google adsense

Google adsense heeft iets nieuws. Je kunt nu ook ‘blokken voor overeenkomende content’ op je blog zetten. Náást de 3 blokken gewone Google adsense die je mag plaatsen. Dat kan goed zijn voor je Google Adsense inkomsten.

En hoewel het nogal duf klinkt, dat ‘blokken voor overeenkomende content’ is het erg de moeite waard. Mijn inkomsten via Google adsense zijn behoorlijk gestegen sinds ik zo’n blok geïnstalleerd heb op bijvoorbeeld Huisvlijt. Ze zijn minstens verdubbeld.

Google adsense blokken voor overeenkomende content: wat is het?

We kennen denk ik allemaal wel de linktips onder een post. Als een bezoeker een post heeft gelezen, dan is het slim en handig om onder die post suggesties te geven aan die bezoeker voor andere posts die hij of zij misschien ook leuk zal vinden. Dat heet ‘related posts’. De meeste bloggers gebruiken hiervoor de gratis service van Linkwithin. Daarmee installeer je heel eenvoudig ‘related posts’ onder je blogposts.

Denk je nou: ‘Wat heeft dit met Google adsense te maken?’

Ik zal het je uitleggen. De overeenkomende content blokken van Google adsense zijn net zoiets als de related content widgets onder je posts. Met dit verschil dat er behalve links naar je eigen posts ook links tussen zitten naar bedrijven. En dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

google adsense
Voorbeeld overeenkomende content google adsense op Huisvlijt

Zoals je ziet is er een mengeling van advertenties en mijn eigen blogposts. Van de 8 suggesties zijn er 3 advertenties.

Voordelen van Google adsense matched content

Ik vind de matched content blokken een prachtig voorbeeld van een win-win situatie. Want niet alleen blijven bezoekers hierdoor langer op je blog, en verminder je zo je bounce rate, je verdient ook meer geld met behulp van Google adsense. Bovendien krijg je hogere aantallen pageviews.

Google zegt zelf dat je 9% meer pageviews krijgt, en dat mensen 10% langer op je blog blijven met hun blokken.

En net zoals de gewone Google adsense blokken zijn de matched content blokken heel makkelijk op je blog te zetten.

Hoe kom je aan die Google adsense voor overeenkomende blokken?

Helaas kan niet iedereen de Google adsense blokken voor overeenkomende blokken op zijn of haar blog zetten. Je moet in ieder geval een Google adsense account hebben. En zelfs dan nog moet je op dit moment wachten tot Google je deze optie aanbiedt. Je kunt dit heel eenvoudig even checken via adsense help:

  1. Je logt in op je Google adsense account
  2. Klik op het tandwieltje en kies instellingen
  3. Klik nu op Mijn sites en kies Overeenkomende content
  4. Nu verschijnt een lijst van je blogs die in aanmerking komen

Ik heb een stuk of 10 blogs, maar op dit moment komen maar 3 van mijn blogs in aanmerking voor de overeenkomende content blokken. Dit zijn mijn oudste blogs. Dus even uit de losse pols, gok ik dat toestemming te maken zou kunnen hebben met hoe lang je blog al bestaat.

Dit zegt Google er zelf over:

‘The Matched content feature is available to select publishers. To be eligible, you must have a site that meets our minimum requirements for traffic volume and number of unique pages. We’ve put these requirements in place to ensure that Matched content provides a great experience for your visitors.’ (Bron)

N.B. Je kunt natuurlijk ook zélf adverteren op Google.

Conclusie over google adsense en overeenkomende content blokken

Google adsense is een uitstekende manier om geld te verdienen met je blog. Ik ben er al jaren heel tevreden mee. De nieuwe mogelijkheid om blokken met overeenkomende content te plaatsen maakt google adsense nog aantrekkelijker en verbetert je inkomsten!

Nog geen google adsense account, maar wil je dat wel? Lees dan mijn post Google adsense: hoe krijg je approval?

Een andere methode om geld te verdienen met je blog is via affiliate marketing.

Inmiddels gebruik ik Ezoic!

Heb jij een Google adsense account? En wat vind je er van?

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Oh dat is inderdaad heel interessant, ik had het wel gezien bij huisvlijt, maar niet gezien dat het te mixen was met google adsense.
    Als ik even een los momentje heb, ga ik het uitproberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *