html codes voor dummiesJe hoeft tegenwoordig geen html te kunnen om succesvol te bloggen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Blogger simpelweg elementen slepen en neerzetten waar je ze wilt hebben! Maar toch is wel handig om bepaalde html-codes te weten. Daarom 8 html-codes die prettig zijn om te kennen. Het leuke aan html is dat het net toveren is! Je typt een ingewikkelde code in, en vervolgens ziet het er prachtig uit.

Html voor dummies

Html werkt met tags. Tags zijn deze haakjes: <>. Je gebruikt er altijd 2. Eentje aan het begin, en eentje aan het eind. En tussen de haakjes zet je wat je wilt dat er gebeurt. Het eerste haakje vertelt dat daar de code begint. Het tweede haakje vertelt dat dit het eindpunt is van de code.

Voorbeeld: <h2>Html voor dummies</h2>

En dat ziet er dus uit als het kopje van deze alinea!

Hier onder een top 8 van html-code voor dummies!

  1. Html om een link te maken: <a href=”http://“>LINK TEXT</a>
  2. Html om een link te maken die opent in een nieuw venster: <a href=”http://www.bloggenenloggen.com/” target=”_blank”>Boggen en loggen</a>
  3. Html om een witregel te maken: <b>
  4. Html om tekst vet te maken: <b>vet gedrukte tekst</b>
  5. Html om tekst cursief te maken<i>cursieve tekst</i>
  6. Html om tekst of plaatje te centreren: <center>tekst of plaatje dat je wilt centreren </center>
  7. Html om een plaatje te laten zien dat je ergens anders hebt staan. <img src=”url van het plaatje” alt=”omschrijving van het plaatje“>
  8. Code voor een blog button: <img src=”de url van het plaatje dat je als blog button wilt gebruiken” alt=”je blog titel” /><div style=”width: 123px; height: 125px; overflow: auto; border: 1px solid #666666;”>&lt;a href=&#34;YourSiteURL&#34; target=&#34;_blank&#34;&gt;&lt;img src=&#34;de url van het plaatje dat je als blog button wilt gebruiken&#34; alt=&#34;je blog titel&#34; width=&#34;125&#34; height=&#34;125&#34; /&gt;&lt;/a&gt;</div>. Vervang de rode tekst met jouw informatie.

Meer leren over html?

Surf dan naar W3schools.com!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Ik weet nog dat ik, een jaar of 23 of 24 terug inmiddels, mijn eerste website bouwde. Het was maar 1 pagina en het zag er ontzettend sullig uit maar wat was ik er trots op. Ik zat dagenlang voor mijn computer met een html boekje naast me alle codes uit te proberen tot dat er een pagina stond. Zoals je zegt, het was net toveren vond ik toen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *