geld verdienen als affiliateIk ben dol op Google Adsense, maar als je naar de keiharde cijfers kijkt valt er in theorie méér geld te verdienen met bloggen als je affiliate programma's gebruikt. Bijvoorbeeld Amazon affiliate.

Google Adsense  vergeleken met affiliate programma's

Bij Google Adsense verdien je geld als mensen op een Google ad klikken, en op basis van hoeveel mensen een ad zien.

Als iemand op een Google ad op je blog klikt dan verdien je daar gemiddeld zo'n 10 tot 20 cent mee.

Maar stel dat iemand via een affiliate link voor een stofzuiger bij bol.com een stofzuiger van 100,- koopt. Dan krijg jij daarvan 8% oftewel 8,-. Dat is een stuk meer. Daar staat wel tegenover dat er meer actie wordt gevraagd van een bezoeker, maar toch. Het bedrag dat je verdient ligt een stuk hoger dan dat bij Google Adsense.

Maar hoe pak je dat nou aan? Met andere woorden als je wilt bloggen voor geld:

Hoe kun je geld verdienen met affiliate programma's?

1. Kies een programma met een prettig percentage voor de blogger.

 • Bol.com: 7%
 • Coolblue: tot 10%
 • Albert Heijn: tot 30,- per lead
 • Zalando: bovengemiddelde vergoeding tot 10% bij een gemiddelde orderbestelling van € 110.

Bol.com heeft zijn eigen affiliate programma. Albert Heijn en Coolblue gebruiken allebei Performance Horizon, wat ik persoonlijk waardeloos vind. Daarnaast zijn er veel bedrijven die hun affiliate marketing doen via een gespecialiseerde website. De bekendste gespecialiseerde affiliate websites zijn Zanox en Daisycon. Op deze sites vind je allerlei bedrijven waarvan jij affiliate kunt worden.

2. Kies een affiliate programma waarmee je snel aan de slag kunt

Er is niets zo irritant als een affiliate programma waarvoor je je eerst helemaal moet aanmelden, en vervolgens weken moet wachten op toelating tot het programma. Helaas is dat best vaak het geval bij Zanox en Daisycon vind ik. Voor sommige bedrijven kun je meteen met de affiliate codes aan de slag, maar bij andere moet je je eerst aanmelden. En daar gaat vervolgens best wat tijd overheen. Terwijl ik dan het liefst meteen die code in een blogpost plak.

Het gedoe van aanmelden voor een programma is ook één van de redenen dat Linkpizza zo populair is. Via hen krijg je automatisch toegang tot een heleboel affiliate programma's zonder de rompslomp van overal apart voor aanmelden. Nadeel is wel dat ze 20% van de commissie pakken voor hun diensten. Om die reden maak ik mijn bol.com affiliate links altijd zelf.

3. Kies een affiliate programma dat bij je blog past!

Als je blogt over vissen, heeft het natuurlijk weinig zin om affiliate links op je blog te zetten voor boeken. Of motorzagen, ik noem maar wat. Zorg dat de affiliate producten die je noemt in je blogposts nut hebben voor je bezoekers.

Dat is meteen één van de voordelen van bol.com: zij hebben een enórm assortiment. Dus als je een bol affiliate bent is er altijd wel een product dat past bij je blog.

4. Lees de kleine lettertjes

Sommige affiliate programma's betalen pas uit als je een bepaald bedrag hebt gehaald. Dat kan heel irritant zijn, als je verdiensten niet al te hard gaan. Voorkom teleurstelling en check dit van te voren. Bol.com betaalt je bijvoorbeeld uit als de goedgekeurde commissie meer dan € 10,00 bedraagt aan het begin van de maand.

5. Sluit je niet aan bij heel veel verschillende overkoelende programma's

Ik heb de fout gemaakt om me bij veel verschillende overkoepelende affiliate programma's aan te melden. Denk aan Zanox, Daisycon, Tradetracker, Tradedoubler, Familyblend.

Van de meesten weet ik niet eens meer hoe ik moet inloggen : ( En door al die verschillende programma's zijn mijn verdiensten heel erg verspreid, en daardoor laag.

Het is beter om 1 goed overkoepelend affiliate programma te kiezen dan meerdere!

Niet alleen is dat makkelijker voor jezelf, je bereikt ook eerder het minimumbedrag waarop uitbetaald wordt.

6. Schrijf over jouw ervaringen met een product en verwerk daarin affiliate links

De meest natuurlijke manier om een affiliate link in een blogpost te verwerken is door het product te bespreken. Het leukst is natuurlijk als je het zelf hebt geprobeerd en over je persoonlijke ervaringen met het product kunt praten. Als ik op mijn blog over boeken een boek bespreek zet ik er altijd een affiliate link naar bol.com in. Ook als ik het boek niet goed vond. Het maakt namelijk niet uit of een bezoeker dat specifieke boek koopt. Zolang ze maar naar bol.com klikken is er kans dat ze er iets kopen dankzij cookies. En daar krijg ik als blogger dan een percentage van.

Ideeën voor affiliate links op jouw blog

 • Beautyblogger? Gebruik links van online drogisterijen voor bijvoorbeeld make-up artikelen.
 • Boekenblogger? Gebruik affiliate links van bol.com!
 • Blog je over kleding? Gebruik dan bijvoorbeeld affiliate links van Otto (moet via Zanox) of Zalando.

Samenvattend: hoe verdien je geld met affiliate links?

Geld verdienen met affiliate marketing is niet moeilijk. Zeker niet als je toch al regelmatig links in blogposts plaatst naar producten. Dan is het gewoon een kwestie van die link in een affiliate link veranderen.

Mijn best verdienende affiliate programma is bol.com. Bol.com is bovendien heel makkelijk, en is ook daarom één van mijn favorieten. Daarnaast gebruik ik Linkpizza veel. Ik ben weliswaar lid van Zanox en Daisycon maar ik snap hun sites niet goed, en ik vind ze ingewikkeld.

Heb je geen zin om zelf affiliate links te maken, dan is de snelste oplossing Linkpizza. Zij doen het dan voor je. Voor dat gemak lever je wel wat van je winst in.

P.S. Ik verdien veel meer met Ezoic dan met mijn affiliate links.

Lees ook: Je doet het toch wel gratis? en mijn post over het fenomeen Barterdeal.

Vergelijkbare berichten

20 reacties

  1. Als je 1 keer Linkpizza installeert maken zij van potentiële links affiliate links Nancy. Dan hoef je verder niets te doen, en als het wat oplevert is het mooi meegenomen.

   Dus als het gedoe de reden is dat je geen affiliate links gebruik kan ik Linkpizza aanbevelen : )

 1. Heel herkenbaar wat je schrijft over dat ingewikkelde aanmelden soms, of codes die je ergens moet plaatsen wat totaal onduidelijk is of het lange wachten. Toch is mijn favoriet itt tot jou juist wel Daisycon. Ik verdien daar het meest mee (met links naar reizen), maar ook Tradetracker lukt eindelijk een beetje. Ook werk ik naar tevredenheid met het eigen affiliateprogramma van Booking en daarnaast met Bol, maar dat zijn de kleinere bedragen (omdat het bij mij meestal om reisgidsen gaat en de koffers of voor mijn part wasmachines nog niet echt opschieten). Van een paar andere affiliatebureaus weet ik inderdaad niet eens meer hoe ze werken. Zo irritant is dat. Maar over het algemeen ben ik er blij mee en moet ik het daar toch van hebben. Het kost best veel tijd, maar levert ook wat op.

 2. Linkpizza pas verwijderd. Vergat het nogal eens en dat staat niet netjes naar opdrachtgevers. En bol.com deed ik inderdaad ook altijd apart. Verder moet ik me hier echt nog eens in gaan verdiepen. Zalando zou voor mij bijvoorbeeld ook wel interessant kunnen zijn in blogs over kindermode.

 3. Ik ben sinds kort ook aangesloten bij LinkPizza, moet alleen iets installeren op mijn site waar ik dus weer niets van snap. Wel vind ik bol.com ook heel prettig! Bedankt voor de tips:)

 4. Poeh. Eerlijk? Ik vind het teveel gedoe en eigenlijk ook niet passend bij mijn blog. Ik schrijf over diverse onderwerpen met een persoonlijke insteek. Niet persé over boeken, of over kleding. Meer 'alles door elkaar'. Wel heel duidelijk uitgelegd en als ik zo de laatste alinea lees dan is het best wel te doen. Maar toch...

  1. Ik snap je heel goed Rory. Ik houd ook niet van gedoe : ) En het is natuurlijk ook niet nodig om affiliate links te gebruiken. Hoewel je ze zou kunnen zien als een handige service naar je bezoekers. Als jij een kledingstuk laat zien of een boek bespreek dan is een link naar dat product soms handig. Dan kunnen ze het zelf bekijken. En als het een affiliate link is dan kan dat jou wat opleveren. Maar het hoeft natuurlijk niet.

   Als je affiliate links wilt zonder enige moeite, dan zou je dus Linkpizza kunnen installeren. Dan hoef je verder niks te doen.

 5. Ik doe ook helemaal niets met affiliatelinks. Ik vind het ook maar een moeilijk woord, haha. Zelf vind ik het ook niet nodig. Ik haal genoeg voldoening uit mijn blog. Het leukste zijn natuurlijk de reacties. Heerlijk om te lezen.

  1. Er zijn geen speciale platforms die zich richten op sport, maar er zijn wel veel aanbieders van sportspullen die een affiliate programma hebben. Denk aan Decathlon, Plutosport etc. Je zou je via Zanox bij hen kunnen aanmelden als affiliate.

 6. Ken je Paypro? Ook top! Kun je zo affiliate links over alles en nog wat in je blog toepassen. Bijvoorbeeld als je schrijft over hardlopen, zoek je daar op hardlopen en voila. Verwerk hem er stiekem tussen en dan maar hopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *