Blog netwerken in Nederland: Het Ultieme Overzicht! Update oktober 2017

 

blog netwerkenZe schieten ineens als paddestoelen uit de grond! Blog netwerken.

En dan heb ik het vooral over blog netwerken die je beloven dat je geld kunt verdienen met je blog.

Ik zet ze voor je op een rijtje in alfabetische volgorde!

28 Blog netwerken in Nederland: laatste update februari 2017

 1. Adfactor. Van hen kreeg ik mijn allereerste opdracht, inmiddels ruim 7 jaar geleden…
 2. Blog Brains. Is nog heel nieuw, dus afwachten of er ook echt opdrachten komen.
 3. Bloggers and Brands. Geen ervaring mee.
 4. Bloggerlijst: doelgroep is mamabloggers.
 5. Bloggermedia (nog in beta. Ik schreef me in, kreeg een bevestiging, en hoorde vervolgens nooit meer wat)
 6. Bloggers Nederland
 7. Bloggersnetwork. Het idee is dat bedrijven en bloggers elkaar hier kunnen vinden. Maar op dit moment is de uitbetaling vooral een cadeautje of een product. Bloggersnetwork is nu onderdeel van Influencers At Work. (Voorheen Blogmij)
 8. Bloggers netwerk (Ik sta ingeschreven sinds oktober 2014, maar nog nooit wat van gehoord.) Update oktober 2017: inmiddels leidt deze link naar een winkel. Dit blognetwerk is er duidelijk niet meer!
 9. Blogmij heet nu Influencers At Work (ouwe getrouwe)
 10. Blogsociety initiatief van de Telegraaf. Biedt zowel een platform om je posts te delen als geld verdienen. Maar ik krijg er zelden werk van. In drie jaar tijd 1 opdracht.
 11. Blogtoday: van Sanoma
 12. Brandvoice. (Heette eerst Blogads.)
 13. Influentials Network
 14. Influo. Het fijne aan Influo vind ik dat het één van de weinige netwerken is waar het eenvoudig is om meerdere blogs tegelijk aan te melden.
 15. Inzpire.me
 16. Hot Pink Media: vragen screenshot van je Google Analytics
 17. Join
 18. Jumey
 19. OBA: Onafhankelijke Bloggers Associatie. Dit is alleen een manier om je posts te delen. Geen belofte van geld verdienen
 20. Pubnxt: prettig mee gewerkt. Maar er is geen aanmeldformulier voor bloggers. Wel kun je gewoon contact met ze opnemen via een formulier.
 21. The Influencers Movement. Hebben online marktplaats waar je kunt pitchen voor een opdracht. Doen veel met Instagram
 22. Verdienmetbloggen.nl heet nu Sponsored Posts
 23. Weablog: betaalt matig vind ik, maar werkt wel heel makkelijk. Je krijgt een opdracht. Het aantal woorden staat er bij, vaak 150. Je schrijft de post, plakt de url van de post op Weablog en binnen een paar minuten is hij al goedgekeurd.
 24. YIM Social

Blogmij en Blogads zijn de blog netwerken die zich al echt bewezen hebben. Sindsdien zijn er dus minstens 9 blog netwerken bij gekomen. In Amerika is bloggen  al een bloeiende business. Blijkbaar begint dit nu ook in Nederland door te dringen.

Wil je meer weten over Blog netwerken?

22 Responses to Blog netwerken in Nederland: Het Ultieme Overzicht! Update oktober 2017

  • Ja, het zijn er erg veel inderdaad. Net als nieuw blogs schieten ook de blognetwerken als paddestoelen uit de grond.

   Toen ik net begon had je alleen Adfactor en Blogmij. En moet je nu eens zien!

 1. Handig zo’n lijstje. Ik zal me er dit weekend eens in verdiepen. Ik vind het wel grappig dat je blog ‘Bloggen en Loggen’heet. Ik ken loggen namelijk in een andere context, die dan weer ongeveer hetzelfde is als spotten. En nee, dan weer geen vliegtuigen hoewel dat ook weer zo kunnen. En ook niet het spotten bij ballet. Volg je het nog? 😉

 2. Ik heb me laatst ingeschreven bij Blog Brains, maar de opdrachten betalen al niet zo goed en willen ook nog alleen maar do-follow links… Dan vind ik TIM (the influencer movement) veel fijner!

Leave a reply