt dat daar veel geschikter voor zou zijn.
 3. Er zijn best veel opdrachtgevers die alleen willen betalen  met een 'barter' oftewel een product. Of in de opdrachtomschrijving staat al een (te laag) maximum tarief dat ze willen betalen.
 4. Ik krijg regelmatig te maken met opdrachtgevers die pas na een half jaar iets laten horen op een pitch, en dan meestal een afwijzing. Lekker dan.

Jammer is het wel, want ik vind het nog steeds een heel fijn platform. En áls ik er opdrachten van heb, verloopt dat soepel en netjes.

Hoe zit het met LinkPizza affiliate inkomsten in 2021?

Mijn affiliate inkomsten zijn ook weinig indrukwekkend. Sinds januari 2021 tot eind juni verdiende ik 168,37.

linkpizza

Filmpje over dit platform

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe het werkt. De doelgroep van het filmpje zijn de adverteerders en bedrijven. Dat is ook interessant om te lezen als blogger.

Geld verdienen met LinkPizza 2023

Er is weer veel veranderd sinds mijn laatste update over geld verdienen met LinkPizza! In het algemeen kan ik wel stellen dat ik aanzienlijk minder opdrachten heb via dit platform. De reden is heel eenvoudig:

De meeste opdrachten zijn voor Instagram en TikTok!

Toen ik net begon bij LinkPizza waren bijna alle opdrachten voor websites, maar dat is nu echt de minderheid. Toch kijk ik elke dag wel even of er interessante opdrachten zijn. Dat is alleen niet zo vaak het geval als 'vroeger'.

LinkPizza affiliate inkomsten

LinkPizza verandert commerciële links automatisch in affiliate links. Hieronder zie je de inkomsten die ik had via hun affiliate links sinds ik bij hen begon:

linkpizza review

LinkPizza plugin

Heel belangrijk: als je direct opdrachten krijgt voor je blog, dus niet via LinkPizza is het belangrijk om de plugin voor die specifieke link uit te schakelen. Anders verandert de link in een affiliate link, en dat willen bedrijven niet.

Gelukkig is dit heel eenvoudig om te doen.

Onder je blogpost vind je dit:

linkpizza review

Je kunt de hele plugin uitschakelen, maar dat vind ik dan weer zonde. Ik vink dan liever 'Tracking only' aan.

LinkPizza affiliate

LinkPizza heeft zelf trouwens ook een affiliate programma. Als je lid bent geworden van hun platform, kun je een speciale affiliate link van hen gebruiken. Als iemand zich dan aanmeldt via jouw affiliate link, verdien je minimaal 5 euro!

Hier is de mijne : )

LinkPizza review conclusie: is dit platform een aanrader?

Als je geld wilt verdienen met je blog, Instagram, Youtube kanaal of TikTok is LinkPizza zeker de moeite waard. Het werkt makkelijk, is betrouwbaar en de mensen achter het platform zijn betrokken en behulpzaam.

Hoe zijn jouw inkomsten via LinkPizza?

Ik gebruik LinkPizza niet voor mijn bol.com links. Als bol affiliate verdien ik meer als ik hen direct gebruik!

P.S. Ik verdien makkelijker en sneller met Ezoic dan met affiliate links.

Vergelijkbare berichten

15 reacties

 1. Ik heb nog geen inkomsten via linkpizza omdat het niet werkt op een gratis blog van wordpress en/of blogger. Ik dus zelf affiliatie links maken. Maar dat gaat met jouw tips wel lukken denk ik.

 2. Hmmm, en hoé kijk je dan na welke links via Linkpizza werken? Af en toe heb ik een klik op een monitized link, maar verdienen doe ik nooit :/ Het is inderdaad niet veel, maar elke extra is welkom he? ;)

 3. Bedankt NIcole,

  Gratis geld ;-) mooi dat er wat verdiend is. LinkPizza maakt affiliate links makkelijker maar uiteindelijk zul je toch zelf links in de content moeten zetten om iets te kunnen verdienen. Om dit makkelijker te maken hebben we chrome plugin en een pagina waar je op keyword naar links kan zoeken. We zijn ook bezig om automatisch links te plaatsen op merknamen. Dus zodra je een merknaam in je website opneemt kan er dan een affiliate link of andere betaalde link achter gezet kunnen worden. Dit zijn we nog aan het beta testen.

  Succes met gratis inkomsten.

  Klaas

 4. Leuk dat je hier wat handige tips wilt delen. Ik probeer mijn website, die bedoeld is om mensen die het financieel zwaar hebben te helpen euro's extra te besparen, te bekostigen. Voorlopig wel veel views, nog geen substantiele opbrengsten

  1. Het lastige met een site met bespaartips is dat de mensen die zo'n site bezoeken in principe geen geld moeten of willen uitgeven. Dat maakt het niet zo interessant natuurlijk voor adverteerders.

 5. Hi, als ik het goed begrijp kun je dus Linkpizza, Bol.com partnerprogramma en Adsense naast elkaar gebruiken? Is het niet zo dat Linkpizza 20% van de links naar Bol en van Googel Ads inpikt? Ik ben hier wel benieuwd naar, want ik overweeg Linkpizza te gaan gebruiken, maar verdien net als jij ook geld met de andere twee.

  1. Je kunt ze naast elkaar gebruiken. Maar van bol.com plaats ik altijd hun eigen partner links omdat ik daar heel goed aan verdien, en ze bovendien een makkelijke manier hebben om hun affiliate links te gebruiken. Daarvoor gebruik ik dus niet Linkpizza.

   Linkpizza pikt dus niet geld in van de links naar bol.com en google ads. Tenzij je niet de eigen partnerlink van bol.com gebruikt, maar een gewone bol.com link. Dan maakt Linkpizza er hún affiliate link van.

  1. Dat is een goede vraag Mammalien. Op zich verdien je met losse affiliate programma's meer omdat je niets hoeft af te staan aan LinkPizza. Maar het vreselijke omslachtige gezeur om je aan te melden, goedgekeurd te worden etc. zorgt ervoor dat ik voor de meeste links inderdaad LinkPizza gewoon maar gebruik.

   Maar waar mogelijk gebruik ik wel de aparte affiliate links. Dat is dan voor progamma's die wel een begrijpelijke en makkelijke interface hebben. Zoals het affiliate programma van bol.com. Maar het meeste kom bij mij van LinkPizza.

   Kortom: meld je aan bij losse affiliate programma's waarmee je makkelijk affiliate links kunt maken. En gebruik voor de rest LinkPizza. Een combinatie dus.

 6. Interessant om te lezen als nieuwe blogger. Ook de uitleg is ontzettend overzichtelijk. Echter heb ik tot op heden nog niets geïnstalleerd 'om geld te verdienen'. Ook wil ik hier nog een lange tijd mee wachten. Ik ben namelijk nog maar pas 2 maanden opgestart en wil zo lang mogelijk bloggen zonder euro's na te kijken. Voor mij is het dus op dit moment: alles op z'n tijd. En op dit moment ben ik al in de hemel met views en reacties. Dat gevoel wil ik zo lang mogelijk vasthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *