In de maand juni deden mijn Engelstalige blogs, Mom's Home Run en Momfever het verrassend goed. Samen leverden ze deze maand maar liefst 415 USD op, wat neer komt op 328 euro.

Opdrachtgevers

340 dollar kwam van losse, individuele adverteerders, die me betaalden voor het plaatsen van een banner, of het schrijven van een post met specifieke links. Ik kan dan ook niet genoeg het belang van een 'Contact button' benadrukken! Zorg dat geïnteresseerde adverteerders gemakkelijk contact met je kunnen opnemen!

En 75 dollar verdiende ik via Linkvehicle, een website die bemiddelt tussen bloggers en adverteerders.

Het belang van een goede Pagerank

Zowel Mom's Home Run als Momfever hebben een pagerank van 3, wat ze interessant maakt voor adverteerders. De PR van je blog representeert de waarde van je blog op het internet en kan variëren van 'geen pagerank' tot maar liefst 10.

Hoe werkt Pagerank?

Google ziet een link van een website naar jouw blog als een soort positieve stem: blijkbaar vinden de makers van die website jouw blog goed. Hoe meer websites naar je blog linken, hoe beter je blog blijkbaar is. Daarbij speelt de pagerank van de website die naar je linkt ook nog eens een belangrijke rol: hoe hoger de pagerank, hoe meer waarde link heeft, hoe beter voor jou.

Andersom geldt dit ook, en dat is waarom adverteerders graag links op blogs hebben met een behoorlijke pagerank, want dit komt hun positie in de zoekresultaten ten goede.

Conclusie

Als je geld wilt verdienen met bloggen is het goed om te zorgen voor een behoorlijke pagerank. Mijn blog Het Moederfront heeft zelfs een pagerank van 4, en ik streef er naar dat mijn Engelstalige blogs ook een pagerank van 4 gaan krijgen. Ter vergelijking: de bekende website Ouders.nl heeft een pagerank van maar liefst 6.

Maar het belangrijkste blijft altijd goede content, dus waak er voor dat je niet gefixeerd raakt door je pagerank. Om onduidelijke redenen is de pagerank van mijn blog Ren mama, ren! van 3 naar 2 gezakt! Daar baal ik enorm van, en ik weet ook niet waarom dat is gebeurd. Maar in dit soort gevallen is het belangrijk je te concentreren op het schrijven van goede artikelen en content, en dan komt het met die pagerank wel weer goed. Hoop ik...

Bij affiliate marketing doet je pagerank er minder toe.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Daar heb ik ook een hekel aan! Zo'n banner is meestal een html code. Als je Blogger gebruikt plak je die code simpelweg in een 'html gadget'.

    Maar als je ook Google Adsense wilt gebruiken kun je helaas geen banners of reclame van Moneymiljonair gebruiken. Ik deed dat ooit en werd toen op mijn vingers getikt door Google. Ik moest tussen kiezen tussen de twee, en koos voor Google.

    Het zou kunnen dat het inmiddels wel mag, dat weet ik niet zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *