google adsenseHeb jij Google Adsense op je blog?

Zou het niet fijn zijn als je wist hoe je je Google Adsense inkomsten omhoog kon schroeven? Behálve door goede posts te schrijven, en meer bezoekers te trekken?

Goed nieuws: die manier is er! En hij is nog gratis ook.

Wat heb je er voor nodig?

 • Een Google Adsense account
 • Een Google Analytics account
 • Je Google Adsense account moet gekoppeld zijn aan je Google Analytics Account. Had je dit nog niet gedaan? Ga dit dan eerst doen. Denk je nu: ‘Ja lekker dan! Dat is makkelijker gezegd dan gedaan!’? Klik dan hier voor een goede uitleg hoe je de accounts koppelt.

Stap 1. Identificeer de posts die potentiële moneymakers zijn!

1. Ga naar www.google.com/analytics

2. Aan de linkerkant staat een menu. Zoek Behavior op en klik  daar op.

analytics

3. In de lijst die nu opent zie je Adsense staan. Klik daar op.adsense

4. Nu opent zich daaronder een menu met drie opties. Wij willen Adsense Pages! Dus klik daar op.pages

5. Rechts zie je nu een overzicht van je posts en 6 kolommen met cijfertjes. Wat voor ons nu interessant is, is de 4e kolom. De kolom waar boven AdSense eCPM staat. In deze kolom zie je hoeveel je verdient met een bepaalde post per 1000 views. Door 1 keer te klikken op AdSense eCPM worden de bedragen geordend van hoog naar laag.

2. En dan nu de truc om meer geld te verdienen met Google Adsense!

De truc om meer geld te verdienen met Google Adsense is:

Promoot de pagina’s met een hoge eCPM. Zorg dat meer mensen de posts met een hoge eCPM bezoeken, en je ziet vanzelf een stijging in je inkomsten.

Nou is je volgende vraag natuurlijk: ‘Hoe doe ik dat?! Hoe krijg ik meer bezoekers naar die specifieke posts?’

Dat kun je door door die posts te promoten op social media. Denk aan je Facebook fanpagina, Twitter, Pinterest en Google+. Maar nog beter: maak op je blog een categorie Populaire Posts aan waarin je deze potentiële moneymakers zet!

2.1 Promoot je ‘moneymaking posts’ op je blog

Maak een nieuwe categorie en noem die Populaire posts of Posts die me geld opleveren!

google adsense

Voeg nu de categorie Populaire posts toe aan de posts met een hoge eCPM. En vervolgens voeg je de categorie Populaire posts toe aan je menu. Daarvoor ga je naar Weergave, en kies je ‘Menu’s’. Op mijn blog Huisvlijt zie je dit in actie. Rechts in de menu balk zie je ‘Populaire posts’ staan. Dat zijn mijn best verdienende posts, waar ik dus graag veel bezoekers ontvang.

Bonustip voor mensen met een Genesis theme

Heb je een Genesis theme voor je blog? Dan kun je met de Genesis Featured Posts widget de posts met een hoge eCPM nog extra promoten. Dat heb ik bijvoorbeeld gedaan op Ren mama, ren.

Voor mensen met een Blogger blog

Ook als je een Blogger blog kun je de posts waarmee je veel verdient op Google Adsense promoten. Je kunt ze in het menu zetten, of je kunt in je sidebar een Link List Gadget plaatsen. Of je gebruikt een Image Gadget met een link naar de betreffende post.

Snap je iets niet, of heb je een vraag? Laat het me gerust weten. Ik help je graag!

Lees nu mijn Ezoic ervaring.

Je kunt ook zelf adverteren op Google.

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Ik heb geen Google Adsense gekoppeld aan mijn site omdat ik bang was dat er dan heel veel reclame komt en dat het storend werkt maar ik ga me er na jouw stuk toch wat meer in verdiepen.

 2. Bedankt voor de informatie, het is erg verhelderend. Alleen de eCPM berekent hoeveel je per 1.000 bezoekers op dit stukje hebt verdient, maar als er maar 100 hebben gekeken en eentje heeft geklikt dan geeft dit wel een erg vertekend beeld, vind ik…

 3. Dus nu kun je met behulp van Google advies krijgen over de onderwerpen waar het meest op geklikt wordt.

  Verrassing. Maar ik heb de hyperlink van Google Analytics geplaatst in het html deel.
  Goede tips.

 4. Dag Bloggelientje, ik werk nu al een tijdje met Google Adsense. Jij schrijft: “In de lijst die nu opent zie je Adsense staan. Klik daar op.”
  Bij mij staat dit er gewoon niet tussen. Is dat het teken dat mijn koppeling niet juist zit? Nochtans verschijnen er 3 advertenties op mijn blog. Wederom groetjes en nog een fijne dag. Karine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *