In de vorige post schreef ik over de overgang van Blogger naar WordPress, en nu heb ik ook Het Moederbedrijf overgezet naar WordPress. Oefening baart kunst, en wat eerst een ingewikkelde puzzel leek, blijkt nu eigenlijk prima te doen! Hoe vind je het geworden?!

Genesis

Als je van Blogger naar WordPress gaat kun je, net als bij Blogger kiezen voor gratis, of betaalde templates. Maar bij WordPress heten ze Themes. Eén van de meest bejubelde WordPress themes is StudioPress Themes for WordPress. Het kost 59,95 USD oftewel 46 euro en 20 cent. Voor dat bedrag heb je dan ook een theme dat zoekmachinevriendelijk is, en gegarandeerd van goede kwaliteit. Naast Genesis heb je vervolgens ook nog een zogenaamd Child Theme nodig: die 'draai' je als het ware op Genesis. Child themes kosten bij StudioPress zo'n 19,95 USD wat neer komt op 15 euro.

Child Themes

Aangezien ik de stap had gezet te investeren in een hosting service, namelijk Dreamhost, besloot ik de stap naar een professioneel theme dan ook maar te maken. En ik ben er erg tevreden over! Een betaalde theme geeft de boodschap af dat je serieus bent in je werk als blogger, en er niet alleen tijd maar ook geld in ïnvesteert. En één van de redenen om naar WordPress over te stappen was dat WordPress zoekmachinevriendelijker is. Door mezelf te verzekeren van een seo-optimized theme haal ik dat er tenminste ook uit.

Op dit blog, Het Moederbedrijf, zie je Genesis en Modern Blogger Theme in actie! Het Moederfront maakt gebruik van Genesis en de Quattro Theme.

Headway Theme op Momfever, Ren mama, ren en Mom's Home Run

Behalve het bekende Genesis theme noemde Sharon Hinck ook het theme Headway. De reden dat dit theme mij aansprak was dit zinnetje: 'Headway Themes offers a drag and drop layout creator. This allows blog owners to create custum designs, even if they don't know CSS or HTML.' Vooral dat laatste las ik graag. Het Headway Theme kost 87 USD wat neer komt op 67 euro en 88 cent.

Op mijn blog Ren mama, ren maak ik gebruik van de Headway theme. Het is eventjes oefenen, maar daarna is het een fijn theme. Sterker nog, ik zou bijna durven beweren dat het veel weg heeft van de Template Designer van Blogger.

* Ik koos voor Dreamhost omdat mijn 'goeroe' Sharon Hinck hen aanraadde, en How to move from Blogger to WordPress. En ik wilde zeker weten dat de plaatjes in haar boek precies hetzelfde waren als het plaatje op mijn beeldscherm!

 

Vergelijkbare berichten

5 reacties

   1. Bedankt voor je snelle reactie.
    Klopt, ik heb inmiddels al een wordpress account
    De themes in WordPress zijn inderdaad in het Nederlands. Maar is dit ook het geval als je bij bv "themeforest.net" een theme koopt.
    Groetjes Debbie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *