linkwithin problemenEen 'related posts' widget op je blog is een goede manier om ervoor te zorgen dat bezoekers meer posts op je blog bezoeken. Onderaan je post zien ze immers tips voor meer leuke artikelen.

Veel mensen gebruiken hiervoor Linkwithin. En dat is niet zo raar. Want linkwithin is lekker makkelijk. Je hoeft je niet eens te registreren om het te gebruiken en het doet wat het belooft.

Maar steeds meer mensen waarschuwen voor Linkwithin! Zo ook Sharp Ben van Blogtrommel.

Wat is er mis met Linkwithin?

Het is heel simpel. Linkwithin laat je bezoekers inderdaad leuke andere posts zien. Maar als iemand daar op klikt, dan gaat dat ongemerkt éérst via www.linkwithin.com! Oftwel Linkwithin linkt lekker naar zichzelf vanaf jouw blog.

Eigenlijk is het een vorm van stiekem links stelen.

Kortom: Linkwithin is een parasiet. Een soort vampier die linkjuice uit je blog zuigt.

Linkjuice staat voor de waarde van een link. Een follow link van jouw blog naar een ander blog geldt als een positieve stem op dat blog. Het is een soort aanbeveling.

Voorbeeld

Er gaan geruchten dat Linkwithin zijn leven heeft gebeterd. Maar een korte blik in de statistieken van mijn blog Ren mama, ren laat zien dat ze nog steeds links jatten. Kijk maar:

linkwithin parasietWat nu?

Linkwithin werkt dus weliswaar goed, maar wie wil er nou een parasiet op zijn blog. nRelate was een populair alternatief, maar die zijn er helaas mee gestopt.

Mogelijke alternatieven zijn:

  • Outbrain (voor Blogger en WordPress blogs)
  • Yarpp (Alleen voor WordPress)
  • Jetpack plugin heeft ook een functie voor gerelateerde posts

Leestip: Nofollow link.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *