blog marktplaatsen

Oké, je hebt dus een blog! En nu lijkt het je leuk om geld te verdienen met bloggen.

Hoe kom je nou aan opdrachten voor je blog?

In mijn post Hoe kom je aan opdrachten voor je blog? vind je handige tips om opdrachten te vinden. Een heel belangrijke is dat je je inschrijft bij blognetwerken. En andere mogelijkheid is affiliate marketing.

Maar in deze post wil ik met jullie delen waar ik elke dag even langs ga om te kijken of er nog leuke blog opdrachten te scoren zijn.

Blog opdrachten vinden: hier kijk ik elke dag even

Elke dag bezoek ik de volgende websites die handig zijn als je wilt bloggen voor geld.

 1. Linkpizza. Linkpizza is niet alleen een handige methode om gewone links om te toveren in affiliate links. Ze bieden ook een soort marktplaats waar bedrijven opdrachten op kunnen zetten. Vervolgens kun jij als blogger op zo’n opdracht reageren. Soms krijg je dezelfde dag al bericht dat je de opdracht hebt gekregen, soms duurt het wel een paar weken. Maar over het algemeen gaat het vrij vlot vind. Leuk pluspunt aan Linkpizza vind ik dat je bij elke opdracht kunt zien hoeveel bloggers ze nog nodig hebben:

  linkpizza
  De linker opdracht is ‘vol’. De andere heeft nog plek.
 2. The Influentials. Het grote voordeel van Influentials is dat je alleen maar op een knopje hoeft te drukken: ‘Pitch’. Geen motivatie of uitleg nodig waarom je vindt dat jouw blog geschikt is voor de opdracht of advertorial. Wel speelt Instagram een grote rol bij Influentials! Veel opdrachten bij Influentials moeten op Instagram geplaatst worden, en niet op een blog. Ook moet je bij sommige opdrachten minimaal 1000 volgers op Instagram hebben. Dat betekent in mijn geval dat ik veel opdrachten laat gaan. Ik heb wel Instagram, maar ben er niet zo heel actief op. Niettemin vind ik toch wel eens leuke opdrachten op Influentials!
 3. Tim: The Influencers Movement. Net als bij Linkpizza is dit een marktplaats waar bedrijven hun opdrachten plaatsen. Je kunt als blogger ‘pitchen’ op een opdracht. Bij elke opdracht wordt goed aangegeven wat je als betaling kunt verwachten. Soms is er geen financiële vergoeding, en krijg je het product bij wijze van betaling. Dat heet een ‘barterdeal‘. Bij Tim moet je weer echt pitchen. En ik vind het relatief wat langer duren voordat je weet of je een opdracht hebt.

Al deze 3 ‘blog marktplaatsen’ betalen keurig op tijd uit.

Een blog marktplaats die wat mij betreft niet goed werkt is Beste Bloggers. Je vindt daar opdrachten, en ik heb een paar keer op een opdracht gereageerd. Maar ik kreeg geen bevestiging van mijn reactie, en heb er nooit meer wat van gehoord. Daarom kijk ik er nu eigenlijk nooit meer.

Samenvattend

In deze post gaf ik de 3 websites/ blogger markplaatsen die ik dagelijks bezoek om te kijken of er interessante opdrachten zijn. Ik ben heel blij met deze blognetwerken. De communicatie is goed, ze betalen keurig uit en de opdrachten zijn de moeite waard.

Lees vooral ook mijn post met een overzicht van Blog netwerken!

Geen zin om opdrachten te zoeken? Dan kun je ook geld verdienen als bol affiliate of één van de vele andere affiliate netwerken.

Leestips

Weet jij nog sites waar je als blogger opdrachten kunt scouten? Vertel het in de comments!

Bron Afbeelding: Shutterstock.

Vergelijkbare berichten

16 reacties

 1. Ik gebruik op het moment zelf ook Linkpizza en heel soms Tim, maar daar heb ik eigenlijk nog maar één keer een opdracht van gehad. Die andere lijkt me ook een leuke. Ik ben nu bezig met het opbouwen van ‘naam’ op Instagram, dus als ik daarvoor in aanmerking kom, dan ga ik daar zeker even naar kijken!

 2. Dank je wel voor de tip, Influentials kende ik nog niet! Daar zal ik eens naar kijken. Bloggers die veel volgers op Instagram hebben, zouden ook First (We are First) kunnen proberen. Ik heb tot nu toe alleen opdrachten via Weablog, TIM en Linkpizza gedaan, waarbij ik vind dat Weablog wel makkelijk werkt, maar best weinig oplevert…

 3. Ik ben heel benieuwd hoe jij omgaat met het gegeven dat Google niet graag ziet dat je betaalde links op je website plaatst? Is het een gevalletje soep wordt niet zo heet gegeten als opgediend? Plaatst je nofollow of dofollow links?

  1. Ik zou zeker niet zeggen dat de soep niet zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend Mammalien. Google straft wel degelijk als ze vinden dat je uitgaande links ‘onnatuurlijk zijn’. Je krijgt dan een manual spam action.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.