blog netwerken

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond! Blog netwerken. Hoewel het anno 2023 wellicht beter is om te spreken over zogenoemde influencer netwerken.

Want steeds vaker gaat het meer over influencers die actief zijn op TikTok en Instagram dan over bloggers.

Blog netwerken: wat doen ze?

Het type blog netwerken waar ik het in deze blogpost over heb, zijn bedrijven die bemiddelen tussen bedrijven en bloggers. Meestal werkt het als volgt: je schrijft je in op hun website, voert tot vervelens toe je gegevens en statistieken in, en als je geluk hebt krijg je bericht dat ze een blog opdracht voor je hebben.

Ik sta bij een groot aantal blog netwerken ingeschreven, maar van de meeste hoor ik zelden tot nooit iets eigenlijk.

blogger netwerken

Wat zijn de voordelen van zo'n netwerk voor jou als blogger?

Het grootste voordeel is dat je via een blogger of content creator netwerk advertorials en adverteermogelijkheden krijgt. Als het goed is, heeft een blog netwerk contacten met bedrijven, en zo krijg jij (meer) opdrachten oftewel kansen om betaald te bloggen. Grote bedrijven hebben niet de tijd om allerlei bloggers individueel te benaderen voor een advertorial of gesponsorde post. Veel makkelijker voor hen, om een opdracht bij bijvoorbeeld Blogmij neer te leggen.

Je kunt blog netwerken dus zien als een soort uitzendbureau. Ze bemiddelen tussen jou en bedrijven.

Wat zijn de nadelen van een blogger netwerk

 • Het grootste nadeel vind ik, dat zo'n blog netwerk vaak zo'n 40% rekent van de opbrengst van een advertorial. Stel het bedrijf verkoopt een advertorial van Olvarit op jouw blog over lekkere babyvoeding voor 150 euro. Dan krijg jij uiteindelijk 90 euro, en het blog netwerk 60 euro.
 • Een ander nadeel is als een blogger netwerk exclusiviteit eist. Dat betekent dat je niet meer met andere blog netwerken mag samenwerken.
 • Bij sommige blog netwerken moet je een code op je blog plaatsen, zodat het blog netwerk gemakkelijk advertenties kan plaatsen. Hierdoor geef je een stukje controle uit handen.

Welke vragen moet je stellen aan een blogger netwerk?

Stel je wilt je aansluiten bij een blog netwerk. Waar moet je dan op letten? En welke vragen moet je stellen?

 1. Kan iedereen zich aansluiten, of kun je alleen op uitnodiging meedoen aan een blogger netwerk?
 2. Wat zijn de criteria van het blogger netwerk: hoeveel bezoekers moet je hebben? Hoe frequent moet je een post plaatsen?
 3. Eisen ze exclusiviteit, of mag je ook met andere blogger netwerken samenwerken? En als ze exclusiviteit eisen: waarom is dat dan? Betalen ze meer uit? Garanderen ze een bepaalde opbrengst? Bieden ze extra-tjes die andere blog netwerken niet bieden?
 4. Mag je nog gesponsorde posts plaatsen?
 5. Stelt het blogger netwerk eisen aan de locatie van hun banners?
 6. Wat betalen ze? Een vast bedrag of bijvoorbeeld x euro per CPM (Costs per thousand views) of CPC (Cost Per Click)
 7. Met welke bedrijven werken ze samen: wie zijn hun cliënten? Zijn dat grote bedrijven?
 8. Als er geen advertenties zijn: wat komt er dan op de plek van hun banner?
 9. Mag je advertenties weigeren of bepaalde soorten uitsluiten? Bijvoorbeeld advertenties over gokken?
 10. Wat voor soort advertenties plaatsen ze: pop-unders, floor ads, pop-ups, page takeovers, flash? Zelf vind ik van die pop-ups ontzettend irritant, en klik soms zelfs van een website of blog weg als ik die zie. Denk dus goed na welke voor jou acceptabel zijn, en welke niet.
 11. Moet je een contract tekenen? Zo ja, hoe lang duurt het contract?
 12. Als je vragen of problemen hebt: is er dan een contactpersoon die snel bereikbaar is?
 13. Welk blog netwerk past het beste bij jouw blog?
 14. Wanneer betalen ze uit?
 15. Hoe zit het met barterdeals?

Persoonlijk vind ik het fijn om een onafhankelijke blogger te zijn. Zo kan ik zelf bepalen wat ik op mijn blog plaats en met wie ik wil werken!

Blog netwerken in Nederland: update januari 2024

In 2017 stonden er 28 blog netwerken in deze lijst. Het is een nieuw jaar, en een nieuw begin! Ik heb de lijst met Nederlandse blog netwerken bijgewerkt.

Een aantal blognetwerken bestaat niet meer, en er zijn nieuwe bijgekomen.

Bazoom

Bazoom.com is nieuw. Ik sta daar ingeschreven en kreeg een mailtje met een potentiële opdracht. Die moest ik accepteren op hun website. Vooralsnog vind ik hun interface irritant. Om in te loggen moet ik bijvoorbeeld eerst een code aanvragen! Elke keer opnieuw. Maar goed, het is wel leuk dat ik inderdaad een opdracht kreeg van Bazoom. Januari 2024 heb ik maar liefst 2 opdrachten gehad van Bazoom.

Beste Bloggers

Beste Bloggers De site van Beste Bloggers ziet er goed uit. Er is geen marktplaats waar je opdrachten kunt vinden, dus ik neem aan dat je een mailtje krijgt als er een samenwerking mogelijk is. Maar ik heb nog nooit een opdracht gehad via Beste Bloggers.

Blog Brains

Blog Brains. Je krijgt via de mail een pdf met informatie, en vervolgens moet je pitchen op de opdracht. Ze werken met bepaalde niveau's voor een blogger en daaraan koppelen ze een tarief. Ik vind deze methode niet zo prettig, ze zijn daarom niet één van mijn favoriete blog netwerken. Het lukte me niet om actuele informatie te vinden over de tarieven per level. In 2017 werd mijn blog Huisvlijt ingedeeld als Wizard, en dat betekende 189,- excl. BTW per post. Ik vind hun website wel erg leuk om te zien, en bovendien laagdrempelig. Blog brains bestaat nog steeds. Ik krijg incidenteel mailtjes met potentiële opdrachten waarop ik dan 'mag' pitchen. Ik doe dat niet zo vaak, omdat ik ze vrij traag van reageren vind. Bovendien rolt er zelden een echte opdracht uit.

Update januari 2024 Het afgelopen jaar heb ik volgens mij geen enkele opdracht gehad via Blog Brains. Dat komt ook omdat ik maar zelden pitch.

Bloggers and Brands

Bloggers and Brands. Ze omschrijven zichzelf als volgt: 'Bloggers and Brands is hét marketing en pr-bureau in Den Haag. Sinds 2 april 2015 helpen wij beauty, fashion en lifestyle influencers aan goed betaalde opdrachten.' Ik sta inmiddels 5 jaar ingeschreven bij dit blog netwerk, en heb werkelijk nog nooit iets van hen gehoord.

Update januari 2024 Nog nooit een opdracht van gehad.

Bloggerslijst

Bloggerslijst. Je kunt je aanmelden wanneer je aan de volgende voorwaarden voldoet: Je hebt een eigen domeinnaam, en je blog heeft in ieder geval 500 unieke bezoekers per maand. Opvallen bij Bloggerslijst is dat ze het verschil erkennen tussen influencers en zogenoemde linkfluencers. Over die laatste schrijven ze: 'Wil jij naast het vergroten van je naamsbekendheid ook je posities in Google een boost geven? Bloggerslijst heeft een exclusief bestand met influencers die ook kwalitatieve linkwaarde realiseren naast het bereiken van de doelgroep.' Van dit blog netwerk kreeg ik in 2021 tot dusver 2 opdrachten.

Update januari 2024 Als ik in mijn mailbox kijk, dan zie ik dat ik in 2020 voor het laatst samenwerkte met de Bloggerslijst. Sindsdien heb ik geen opdrachten meer gehad van dit blog netwerk.

Brandvoice

Brandvoice. In vier jaar tijd nog nooit een opdracht van gehad.

Update januari 2024 Nog steeds geen opdrachten gehad. Ik was mijn wachtwoord zelfs vergeten, en moest een nieuwe aanvragen. Vervolgens geen opdrachten.

Influo

Influo. Het fijne aan Influo vind ik dat het één van de weinige netwerken is waar het eenvoudig is om meerdere blogs tegelijk aan te melden. Hun pitch voor influencers is: 'Creëer je aantrekkelijke content en wil je samenwerken met je favoriete merken? Maak je profiel aan op Influo en start vandaag nog. Op het platform kan je je beste content tonen. Gebruik je profiel om merken te tonen wat je in je mars hebt en laat ze je contacteren, of zet de eerste stap en meld je aan voor openbare campagnes.' Na een boel gedoe lukte het mij om in te loggen, en blijk ik een heuse mediakit te hebben bij hen! Maar ik heb nog nooit een opdracht gehad van dit blog netwerk. Het is inmiddels 4 jaar later, en nog steeds nooit een opdracht gehad via Influo.

Update januari 2024 Nog nooit een opdracht van gehad. Ik moest mijn verbinding met mijn blogs refreshen nadat ik voor het eerst in tijden weer had ingelogd op Influo. Vervolgens kreeg ik het bericht dat er geen opdrachten voor mijn regio zijn.

Inzpire me

Inzpire.me 'Get paid opportunities to collaborate with brands you love, so you can continue doing what you do best – creating.' Ook hier was ik al heel lang niet meer geweest. Het ziet er wel goed uit als je eenmaal bent ingelogd, maar ik heb nog nooit een opdracht gehad van Inzpire.me.

Update januari 2024 Nog steeds geen opdracht van gehad. Maar blijkbaar moet ik mijn profiel ook beter delen of zo.

Raiker

Raiker. Op de homepage: 'Als deelnemer van Raiker ontvang je het verzoek om een blog of review te schrijven over een passend onderwerp. Als je de blog of review hebt geplaatst ontvang je je vergoeding van Raiker. Simpeler kan het haast niet.' Het aanmelden was in ieder geval ook heel simpel. Ik hoefde alleen maar mijn blog url op te geven en mijn maandelijkse unieke bezoekers. En dan maar afwachten. Over de tarieven zijn ze heel duidelijk: 'Raiker betaalt € 20 – € 125,- voor een blog, review of gastblog.' Dat vind ik niet erg veel. Als ik nu kijk zie ik potentiële campagnes maar nergens een optie om er op te reageren. Ik heb inmiddels ontdekt dat Raiker je mailt als ze een opdracht voor je hebben. Ik heb 1 opdracht van ze gehad.

Update januari 2024 Inmiddels drie opdrachten gehad via het blog netwerk Raiker! Op hun site zie ik ook campagnes staan, maar daar kan ik als blogger verder niks mee blijkbaar. Je kunt dus niet pitchen. Raiker neemt contact met jou op, als ze je blog geschikt vinden.

Hot Pink Media

Hot Pink Media: vragen screenshot van je Google Analytics. Omschrijven zichzelf als volgt: Wij zijn het grootste Influencer netwerk van Nederland met een grote passie voor het creëren van creatieve content. Dit doen we zowel online als offline met betrekking tot beauty, fashion blog, lifestyle, men, travel en mommy thema’s. Hoewel ik niet kan inloggen zie ik dat mijn blog Het Moederfront in hun portfolio staat. Maar ik heb nog nooit iets van dit blog netwerk gehoord verder.

Update januari 2024 Nog steeds nooit iets van gehoord.

Join

Join Ze introduceren zichzelf als volgt:

'Do you want to take your influencer career to the next level? Get approached for relevant campaigns, receive a concrete offer and briefing and use our platform to simplify your workflow. Professionalize your efforts with Join. Our platform will easily let you introduce yourself: who are you, and what kind of content do you usually produce? Connect your social channels, add your audience demographics and you’re done! You are only selected for campaigns that are concrete and relevant for you. Brands are always explicitly interested in working with you! Our algorithm will calculate your rates, and let you adjust them if you’d like. This way, you will only be approached for campaigns that match your prices!'

Bij Join kan ik warempel pitchen op een flink aantal campagnes. Ik kom hier eigenlijk nooit, en heb waarschijnlijk om die reden nooit opdrachten van Join.

Ik moet zeggen dat ik de briefings heel duidelijk en uitgebreid vind. Wel vervelend vind ik dat je je telefoonnummer moet achterlaten als je pitcht. Bijzonder aan Join is verder dat ze een korte instructie geven hoe je succesvol kunt pitchen, met 3 aandachtspunten.

Update januari 2024

Nog nooit een opdracht van gehad. Toen ik inlogde moest ik mijn accounts opnieuw verbinden. Dus dat is dan ook geen wonder. Maar op dit moment ook geen enkele campagne waarop ik zou kunnen pitchen.

Loggershut

Loggershut. Nog geen persoonlijke ervaring mee. Hun pitch: 'YouTube, Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter en jouw blog kunnen een snelle weg zijn naar het verdienen van geld. Als een youtuber, instagrammer etc sta jij elke dag in contact met jouw volgers. Bedrijven kunnen via jouw kanalen ook in contact komen met hen, dat is een nieuwe manier om diensten of producten onder de aandacht te brengen. Jouw rol is om de diensten te testen of te adverteren voor het product. Dit doe jij door het te laten zien aan jouw volgers. Op deze manier verdien jij geld.' Ook in juli 2023 nog nooit een opdracht gehad van dit blognetwerk.

Update januari 2024 Nog nooit een opdracht van gehad of iets van gehoord.

Sponsored posts

Verdienmetbloggen.nl heet nu Sponsored Posts. Er is geen marktplaats. Je krijgt een email als ze een mogelijke opdracht voor je hebben. Hun pitch is kort en krachtig: 'Blogmarketing met behulp van Sponsored Posts. Wij helpen je verdienen met je blog.' Ik krijg zo nu en dan wel opdrachten van dit blog netwerk, en vind ze prettig werken.

Update januari 2024 Helaas het afgelopen jaar niets van gehoord, dus ook geen opdrachten.

Getfluence

Getfluence. 'The flagship of native advertising, a sponsored article is written by a media outlet and distributed by the latter in return for payment. It allows you to naturally mention your brand, product or service in an informative article, including the link to your site, in order to encourage reader engagement.' Met deze heb ik inmiddels een positieve ervaring. Lees nu mijn review van Getfluence. Zowel in 2020 als in 2021 had ik 1 opdracht van dit blog netwerk. Dat verliep aangenaam vlot. Je kunt bij hen niet pitchen. Ze hebben ook een affiliate optie: als mensen zich aanmelden via jouw affiliate link, verdien je daar wat mee. Inmiddels heb ik geloof ik nog twee keer een opdracht van Getfluence gehad. Dat verliep goed.

Update januari 2024 In maar 2023 had ik een opdracht van Getfluence.

LinkPizza

LinkPizza. LinkPizza biedt twee dingen: de mogelijkheid om al je links om te zetten naar affiliate links zodat je er geld mee verdient, en de mogelijkheid om opdrachten te scoren voor gesponsorde posts en dergelijke.

Update januari 2024 LinkPizza is nog heel actief, maar bijna alle opdrachten zijn nu voor TikTok en Instagram. Er zijn nog maar weinig opdrachten voor bloggers helaas.

Hulc

Hulc: een soort marktplaats waar je kunt pitchen op opdrachten. Helaas hoor je vaak niets terug van de bedrijven die daar hun opdracht aanbieden. Je pitcht, en vervolgens komt er niets terug. Hulc presenteert zich als volgt aan bloggers: 'Hulc is altijd op zoek naar goede bloggers, websites en online magazines die voor een vergoeding andere websites willen promoten. Wij kunnen je begeleiden in het vinden van samenwerkingen met interessante bedrijven. Schrijf je dus snel in!' Het klinkt heel mooi, maar in de praktijk vind ik Hulc matig. Inmiddels krijg ik meer opdrachten van Hulc!

Update januari 2024 Hulc is bekend als het platform waar opdrachtgevers voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Kortom: ze betalen slecht. Ik krijg dan ook zelden tot nooit opdrachten via Hulc. Ze zijn wel betrouwbaar en je vindt er veel opdrachten om op te pitchen.

Juulr

Juulr. Ik was vergeten dat ik er stond ingeschreven.... Wij helpen influencers om geld te verdienen met hun social media en blog. We werken met influencers van over de hele wereld en helpen hun om waardevolle (betaalde) deals te krijgen.' Ik heb een paar keer opdrachten gehad van Juulr. In september 2021 lukt het niet om in te loggen: ze hebben een error...

Update januari 2024 De website ziet er actief uit maar als ik probeer in te loggen krijg ik een error.

Bloggers en online publishers

Bloggers en online publishers. Aanmelden gaat snel en eenvoudig. Op hun site staat: 'Na het aanmelden wordt je opgenomen in onze database. Zodra je aan de voorwaarden van de adverteerder voldoet, ontvang je een e-mail met informatie over de campagne. Via die e-mail kun jij je ook aanmelden voor de campagne. In samenwerking met de opdrachtgever kiezen we vervolgens de bloggers uit waarmee we gaan samenwerken.' Ik heb nog geen opdrachten gehad via dit blog netwerk.

Update januari 2024 Nog nooit een opdracht van ze gehad, en ik kan niet inloggen op hun website omdat er geen inlog optie is. Ik heb mijn blog opnieuw aangemeld om te kijken wat er gaat gebeuren.

Reachum

Reachum is net als Raiker makkelijk en snel om je als blogger bij in te schrijven. Dit zeggen ze tegen bloggers:'Op basis van je domeinmetrics / volgers delen we je in in een categorie (small / medium / large) en vertellen we je wat wij over zouden hebben voor een plaatsing op je website of je social kanaal.' Nadat ik even in mijn mail zocht op Reachum, blijk ik warempel een opdracht te hebben gehad van dit blog netwerk. Ze mailden mij hierover. Ik hoefde dus niet te pitchen of zo. De samenwerking verliep prima.

SEO Hulp. Dit blog netwerk kwam ik tegen toen ik deze post updatete. Ik heb me ingeschreven in september 2021. Ze beloven dat ze contact opnemen als ze een opdracht hebben.

Update januari 2023 De laatste opdracht die ik via dit blog netwerk kreeg was in 2020.

LEQUAL

Nieuw is LEQUAL. Ik vind dit één van de fijnste blog netwerken op dit moment. Ik krijg redelijk regelmatig opdrachten van ze, en ze werken vlot! Wel moet ik even wennen aan de manier waarop ik mijn facturen bij hen moet indienen, maar verder helemaal top.

Update januari 2024 Inmiddels is Lequal niet nieuw meer, en heb ik diverse keren met ze samengewerkt. Ik vind ze prima!

Social Monks

Social Monks

Update januari 2024 Nog nooit een opdracht van gehad. Ik kon inloggen met mijn Google account en kreeg toen het bericht dat er geen campagnes zijn.

Whitepress

Whitepress: hier sta ik ingeschreven, maar nog nooit iets van gehoord. Maar ik moet toegeven dat ik er ook zelden 'kom'. Anno 2023 heb ik 1 opdracht gehad van Whitepress.

Update januari 2024 Ik heb in 2023 twee prettige samenwerkingen gehad met Whitepress.

Onfluence

Onfluence

Update januari 2024 Nog nooit een opdracht van gehad, en ik kan er ook niet inloggen.

Nieuw toegevoegde blog netwerken in 2023

We Sell Stories

Via We Sell Stories krijg ik heel regelmatig blog opdrachten en ze zijn prettig om mee samen te werken.

Backlink

Backlink.nl was een nieuwe klant, maar werkt prettig. Hun website ziet er heel simpel uit maar werkt prima.

Stel je wilt gewoon even snel weten waar je kunt zoeken naar campagnes en pitchen, en waar je moet afwachten totdat je benaderd wordt. Dan zie je hieronder een handig overzicht van blognetwerken waarbij je moet pitchen en netwerken waarbij je moet afwachten.

Blog netwerken met overzicht campagnes waarbij je moet pitchen

 • LinkPizza
 • Blog Brains
 • Hulc
 • Join (Hebben ook best veel potentiële opdrachten net als LinkPizza en Hulc)

Blog netwerken waarbij je gemaild wordt met een opdracht

 • LEQUAL
 • Sponsored Posts
 • Reachum
 • Raiker: ik heb 1 keer een mailtje gehad dat ik mocht pitchen op een potentiële opdracht
 • Getfluence

Wil je meer weten over blog netwerken?

Ben van De Blogtrommel deed een onderzoekje naar de effectiviteit van blog netwerken!

Verdwenen blog netwerken

Sinds ik deze post schreef zijn er veel nieuwe blog netwerken bijgekomen, maar er zijn er ook een aantal geruisloos verdwenen.

 1. Adfactor heet nu ineens Ad Alliance. Op hun website staat nu dat ze 'het video powerhouse van Nederland zijn. Van hen kreeg ik ooit mijn allereerste opdracht. Er is geen duidelijk zichtbaar inschrijfformulier voor bloggers en content creators. Het leuke aan Adfactor vond ik dat ze een tariefkaart hadden waarop je kon zien wat adverteerders aan een blogger moesten betalen. Maar die is nu weg. Ik krijg de indruk dat het nu meer gaat om televisie, en dat je als blogger niet meer veel te zoeken hebt bij dit blog netwerk.
 2. Blogtoday: van Sanoma.
 3. Encatena is een nieuw netwerk voor mij, maar het inschrijven verloopt soepel en de interface is aangenaam duidelijk. 'Encatena is a content marketing platform that connects advertisers that want to promote themselves, their brands, companies or agencies, with editors of webpages, blogs and digital press who want to earn money creating sponsored content.' Ik kan inloggen bij dit blog netwerk, maar heb nog nooit een opdracht gehad.
 4. Klikproces: klikproces ken ik vanwege hun podcast! Maar ze bieden ook de mogelijkheid om je in te schrijven als blogger voor potentiële opdrachten.
 5. Weablog: relatief nieuw blog netwerk. Ik heb me ingeschreven en krijg alleen vervelende mailtjes dat ik vaker moet inloggen. Opdrachten, ho maar. Wat wel heel leuk is aan Weablog is dat je de url van je blog kunt invullen en dan geven zij een waarde voor je blog aan. Helaas is die waarde heel laag. Zo schatten ze mijn blog Huisvlijt in op 70,- terwijl Brandvoice netjes 250,- betaalt voor een advertorial. Maar wel een leuk speeltje : )
 6. Blogsociety is een blog netwerk van de Telegraaf. Ik heb 1 goede opdracht van ze gehad een paar jaar geleden. Verder hoor ik zelden tot nooit wat van ze. Oh ja, soms om een gratis artikel te plaatsen...
 7. Pubnxt
 8. BeOn: werkten met video's.
 9. Social Rebiz Blogmij werd Influencers At Work en heet anno 2023 Social Rebiz. In 2019 schreef ik: 'Ze willen geen influencers genoemd worden, maar 'social rebels'. Ze doen enorm hun best om rebels en tegendraads over te komen op hun website. Op hun website staat onder andere: 'Nu is het moment! Jarenlang werd je voor gek verklaard. Tegenwoordig wil iedereen zijn zoals jij en kan geen magazine, tv-programma of merk meer zonder je. Ze noemen je content creator, influencer, maker, whatever. Jij kan niet anders dan creëren. En delen. Niet voor de likes maar voor jezelf en je volgers. Schijt aan de regels. Jij verandert de wereld van digitale entertainment en wij helpen daarbij!' Ik heb nog nooit een opdracht van ze gehad. Het is me ook niet helemaal duidelijk hoe ze werken. Ik zie geen opdrachten bord of zo, dus ik neem aan dat ze je benaderen als een potentiële samenwerking hebben. Anno 2023 is de hele site in het Engels en representeren ze onder andere Katja Schuurman. Anno 2024 kan ik ze niet terugvinden vandaar dat ik ze naar de lijst van vergeten blog netwerken heb verhuisd.
 10. Jumey Ik heb van Jumey warempel een opdracht gehad, maar dat is wel drie jaar geleden. De website van Jumey oogt heel simpel, maar dat maakt hen laagdrempelig. Hun presentatie is ook duidelijk en eenvoudig: 'Wij zijn een jong bedrijf die zich hebben gespecialiseerd in linkbuilding, SEO, campagnes en social media. Wij werken samen met leuke en goede influencers, die niet alleen snel inzetbaar zijn, maar ook nog eens een goed blog weten neer te zetten.' De laatste keer dat ik mail van hen kreeg was in 2017. In januari 2024 is de site uit de lucht.

Bloggers Nederland Tot slot

LinkPizza was lange tijd mijn favoriete blog netwerk. Ik kreeg daar de meeste opdrachten van, en ze zijn ook het meest prettig in de omgang en afhandeling.

Update: juli 2023 is LinkPizza niet langer mijn favoriete blog netwerk.

Ik zie een grote verschuiving bij hen naar TikTok en Instagram. Als blogger kan ik daardoor minder veel goede opdrachten bij hen vinden.

Jammer.

Samenvattend

Als ik zie bij hoeveel blog netwerken ik sta ingeschreven, dan krijg ik daar eigenlijk opvallend weinig opdrachten uit. Ik vraag me af of ik vaker zou moeten gaan kijken of er campagnes staan waarop ik zou kunnen  pitchen.

Dat doe ik eigenlijk zelden tot nooit...

Leestips

Weet jij nog een goed blog netwerk dat niet in bovenstaande lijst staat? Laat het dan alsjeblieft weten in de comments.

Vergelijkbare berichten

28 reacties

  1. Ja, het zijn er erg veel inderdaad. Net als nieuw blogs schieten ook de blognetwerken als paddestoelen uit de grond.

   Toen ik net begon had je alleen Adfactor en Blogmij. En moet je nu eens zien!

 1. Handig zo'n lijstje. Ik zal me er dit weekend eens in verdiepen. Ik vind het wel grappig dat je blog 'Bloggen en Loggen'heet. Ik ken loggen namelijk in een andere context, die dan weer ongeveer hetzelfde is als spotten. En nee, dan weer geen vliegtuigen hoewel dat ook weer zo kunnen. En ook niet het spotten bij ballet. Volg je het nog? ;)

   1. Loggen en spotten gebeurt in de wereld van de televisie.;)
    En spotten bij ballet is bij het draaien van pirouette zo lang mogelijk naar een punt te blijven kijk, snel je hoofd draaien en dat zelfde punt weer pakken. Zo wordt je niet duizelig. ;)

 2. Ik heb me laatst ingeschreven bij Blog Brains, maar de opdrachten betalen al niet zo goed en willen ook nog alleen maar do-follow links... Dan vind ik TIM (the influencer movement) veel fijner!

 3. Met dit soort zaken heb ik niets, van het meeste had ik nog nooit gehoord. Sanoma blokkeer ik, ze hebben web-log 'vakkundig' omzeep geholpen.

  Zag wel dat een of ander bedrijfje de website van OBA (en hun volledige naam) heeft overgenomen. OBA ging in 2018 uit de lucht. Nu doet ie het weer, maar met een totaal andere insteek, die meer dan haaks op het oude OBA staat. Eigenlijk zou dit niet moeten kunnen.

  1. Nog even gekeken, maar OBA doet het dus niet meer. Er is een soort menu aangemaakt, maar een overzicht van laatste berichten is nergens meer te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *