Hoe werkt Google Adsense eigenlijk?
Google adsense is een makkelijke en laagdrempelige manier om geld te verdienen met je blog. Google geeft je namelijk 68% van de inkomsten van een advertentie op je blog.
Maar hoe gaat Google adsense eigenlijk in zijn werk? Met andere woorden:
‘Hoe verdien je er precies geld mee? Hoe zit het met Google inkomsten?’
Wat is Google Adsense?
Google Adsense: wat is het, en wat heb je er aan?
Google Adsense is het advertentienetwerk van Google. En met Google Adsense kun jij geld verdienen met je blog! Je kunt het zo zien:
Stel je blog is als een winkelcentrum. In dat winkelcentrum heb je verschillende plekken waar winkels en bedrijven zich kunnen presenteren. Maar je hebt eigenlijk geen zin in het gedoe met huurders. En ook niet om bedrijven te benaderen.
Dat is waar Google Adsense je te hulp komt. Google Adsense is als het ware je makelaar! Zij leggen contact met bedrijven en verkopen jouw advertentieruimte. En aan het eind van de maand betalen ze je. Op die manier krijg je dus Google Adsense inkomsten.
Dus geen gedoe, of administratieve rompslomp! Het enige dat jij hoeft te doen is Google Adsense op je blog te zetten.
Meld je succesvol aan bij Google Adsense
Allereerst moet je je natuurlijk aanmelden bij Google Adsense. Toen ik ooit begon met bloggen bij Blogger installeerde ik Google Adsense en het werkte meteen. Toentertijd kon iedereen die een blog aanmaakte bij Blogger, Google Adsense gebruiken. Dat waren nog eens tijden! Maar dat is niet langer het geval. Google is strenger geworden. Lees hier hun toelatingsvoorwaarden.
Hoe zorg je dat je blog wordt goedgekeurd voor Google Adsense?
Hieronder 13 belangrijke punten die helpen om je blog goedgekeurd te krijgen voor Google Adsense.
- Je moet minstens 18 jaar oud zijn.
- Je hebt een Google account nodig. Heb je dat nog niet? Maak dit dan eerst aan.
- Je moet de eigenaar van je blog zijn. Anders kun je immers de code voor Google Adsense er immers niet in plakken. Ik vind dit op zich een rare regel. Want waarom zou je Google Adsense op het blog van iemand anders willen zetten?!
- Zorg voor een About page op je blog met daarin je naam en emailadres. Zo kan het Google team zien dat de aanvraag voor Adsense is gedaan door een heus persoon.
- Een goed navigatiesysteem is belangrijk, zodat bezoekers alle onderwerpen op je blog kunnen vinden.
- Zorg dat je minimaal 25 posts op je blog hebt staan.
- Je blog moet er goed en professioneel uit zien. Dus niet met allemaal irritante pop-ups, een rommelige layout of alleen maar banners bijvoorbeeld.
- Je posts moeten nieuw en uniek zijn. Dus niet een gevalletje ‘copy-paste’zijn.
- Je posts moeten goed geschreven zijn. Dus niet barstensvol spelvauten zitten.
- Er moet voldoende tekst op je blog staan. Blogs met vooral plaatjes, video’s of flash animaties worden afgekeurd.
- Je moet regelmatig nieuwe posts plaatsen. Dus niet in één week even snel 25 posts plaatsen om toegelaten te worden bij Adsense! Streef naar minimaal 3 nieuwe posts per week gedurende minimaal 2 maanden.
- Het is belangrijk dat je blog bezoekers krijgt via zoekmachines, social media, kortom zogenaamde ‘natuurlijke kanalen’. Dus niet dat je al je vrienden hebt gemaild met de vraag: ‘Bezoek even mijn blog want ik wil bij Google Adsense!’
- Het schijnt te helpen als je een emailadres hebt dat matcht met je domeinnaam. Bijvoorbeeld tbm[@]thuisblijfmoeders.nl voor www.thuisblijfmoeders.nl
N.B. Je blog hoeft niet ouder te zijn dan 6 maanden. Dat geldt alleen voor bepaalde landen, maar niet voor Nederland. En het Google team dat je aanvraag beoordeelt kijkt níet naar je bezoekers statistieken. Zij kijken naar je content en layout.
Google Adsense aanmelding: het proces
Het proces van aanmelden bij Google Adsense bestaat uit 4 stappen.
- Je meldt je aan bij Google Adsense. Je gegevens en blog url worden nu gecontroleerd. Dit duurt meestal zo’n 24 tot 48 uur.
- Als stap 1 is goedgekeurd krijg je toegang tot je Adsense account. Je volgende stap is het plaatsen van Google Adsense advertenties op je blog.
- Als je blog ‘approval’ krijgt, plaats je vervolgens een stukje html-code op je blog. Die code bepaalt de grootte van de advertentie en het soort ad. Vervolgens komt de google web bot langs op je blog en kijkt waar je posts over gaan. Daarna kijkt de google ad bot welke advertenties bij je posts passen, en plaatst bijpassende google ads op je blog. Als de google ad bot bijvoorbeeld constateert: ‘Dit blog gaat over fietsen’ dan worden er advertenties van fietsenmakers op geplaatst.
- Je blog wordt nu opnieuw bekeken.
- Binnen 5 tot 7 dagen hoor je of je aanvraag is goedgekeurd of niet. Maar soms ook al binnen 24 uur. Dat wisselt sterk.
Inmiddels gebruik ik liever Ezoic!
Hoera! Het is je gelukt om toegelaten te worden bij Google Adsense. Gefeliciteerd! Maar hoe plaats je in vredesnaam toch de code voor de Google ads op je blog? Sterker nog: hoe kóm je überhaupt aan de code?
Zoveel vragen…
Gelukkig vind je op Bloggen en loggen de antwoorden!
Blogspot gebruikers zijn in het voordeel w.b. Google Adsense
Als je een Blogger blog hebt ben je in het voordeel. Want daar is het supergemakkelijk om Google Adsense op je blog te plaatsen. Geen gedoe met het aanmaken van advertenties en codes kopiëren. Binnen Blogger is het een kwestie van een ‘gadget’ installeren.
Hoe plaats je Google ads op je Blogger blog?
Eén van de voordelen van een Blogger blog is dat het eenvoudig is om Google ads op je blog te zetten. Google past zelfs de kleuren van de ads al voor je aan.
- Ga naar je Blogger Dashboard
- Klik op Layout
- Klik op Add a Gadget
- Kies Google Adsense
- In het venster dat nu opent kun je het formaat kiezen
- Klik op Save
- Sleep de advertentie naar de plek waar je hem wilt hebben
Hoe plaats je Google ads op je WordPress blog?
Zijn er mensen in de zaal met een wordpress.com blog? Dan heb ik niet zo’n leuk nieuws: op wordpress.com blogs mag je namelijk geen Google Adsense installeren. Dat mag alleen op wordpress.org. Kortom je kunt net zo goed lekker gaan lunchen, want de rest van dit tutorial is niet interessant voor je.
Voor de wordpress.org bloggers komt hier de uitleg hoe je Google ads op je blog kunt plaatsen.
1. Ga naar www.google.com/adsense
2. Klik bovenaan op ‘my ads’
3. Klik vervolgens op ‘New ad unit’
4. Nu kun je het formaat van je advertentie en de stijl gaan kiezen!
Geef je advertentie een herkenbare naam, en kies bij voorkeur voor responsive. Dit staat standaard al aangevinkt. Door op Text ad style te klikken kun je de advertentie stylen in de kleuren van je blog. Maar je kunt het ook gewoon zo laten.
Klaar? Klik dan op ‘Save and get code’. Dat is de blauwe knop linksonder.
5. Kopieer de code!
6. Ga nu naar het dashboard van je WordPress blog.
7. Kies ‘Weergave’ en vervolgens ‘Widgets’
8. Kies een Text widget en sleep dit naar je sidebar of footer of waar je de advertentie dan ook maar wilt hebben.
9. Klik op ‘Text’ en het widget opent zich.
Plak de code van Google Adsense die je had gekopieerd in het grote vak. Zelf geef ik nooit een titel aan Google ads. Maar je mag dat best doen. Wat je zelf wilt. Klik daarna op Save, en klaar!
Google ads plaatsen met behulp van een plugin
Er zijn diverse gratis plugins waarmee je Google ads op je wordpress blog kunt zetten. Zelf gebruik ik de plugin Advanced Ads in combinatie met de methode die ik hierboven beschreef. Deze plugin biedt enorm veel mogelijkheden, en je kunt hem ook gebruiken voor andere advertentienetwerken dan Google Adsense. Eén van de redenen dat ik hem gebruik is dat je met deze plugin kunt instellen dat een bepaalde Google ad niet zichtbaar is op smartphones maar wel op mensen die je blog bezoeken via hun desktop computer.
Deze week kreeg ik van mijn man een mailtje met in de kop: ‘Erg lelijk’.
Gelukkig had hij het niet over mij, maar over mijn blog Huisvlijt.
Daar bleken ineens twee enorme Google ads onder de header van het blog te staan. Een Google ad direct onder de header, vóór het menu. En vervolgens ook nog een Google ad na het menu.
‘Erg lelijk,’ vat het aardig samen.
Paniekerig ging ik op zoek naar een knop om één van deze Google ads te verwijderen. Overigens gaat het hier om zogenoemde Google auto ads, oftewel Google ads die Google voor je plaatst.
Voor iedereen die Google Auto ads op zijn of haar blog heeft op lelijke plekken waar je ze niet wilt hebben, hieronder een uitleg hoe je dat doet!
Maar eerst even dit:
Google kan sinds afgelopen oktober Auto ads op je blog zetten
Heb je een Google ad op je blog gezet?
Google kan sinds oktober 2019 naar eigen inzicht zo maar Auto ads op je blog zetten. Daarvoor moest je eerst een speciale code voor Auto ads in je html code zetten.
Auto ads zijn advertenties die je niet zelf, bewust op je blog zet. Het zijn, zoals de naam al zegt, automatische advertenties. En Google neemt de vrijheid om die op je blog te zetten. Het voordeel hiervan kan zijn, hogere inkomsten met Adsense. Maar soms zet Google ze op spuuglelijke plekken. Google Auto ads zijn gebaseerd op ‘machine based learning’. Dat wil zeggen dat de Google zoekmachine berekent wanneer en waar het beste advertenties op jouw blog geplaatst kunnen worden. En welke.
Op Advanced Ads leggen ze het als volgt uit:
‘Since October 2019, AdSense can inject Auto Ads on every website, that contains AdSense ad unit code. Auto Ads can now be displayed on any website where you have embedded a manual AdSense ad.’
Dus als jij in je onschuld een leuke Google ad hebt geplaatst, dan kun je zomaar ineens geconfronteerd worden met Google ads op hele andere plekken.
Google Auto ads op lelijke plekken: hoe krijg je ze weg?
Je kunt Google Auto ads op lelijke plekken gelukkig vrij makkelijk weg krijgen. Hieronder stap voor stap hoe ik dat heb gedaan.
- Ga naar google.com/adsense en log in
- Klik in de linker sidebar op ‘Ads’.
- Rechts zie je jouw blog staan. Helemaal rechts daarvan zie je een afbeelding van een potloodje. Klik daarop, om naar de instellingen te gaan.
- Je ziet dat bij mij in groene letters ‘On’ staat. Dat betekent dat ik Google Auto ads heb geactiveerd. Ik kan twee dingen doen: ik kan Google Auto ads helemaal uitzetten, of ik kan ze alleen weghalen van de lelijke plekken. Omdat ik Google Auto ads verder wel prima vind, kies ik voor het laatste. Ik laat ze dus op ‘On’ staan, maar ga de plaatsing aanpassen.
- Als je op het potloodje klikt, maakt Google een preview van de pagina. Je krijgt dan te zien hoe je blog eruit ziet met de Google Auto ads. Hij staat standaard op smartphone, maar mijn probleem is bij de Desktop versie van mijn blog. Hieronder een screenshot van de preview van Bloggen en loggen. Ook hier heeft Google twee Auto ads geplaatst tussen de header en het menu. Maar zie je dat prullenbakje in het midden? Als je daarop klikt geef je daarmee aan dat je deze ‘placement’ wilt verwijderen. Google vraagt je vervolgens of je het zeker weet, en je moet ook nog even zeggen waarom je hem wilt verwijderen.
- De Auto ad is nu weg, maar nu komt er iets heel belangrijks! Iets dat ik niet deed, waardoor de Auto ad telkens terug kwam. Je moet namelijk rechtsonder klikken op ‘Apply to site’! Vergeet dit dus niet te doen!
Schrik niet als de ongewenste Google Auto ad eerst toch nog zichtbaar is. Google heeft soms een paar uur nodig om de wijziging te verwerken.
N.B. Je kunt ook per post of pagina aangeven of je er wel of geen Google ads op wilt hebben. Dat doe je door te klikken op ‘Page exclusions’.
Google Auto ads op lelijke plekken: samenvattend
Het voordeel van Google Auto ads is dat ze in theorie op de beste plekken op je blog worden gezet. Dat regelt Google allemaal voor jou, op basis van hun eigen onderzoek. Je hoeft daar dus zelf niets voor te doen. Maar in de praktijk zijn de plekken waar Google Auto ads verschijnen niet altijd optimaal, of wat jij als blogger wilt.
Gelukkig kun je individuele Google auto ads heel makkelijk verwijderen. Tegelijkertijd met de vrijheid om ze te plaatsen, biedt Google namelijk ook meer controle op je Google Adsense dashboard. Je moet er alleen wel even naartoe gaan.
Lees ook Google Adsense inkomsten in gevaar?
Een speciale vorm van advertentieblokken van Google Adsense zijn de zogenoemde multiplex advertenties. Voorheen heetten ze ‘matched content’. Wat ik er aantrekkelijk aan vind is dat ze ogen als aanbevelingen voor extra blogposts.
Hoewel het nogal duf klinkt, dat ‘blokken voor overeenkomende content’ is het erg de moeite waard. Mijn inkomsten via Google adsense zijn behoorlijk gestegen sinds ik zo’n blok geïnstalleerd heb op bijvoorbeeld Huisvlijt. Ze zijn minstens verdubbeld.
Google Adsense multiplex advertenties: wat is het?
We kennen denk ik allemaal wel de linktips onder een post. Als een bezoeker een post heeft gelezen, dan is het slim en handig om onder die post suggesties te geven aan die bezoeker voor andere posts die hij of zij misschien ook leuk zal vinden. Dat heet ‘related posts’. De meeste bloggers gebruiken hiervoor de gratis service van Linkwithin. Daarmee installeer je heel eenvoudig ‘related posts’ onder je blogposts.
Denk je nou: ‘Wat heeft dit met Google adsense te maken?’
Ik zal het je uitleggen. De multiplex advertenties van Google adsense zijn net zoiets als de related content widgets onder je posts. Met dit verschil dat er behalve links naar je eigen posts ook links tussen zitten naar bedrijven.
Voordelen van Google adsense multiplex advertenties
Ik vind de multiplex advertenties een prachtig voorbeeld van een win-win situatie. Want niet alleen blijven bezoekers hierdoor langer op je blog, en verminder je zo je bounce rate, je verdient ook meer geld met behulp van Google adsense. Bovendien krijg je hogere aantallen pageviews.
Google zegt zelf dat je 9% meer pageviews krijgt, en dat mensen 10% langer op je blog blijven met hun blokken.
En net zoals de gewone Google adsense blokken zijn multiplex advertenties heel makkelijk op je blog te zetten.
N.B. Je kunt natuurlijk ook zélf adverteren op Google.
Je verdient op 2 manieren geld met Google Adsense
Goed nu staan er dus google advertenties op je blog. Hoe verdien je daar nou geld mee?
- Als mensen klikken op een Google ad op je blog verdien je daar geld mee. Sommige advertenties zijn meer waard dan andere. Een fictief voorbeeld: een klik op een advertentie over maandverband levert minder geld op dan een klik op een advertentie over wasmachines.
- Als mensen op je blog terecht komen. Via het aantal ‘impressies’ oftewel het aantal keren dat een advertentie op je blog wordt gezien. Hoe meer bezoekers je hebt, hoe vaker een google ad wordt gezien, hoe hoger je inkomsten zullen zijn.
Het is dus niet per sé nodig dat mensen klikken op advertenties om geld te verdienen met Google Adsense.
Hoe haal je de maximale inkomsten uit Google Adsense?
1. Saai maar waar: zorg voor goede content en kwaliteit
Het is een open deur, maar ja het is nu eenmaal waar: zorg voor goede content. Google plaatst advertenties voor bedrijven, en die willen natuurlijk niet met hun advertentie op een slechte kwaliteit blog of website staan.
Daar willen ze niet mee geassocieerd worden. Daarom is het waarschijnlijk nu ook niet meer vanzelfsprekend dat je google ads op je blog kunt plaatsen. Toen ik net begon met bloggen bij Blogger kon ik meteen Google ads plaatsen. Nu kan dat niet meer en moet je eerste approval vragen.
Daarnaast zorgt goede content voor meer bezoekers, en dus worden google ads vaker gezien.
2. Nu wordt het interessant: hoe krijg je de goedbetaalde google ads op je blog?!
Sommige advertenties zijn dus meer waard dan andere. Er zijn dagen geweest dat ik weinig bezoekers had, maar toch hoge inkomsten had met Google Adsense. En op dagen dat ik lekker veel bezoekers had, vielen mijn inkomsten soms tot mijn verbazing tegen. Dat komt dan door het soort advertenties. De vraag is dan natuurlijk:
Hoe zorg je dat je de goedbetaalde google ads op je blog krijgt?!
Heel simpel gezegd: die krijg je met commerciële keywords. Commerciële keywords zijn keywords die leiden tot een aankoop van een product of dienst. Iemand typet bijvoorbeeld in: ‘Douwe Egberts koffiezetapparaat’. Dat is een commercieel keyword, want die persoon wil waarschijnlijk zo’n apparaat kopen. Een voorbeeld van een niet commercieel keyword is: ‘Gaat het morgen regenen?’
De Amazon test
Vind je het lastig om te bepalen of een keyword commercieel is of niet commercieel? Doe dan de Amazon of bol.com test:
Stel je voor of je het keyword in amazon.com of bol.com zou kunnen intypen. Is het antwoord ja? Dan is het dus commerieel. Is het antwoord ‘nee’? Dan is het keyword niet commercieel.
Zou het niet fijn zijn als je wist hoe je je Google Adsense inkomsten omhoog kon schroeven? Behálve door goede posts te schrijven, en meer bezoekers te trekken?
3. Identificeer de posts die potentiële moneymakers zijn en promoot ze!
Hiervoor heb je nodig:
- Een Google Adsense account
- Een Google Analytics account
- Je Google Adsense account moet gekoppeld zijn aan je Google Analytics Account. Had je dit nog niet gedaan? Ga dit dan eerst doen. Denk je nu: ‘Ja lekker dan! Dat is makkelijker gezegd dan gedaan!’? Klik dan hier voor een goede uitleg hoe je de accounts koppelt.
Volg nu deze stappen:
1. Ga naar www.google.com/analytics
2. Aan de linkerkant staat een menu. Zoek Behavior op en klik daar op.
3. In de lijst die nu opent zie je Adsense staan. Klik daar op.
4. Nu opent zich daaronder een menu met drie opties. Wij willen Adsense Pages! Dus klik daar op.
Rechts zie je nu een overzicht van je posts en 6 kolommen met cijfertjes. Wat voor ons nu interessant is, is de 4e kolom. De kolom waar boven AdSense eCPM staat. In deze kolom zie je hoeveel je verdient met een bepaalde post per 1000 views. Door 1 keer te klikken op AdSense eCPM worden de bedragen geordend van hoog naar laag.
Promoot nu je ‘moneymaking posts’ op je blog
De truc om meer geld te verdienen met Google Adsense is:
Promoot de pagina’s met een hoge eCPM. Zorg dat meer mensen de posts met een hoge eCPM bezoeken, en je ziet vanzelf een stijging in je inkomsten.
Nou is je volgende vraag natuurlijk: ‘Hoe doe ik dat?! Hoe krijg ik meer bezoekers naar die specifieke posts?’
Dat kun je door door die posts te promoten op social media. Denk aan je Facebook fanpagina, Twitter en Pinterest. Maar nog beter: maak op je blog een categorie Populaire Posts aan waarin je deze potentiële moneymakers zet!
Maak een nieuwe categorie en noem die Populaire posts of Posts die me geld opleveren!
Voeg nu de categorie Populaire posts toe aan de posts met een hoge eCPM. En vervolgens voeg je de categorie Populaire posts toe aan je menu. Daarvoor ga je naar Weergave, en kies je ‘Menu’s’. Op mijn blog Huisvlijt zie je dit in actie. Rechts in de menu balk zie je ‘Populaire posts’ staan. Dat zijn mijn best verdienende posts, waar ik dus graag veel bezoekers ontvang.
Bonustip voor mensen met een Genesis theme
Heb je een Genesis theme voor je blog? Dan kun je met de Genesis Featured Posts widget de posts met een hoge eCPM nog extra promoten. Dat heb ik bijvoorbeeld gedaan op Ren mama, ren.
Voor mensen met een Blogger blog
Ook als je een Blogger blog kun je de posts waarmee je veel verdient op Google Adsense promoten. Je kunt ze in het menu zetten, of je kunt in je sidebar een Link List Gadget plaatsen. Of je gebruikt een Image Gadget met een link naar de betreffende post.
Snap je iets niet, of heb je een vraag? Laat het me gerust weten. Ik help je graag!
Een blog over producten en diensten verdient meer
Een blog over producten en diensten levert beter betaalde google ads op dan een blog over bijvoorbeeld de natuur. Want bedrijven weten: mensen die een blog over natuurbeleving bezoeken zitten niet met de portemonnee in de aanslag. Maar bezoekers van bijvoorbeeld een beauty blog zijn vaak geïnteresseerd in een product en zullen dus eerder klikken op een advertentie over een mooie lippenstift. Hetzelfde geldt voor blogs over bezuinigen: het publiek dat daar komt zal minder snel op advertenties met producten klikken.
Kortom een blog met onderwerpen over commericiële keywords is aantrekkelijker voor bedrijven.
Google Adsense No-no’s!
Er zijn een aantal dingen die je beslist nooit moet doen als je succesvol wilt zijn met Google Adsense!
- Zelf als een wilde op je eigen Google ads gaan zitten klikken om meer clicks te krijgen, en zo meer geld te veridenen.
- Een oproep op je blog zetten waarin je mensen vraagt om op je google ads te klikken.
- Vrienden, familie en kennissen vragen om op je blog ads te klikken.
- Alleen nog maar artikelen schrijven over goed betaalde keywords en je bezoekers vergeten.
- Alleen maar hele kleine google ads plaatsen. Als je het doet, doe het dan ook goed en zet de ads op een prominente plaats. Slecht geplaatste advertenties kunnen verklaren waarom je niets verdient met Google Adsense. Want als mensen je ads niet zien, hoe kunnen ze er dan op klikken?!
- Te weinig google ads plaatsen. Google staat 3 advertentieblokken toe, dus ik zou zeggen: gebruik die ook alledrie.
- Op internet zetten hoeveel je er mee verdient. Dat vind ik persoonlijk erg jammer.
De bovenste drie punten zullen er toe leiden dat Google je verbant uit hun programma!
Lees ook: Verhoog je Google Adsense inkomsten.
Hoeveel kun je verdienen met Google Adsense?
Op google.com/adsense kun je heel makkelijk berekenen hoeveel geld je kunt verdienen met Google Adsense! Je moet je locatie invullen en de niche van je blog en voila. In het geval van mijn blog Huisvlijt is het potentieel: 6468 USD.
Conclusie over Google adsense
Je hoort nog wel eens dat Google adsense nauwelijk wat oplevert. Hier ben ik het beslist niet mee eens. In tijd dat ik blog was ik heel tevreden met Google adsense. Wat mij betreft is het dus beslist de moeite waard hoewel Ezoic beter betaalt.
Je kunt als blogger ook zelf adverteren op Google!
Inmiddels gebruik ik in plaats van Google Adsense Ezoic!
Heb jij Google ads op je blog? Waarom wel of juist niet? En ben je tevreden met de inkomsten?
Ik heb nog geen Google Ads op mijn blog. Wel vaak naar gekeken maar de stap nog niet gezet.
Vraagje: Een html-code op je blog, zet je die in een tekst widget in je sidebar?
Of is daar een andere of betere plugin voor…
Ik ga er nog eens naar kijken en mij aanmelden, bedankt voor je uitleg alvast!
Die html code zet je inderdaad een in text widget op de plek waar je de Google ad wilt hebben. Ik doe het zelf altijd op die manier, maar er is ook een plugin voor.
Bedankt voor je reactie! Ik ga ermee aan de slag!
Ik heb het nog niet omdat ik dacht dat je een aantal bezoekers per maand moest hebben om toegelaten te worden. Klopt dit?
Hoi Darina,
er is géén minimum aantal bezoekers nodig voor approval voor Google Adsense. Maar wel alle andere genoemde criteria in de post zijn van belang.
Dank je!
Ik heb ook alleen maar goede ervaringen met Adsense, het is vrij simpel en je kunt het jezelf allemaal aanleren. Iedere vraag die je over Google Adsense hebt, wordt beantwoord op het internet.De eerste keer zal het bij iedereen wel even duren voor ze aan de minimale uitbetaling van €70,00 toekomen.Ik denk dat het voor iedereen aan te raden is.
TIP: Pas wel op voor je concurrentie die ads op jouw website kunnen zetten!!!
Succes met je blog, ik vind het heel erg goed.
Dag Bloggelientje, na bijna een jaar bloggen besliste ik om een aanvraag te doen voor Google Adsense. Ik voltooide de nodige stappen. Ik zie de eerste ads verschijnen op mijn blog. Hoe betalen ze je dan? Ik kreeg nergens de vraag om een rekeningnummer op te geven. Of komt dat nog?
Jouw blog is top voor mensen zoals ik die weinig kaas hebben gegeten van de technische kant van computers. Je richt je eveneens tot blogger gebruikers wat ik heel hard apprecieer.
Veel liefs, Karine
Hoi Karine,
Fijn dat Bloggen en loggen je helpt bij het bloggen!
Wat betreft betaald worden door Google Adsense. Je kunt zelf je rekeningnummer opgeven. Dat doe je door naar http://www.google.com/adsense te gaan en in te loggen. Rechts zie je naast je emailadres een soort wieltje staan. Klik daar op en kies ‘Payments’. Daar zie je vervolgens ‘How you get paid’. Klik op Manage en vul je gegevens in!
Klaar!
Dank je wel, en maak er een prettig eindejaar van.
Bloggelientje
Ik gebruik Google Adsense nog net geen jaar, en ik moet zeggen het gaat tergend langzaam, maar op zich is het wel leuk om te zien hoe iets groeit.
Maar klopt het dat dat je het verdiende bedrag niet op een paypal account kunt laten storten?
Alvast bedankt.
P.S. Alvast een goed blogjaar toegewenst in 2016
Ik heb het nog even nagekeken maar in Nederland kun je inderdaad niet uitbetaald worden via Paypal. Ik krijg ook gewoon betaald via mijn bankrekening. Houd moed, want Google Adsense kan echt lonen. Ik heb je blog even bekeken, en je zou eens kunnen proberen om ook een Google ad in de sidebar te zetten. Bij mij werkt de leaderboard in combinatie met in de sidebar twee Google ads heel goed. In totaal mag je er 3 op je blog hebben.
Jij ook een goed blogjaar gewenst.
Leerzaam zeg, wat je allemaal schrijft, maar ook erg overweldigend……
Maar ik ben dan ook pas vandaag begonnen, dus voor mij is geld verdienen nog niet aan de orde!!
Als je net begint met bloggen kan het inderdaad wat overweldigend zijn. Concentreer je gewoon op het schrijven van posts! En dan kun je later altijd nog eens kijken naar geld verdien mogelijkheden : )
Succes met je blog.
Bedankt voor de uitleg. Morgen ga ik er eens goed voor zitten om te kijken hoe ik het op mijn blog kan toepassen
hoe kun je geld verdienen met google adsense zonder dat mensen op je advertentie klikken? Is dit ook mogelijk dat je per 100 views bijvoorbeeld betaald krijgt ipv dat mensen klikken op de daadwerkelijke banner?
Er zijn twee soorten advertenties:
CPM: Cost Per Thousand Impressions
CPC: Cost Per Click
Op basis van CPM zou je dus ook betaald krijgen op basis van het aantal keren dat een Google ad wordt gezien op je blog, zonder dat ze er op klikken.
Dus in antwoord op je vraag: ‘Ja je kunt geld verdienen met google adsense zonder dat mensen op een advertentie klikken.’