weablog

Update september 2020: Weablog is opgeheven.

Er zijn zo langzamerhand ruim 20 bloggernetwerken en bedrijven die bemiddelen tussen bloggers en bedrijven en de optie bieden te bloggen voor geld. Dit is dus iets anders dan affiliate marketing. Maar aan welke heb je ook wat als blogger? En met welke verdien je ook echt geld? Het leek me daarom leuk om regelmatig zo'n netwerk te bespreken, en mijn ervaringen met zo'n bemiddelaar te delen.

Dit keer een post over Weablog!

Weablog

Weablog brengt bedrijven en bloggers bij elkaar. Op hun website krijg je een persoonlijk dashboard, en daar plaatsen ze opdrachten op. Weablog is gevestigd in Denemarken. Ze communiceren in het Engels met je, maar hun groet aan het eind van hun mailtjes verraadt ze ; )

Med venlig hilsen/ Mit freundlichen Grüßen/ Best regards

De persoon/personen achter weablog reageren vlot op vragen of opmerkingen.

Weablog biedt de mogelijkheid de waarde van je blog te testen

Op www.weablog.com kun je de url van je site invoeren en dan krijg je een indicatie van wat je per blogpost kunt verdienen. Kijk maar:

weablog

Dat is op zich leuk. Maar minder leuk is dat de bedragen erg laag zijn.

Zo is volgens Weablog een blogpost op mijn blog Huisvlijt met ruim 90.000 unieke maandelijkse bezoekers maar 70 euro waard. En het enorm succesvolle blog Miss Lipgloss is volgens Weablog ook maar 70 euro waard.

Type ik mijn blog www.nicolesoefenblog.blogspot.com in, dat niet eens zichtbaar is in zoekmachines, dan zou ik daar 20,- per blogpost mee kunnen verdienen. Dat vind ik dan weer raar veel.

Kortom, het is erg leuk dat je de waarde van een blogpost op je blog kunt checken, maar de prijzen lijken weinig reëel.

Toch werk ik graag met weablog

Toch werk ik graag met weablog. En wel hier om:

 1. Je hoeft vaak maar 150 tekens te gebruiken voor een blogpost. Dus je bent zo klaar.
 2. Je accepteert een post, schrijft 'm, voert de url in en hij wordt meteen goedgekeurd!

Persoonlijk vind ik dit zeer aantrekkelijk aan weablog. Geen gedoe, met heen en weer mailen en wachten op goedkeuring. Gewoon schrijven, en instant klaar! Ik vind het heerlijk. Daarvoor neem ik de lage tarieven voor lief.

Weablog interface: hoe werkt het?

Als je naar de website van weablog gaat log je in, en dan kom je bij je dashboard.

weablog

Door te klikken op openstaande opdrachten kun je zien of je iets kunt verdienen.

Weablog en uit betalen

Als je met een bedrijf samenwerkt is het prettig als ze je ook vlot betalen. Dat doet weablog keurig! Ik ben inmiddels voor een aantal opdrachten netjes uitbetaald.

Wat ik verdiend heb met Weablog

Ik houd er van als bloggers vertellen wat ze verdienen. Dus ik zal eens even uit de school klappen over mijn verdiensten bij Weablog!

In totaal heb ik 525,- verdiend met behulp van Weablog.

Dat is sinds ik me heb ingeschreven in mei 2016. Dus zeg maar in ongeveer 5 maanden. Wat daarbij goed heeft geholpen is dat ik meerdere blogs heb. Per blog zijn de verdiensten niet al teveel, maar bij elkaar opgeteld wordt het in mijn geval dus 525,-. In totaal heb ik 7 opdrachten van ze gehad. De laagste betaling was 70 euro en de hoogste 84,-.

Mijn conclusie over weablog

Ik vind weablog een aanrader. Ook kleine, pas beginnende bloggers kunnen zich aanmelden. Ik bedoel maar, als zelfs mijn oefenblog geld waard is, dan is elk publiek blog waar ook echt wat opstaat geschikt : )

Maar Weablog heeft 4 minpunten:

 1. Het grootste nadeel van weablog zijn de lage bedragen die ze per post betalen. Maar dit wordt gecompenseerd doordat de post maar 150 tekens hoeven te hebben en dat ze per direct worden goedgekeurd.
 2. Een ander, groter probleem van Weablog is dat je in de regel follow links moet plaatsen. En dat mag niet van Google.
 3. Ze hebben weinig opdrachten.
 4. Ze mailen je niet als je opdrachten hebt. Je moet steeds zelf gaan kijken of je een opdracht hebt. Een aangezien dat zelden het geval is, wordt dat al snel een stom klusje. Op een gegeven moment krijg je dan een waarschuwend mailtje van Weablog dat je te lang niet ingecheckt hebt.

Maar áls ze een opdracht hebben, dan is Weablog makkelijk en snel.

Leestips

Vergelijkbare berichten

25 reacties

 1. Volgens mij heb ik me er ooit ingeschreven, maar daar is het ook bij gebleven.
  Nu ik wat meer tijd voor mijn blog heb is het misschien wel eens leuk om er naar te kijken. Maar ik ben niet direct op zoek om betaald te worden voor mijn blog. (puur hobby, blog nog te klein voor)
  Maar als je idd iets wil bij verdienen zijn die betaalde opdrachten wel leuk.
  Ik vind 525 euro in 5 maanden best netjes hoor. Bedoel voor een blog / hobby.

 2. Goedemorgen, met veel belangstelling heb ik deze tip gelezen. En direct mijn blog ingeschreven. Ik schrok toch van mijn goede quotering, mijn blog is klein met weinig bezoekers. Bedankt voor je fijne en duidelijke tips. Je bent een inspiratiebron. Dat klinkt slijmerig maar het is gewoon gemeend.
  Nog een prettige zondag, Karine.

 3. Ik ben wel nieuwsgierig geworden van dit artikel en heb mijn blogs ook even door de waardebepaling gegooid. Ik kwam uit op 70 en 60 euro en met mijn bereik is dat best veel!

  Maar hoe heb jij dat aangepakt met follow links? Want als dat een vereiste is houdt het voor mij snel op.

   1. Ik ben er ook benieuwd naar! Sowieso bedankt voor de goede tip! Ik heb deze week 2 x 50 euro verdiend met Weablog (de uitbetaling moet nog volgen), maar weet niet of ik dat nou al te vaak kan doen vanwege die follow-links...

 4. Ik vind het heel goed klinken! Ik wilde me graag aanmelden, maar zag dat ik meteen mijn IBAN moet ingeven en dat vind ik altijd een beetje spannend. Ik wilde dus nog even checken: is dat bij jou helemaal goed gegaan? :)

 5. Ik heb me ook aangemeld, de eerste! Ben benieuwd. Mijn waarde was ook gelijk 70 euro maar dat is misschien ook omdat het domein al lang bestaat. Maar hij moet nog worden goedgekeurd blijkbaar.

 6. Wat een handige tip! Ik heb me ook aangemeld. Mijn blog is ook op 70 euro geschat, kon het me haast niet voorstellen. Ben benieuwd wat het brengt, al is het alleen maar nieuwe bloginspiratie ;)

 7. Wat een handige tip. Ik ga me ook inschrijven. Van follow of no-follow links heb ik wel vaker gehoord, maar ik heb er nog niet echt kaas van gegeten. Wat houdt dat precies in?

  1. Dat is inderdaad niet leuk. Mijn oefenblog op Blogger werd daar ook op geschat. Maar volgens mij zijn die schattingen niet al te accuraat. En dat baseer ik op de lage inschatting van blogs als Miss Lipgloss, waarvan ik weet dat ze enorm populair en goed bezocht zijn.

 8. hallo, even een vraagje want ik heb een opdracht gedaan en er staat dat ik volgende maand 20 euro krijg! Heb jij alles ook gewoon echt uitbetaald gekregen en waarom staat er twee keer bankrekeningnummer zegmaar bij je profiel waar je het moet invullen? Alvast bedankt voor het antwoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *