Reacties

De Gunfactor: gun je bloggers hun inkomsten? — 8 reacties

  1. Ik heb er geen moeite mee, zeker niet als de geboden waarde in overige content ermee in balans is. Daar kom ik voor en als een blogger dan reclame heeft en daar wat mee bij weet te verdienen, denk ik: good for you. Sterker nog; ik zou zelf gráág m'n inkomen met alleen bloggen verdienen, dus kijk er misschien nog wel wat tips van af ;)

  2. Ik denk dat Isa Hoes en Liesbeth Kamerling allesbehalve zielig zijn dus bij hun geldt de gunfactor niet.
    Bij bloggers daarentegen is het een ander verhaal. Als je sommige blogs volgt en daar een goed gevoel bij hebt dan is het een kleine moeite om voor hen iets extra's te doen zodat zij meer volgers krijgen of wat geld genereren.

  3. Ik heb absoluut geen moeite met google ads en druk er ook bewust wel op. Ik plaats ze zelf ook en heb hier geen probleem mee al zie ik soms sites die bijna alleen uit advertenties bestaan en dan ben ik minder geneigd om deze site nogmaals te volgen. Wat ik wel jammer vind is als mensen niet noteren dat hun artikel een advertorial is. Hoe je het went of keert wanneer je ergens voor betaald wordt beïnvloed dit je objectiviteit. Laatst las ik een artikel, interessant tot ik dagen later dit zelfde product nog 3 x tegen kwam. Ik ben toen bij de eerste gasn kijken en daar stond niks bij dat het betaald was ( wat duidelijk wel zo was, want in alle producten werden dezelfde producten en zinnen gebruikt). Ik merkte aam mezelf dat ik me hier aan ergerde omdat ik haar verhaal echt geloofde maar nu toch begon te twijfelen. Dit is natuurlijk mijn probleem :) maar ik denk dan: noteer het even, dan weet ik wat ik lees. Ik gun andere bloggers namelijk ook gewoon hun inkomen. Super juist.

  4. Big data werkt... tijdje bijgehouden wanneer de bezoekers blij waren na het lezen van welke soort blogs. Er is soms geen touw aan vast te knopen. Maar de rode lijn ontdekken wat werkt, dat duurt best lang.

  5. Ja ik herken de gunfactor ook, en ik heb er geen enkel probleem mee. Ik vind het wel minder interessant als er meerdere advertorials achter elkaar worden gepost. Een beetje variëteit werkt veel beter. Ik vind het ook minder interessant als ik bij diverse bloggers een verhaal lees over hetzelfde product. Maar goed, daar kan je als individuele blogger niks aan doen. Daar zouden de bedrijven over na moeten denken, dat ze niet tegelijkertijd 3 opdrachten uit zetten. Lijkt me voor henzelf ook niet handig.

  6. Ons doel is nog steeds om de ads weg te halen als we kosten dekkend zijn. Tot op heden kost de blog ons 170 euro (September 2015 tot en met Augustus 2017, inclusief email, hosting and domijnnaam registratie), totale advertentie inkomsten 55 euro (Nov 2015 - Nov 2016). Kortom nog een gat van 105 euro....

    Het mooiste zou ik vinden als we de ads plaatsen in januari om ze vervolgens weg te kunnen halen in maart, en dus geen ads voor de rest van het jaar. Maar zoveel verkeer hebben we nog lang niet ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder