geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met je blog kan. Ook als je een Blogspot blog* hebt.

Maar hoeveel verdient een blogger nou eigenlijk gemiddeld? En kun je leven van geld verdienen met je blog?

Een interessante vraag!

En eentje waarop menigeen het antwoord zou willen weten.

Daarom heb ik een inventariserend onderzoek gedaan om antwoord te vinden op de de vraag Hoeveel verdient een blogger?

Geld verdienen met je blog: algemeen te verwachten inkomsten p/m

Er doen een aantal algemene vuistregels de ronde over hoeveel een blogger verdient per maand op basis van het aantal unieke bezoekers:

 • 25.000 bezoekers: 400 euro
 • 50.000 bezoekers: 600 euro
 • 75.000 bezoekers: 900 euro
 • 100.000 bezoekers: 1250 euro
 • Meer dan 100.000 bezoekers per maand: 1500+ euro

Een andere vuistregel is: een bedrag voor het blog schrijven + €5,- per 1000 bezoekers van de vorige maand

Deze vuistregels zijn een leuke indicatie, maar het is helaas niet zo dat 1 + 1 = 2 is. Het is dus niet zo dat als je meer dan 100.000 bezoekers per maand hebt je dús automatisch meer dan 1500 euro per maand verdient met je blog. Dat zal onder andere afhangen van je blog niche, je verdienmodel, SEO en de manier waarop je jezelf profileert.

Papablogger enquete: 23 bloggers verdienen meer dan 1000 euro per maand

Blogger Rob van Laere hield een onderzoekje naar de verdiensten van bloggers. Er deden 62 mensen mee aan zijn enquete. Rob schrijft dat dit te weinig is om representatief te zijn, maar het geeft wel een leuk kijkje in de wereld van geld verdienen met je blog:

Van de 62 respondenten verdienen 23 bloggers meer dan 1000 euro per maand met hun blog.

Geld verdienen met je blog: deze bloggers vertelden hoeveel ze verdienen!

Lekker Leven met Minder: 4700 per jaar

In een blogpost van 2018 vertelt Adine van Lekker Leven met Minder dat ze dat jaar 4700 verdiende met bloggen. Dat is het bedrag dat ze overhield nadat ze alle kosten eraf had getrokken. Ook moet er nog belasting van af. Het is nu ruim twee jaar later, en ik ga ervan uit dat ze inmiddels veel meer verdient. Adine volgde namelijk de Elite Blogging Academy en heeft haar blog de afgelopen jaar flink geprofessionaliseerd.

Style en Sugar:700 tot 1000 euro per maand

Style en Sugar is een interieur blog. In februari 2020 vertelde Greet dat ze 700 tot 1000 euro verdient met haar blog.

Geld verdienen met je blog Diolifestyle: ruim 1800,- in 1 maand

Dione van Diolifestyle schreef in 2018 dat ze in de maand november 1800 euro had verdiend met haar blog. Dionne blogt inmiddels 7 jaar en had destijds ongeveer 8.000 unieke bezoekers per maand. Dat is dus minder dan het vaak genoemde minimum van 10.000 unieke bezoekers per maand om interessant te worden voor adverteerders. Dionne is aangenaam open over haar inkomstenbronnen als blogger:

 • Betaalde artikelen en betaalde social media posts: €1.704,89
 • Barter deals (product in ruil voor blogpost) €319,95
 • Affiliate marketing: €125,52

Dionne adviseert voor gesponsorde post een minimaal tarief van 100 euro.

Zuinige man: 70 euro per maand

Zuinige man verdiende in 2019 alleen geld met zijn blog via Google Adsense. Daarvan mag je geen bedragen noemen. Maar Zuinige man is zo vriendelijk om te vertellen dat het minimumbedrag dat Google per maand uitbetaald 70 euro is. En dat hij elke maand krijgt uitbetaald ; ) Dus we kunnen denk ik wel veilig stellen dat hij minimaal 70 euro per maand verdient met zijn blog. Blogger Simper Rijk Leven vertelt hetzelfde: ze krijgt elke maand uitbetaald door Google Adsense, en verdient dus minimaal 70 euro per maand met haar blog.

Geld verdienen met je blog Breg blogt: 20 euro per maand aan affiliate links

Bregje vertelt op haar blog dat ze geld verdient met haar blog, maar noemt geen bedragen. Maar ze vertelt wel dat ze 20 euro per maand verdient met affiliate links!

Meer geld, minder stress: 1135,15 euro in 9 maanden

Sjoukje van Meer geld, minder stress is inmiddels een nieuwe blog gestart, maar op haar oude blog kun je nog wat leuke cijfers lezen over haar inkomsten als blogger. Het gaat om een blogpost uit 2017. Ze had in de eerste 9 maanden van haar blog een omzet van 1135,15. Omdat ze ook een laptop kocht, had ze een verlies van € 500.

Ilse van Elleswijk 2000 tot 3.000 euro per maand

Ilse van Elleswijk verdiende met haar interieurblog in mei 2020 met bloggen: € 2535,39 ex btw. De maand mei is geen uitschieter bij Ilse. Ze schrijft dat ze elke maand tussen de 2000 en 3000 euro verdient. Ze heeft ruim 50.000 unieke bezoekers per maand.

Net als Dionne publiceerde zij ook een lijstje van haar inkomsten bronnen als blogger:

 • Affiliatein komsten € 532,97
 • Instagram en blog promotie € 1464,12
 • Online producten € 538,30

Sentinelli: tussen de 600 tot 1800 euro per maand

Astrid van het blog Sentinelli deelt regelmatig blog inkomsten rapporten met haar bezoekers. Gemiddeld zou je kunnen zeggen dat ze ongeveer 1700 euro per maand verdiend met bloggen in combinatie met haar werk als virtual assistant. Ze splitst deze niet uit. Astrid geeft zelfs een leuke grafiek van haar inkomsten:

Geld verdienen met je blog Claire

Claire begon in 2016 met haar blog Claire's Mission. Ze had toen al blogervaring met een ander blog. In september 2022 schreef Claire een verslag over hoe en hoeveel ze geld verdient met haar blog!

 • €1000-1500 met barterdeals
 • €600-€1250 (excl. btw) met gesponsorde content. Hiermee bedoelt Claire gesponsorde artikelen, gastartikelen en artikelen die ze schrijft voor linkbuilding.
 • €100 affiliate inkomsten

In haar blogpost laat Claire ook een de inkomsten van een aantal collega bloggers zien!

Angie van She can blog

 • €300 per maan verkoop Pinterest cursus
 • €100 – €200 per maand affiliate

In totaal verdient Angie gemiddeld €1100 en €1600 per maand als blogger.

Marguerita van Marstyle

Interessant aan Marguerita vind ik altijd dat zij zich duidelijk richt op zogenoemde linkbuilding opdrachten. Haar 'social' following is namelijk niet zo heel erg groot. Haar waarde als influencer is daardoor minder groot. Maar omdat haar blog een goede Domain Authority heeft is haar blog aantrekkelijk voor bedrijven op een link op te krijgen. Voor mij geld hetzelfde als Marguerita. Ik moet het ook niet hebben van een groot aantal volgers op social media, maar van de kwaliteit van mijn blogs.

 • €1600 aan omzet qua linkbuilding opdrachten

Hoeveel verdien ik met mijn blogs?

Gemiddeld verdien ik tussen de 2.000 en 3.000 per maand met mijn blogs. Dat betekent dat ik in principe kan leven van bloggen. Mijn inkomsten komen onder andere van Google Adsense, gesponsorde blogposts en affiliate marketing. Onder andere als bol affiliate.

Geld verdienen met je blog: samenvattend

Geld verdienen met je weblog kan. Afhankelijk van je niche zal het makkelijker of moeilijker gaan. In deze blogpost zag je hoeveel verschillende bloggers verdienen met hun blog. De bedragen variëren, maar sommigen halen er een goed maandsalaris uit. Dus als je geld wilt verdienen met je blog, dan is dat in theorie mogelijk.

Oordeel niet te snel over bloggers die geld verdienen met hun blog

Geld verdienen met je blog

Over geld verdienen met je blog wordt wel eens schamper gedaan. Ik vind dat pijnlijk, want voor veel bloggers zijn de inkomsten die ze verdienen met hun blog belangrijk voor het onderhoud van hun gezin.

Ik ben zo'n blogger.

En dat ik geld verdien met bloggen doet niets af aan mijn inzet, plezier, motivatie en betrouwbaarheid. Sterker nog, het maakt bloggen mogelijk en het geeft me de ruimte om steeds betere artikelen te schrijven.

Dus oordeel niet te snel over bloggers die hun blog gebruiken om inkomsten te verwerven ; ) Zoals een momfluencer.

Je kunt het ook als een luxe zien, als je puur voor je plezier kunt bloggen.

Dat is niet voor iedereen een optie.

Leestips

Pin deze post!

Geld verdienen met je blog

*Een goed voorbeeld van iemand die geld verdient met een Blogspot blog is Teunie van Eenvoudig Leven.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. En je kan ook bloggen als hobby, zonder geld te verdienen. Ik heb een kleine blog, blog niet voor inkomsten.
  Ik krijg af en toe een product in ruil voor een artikel. Maar ik zeg geregeld nee.

  De mensen die er geld mee verdienen moeten er ook heeeeel hard voor werken. Het is niet alleen ff wat schrijven en klaar. Je moet echt investeren in je blog om er geld mee te verdienen.

 2. Leuke blog! Mooi dat je laat zien dat geld verdienen met bloggen mogelijk is, maar dat het ook gewoon hard (en leuk) werken is en daarom niks mis mee is om hier geld mee te verdienen. En leuk dat je mij ook in het rijtje noemt :)

 3. Leuk artikel, ik heb vorige maand besloten een inkijkje in mijn bloginkomsten te geven en ook voor mijn eigen overzicht wel eens leuk. Het schommelt wel heel erg bij mij. In oktober had ik ruim 70 euro en in november al ruim 200 euro haha.

 4. Poeh, wat verdienen sommige bloggers veel geld met hun blog! Ik vind al dat ik redelijk veel verdien, maar het is nog geen tiende van wat jij met bloggen verdient Nicole!
  Op zich niet erg, want ik ontvang ook AOW en ABP pensioen. Bij mij zijn de verdiensten voor de extra's zoals vakanties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *