linkpizza

Ik schreef al eerder over LinkPizza. Voor de mensen die het nog niet kenden, hier onder een korte uitleg. En daarna gaan we over naar het onderwerp van deze post: de LinkPizza marktplaats!

LinkPizza helpt je makkelijk geld te verdienen als affiliate

LinkPizza is een platform, dat je als blogger helpt om geld te verdienen als partner/affiliate van bedrijven. LinkPizza maakt namelijk automatisch affiliate links van relevante links in jouw blogposts. Dit heet affiliate marketing.

Zelf maak ik er graag gebruik van, want ik vind het vaak te veel gedoe om helemaal in te loggen bij een partnerprogramma, een affiliate link te maken en die te plaatsen. Het is sneller en makkelijker om gewoon een normale link te plakken, en te weten dat LinkPizza er wel een affiliate link van maakt.

Maar daar gaat deze post niet over! Wil je meer weten over de automatische links van LinkPizza dan verwijs ik je graag naar mijn post Affiliate marketing zonder het gedoe.

Deze post gaat over de LinkPizza marktplaats en 3 redenen voor jou als blogger om daar actief te zijn.

De marktplaats:

marktplaats
Zo ziet de marktplaats er uit

Marktplaats: statistieken van collega bloggers

Vraag jij je wel eens af hoeveel bezoekers je collega bloggers hebben? Hoe goed ze het doen op Facebook? En wat hun tarieven zijn? Al deze informatie vind je op de LinkPizza marktplaats. De LinkPizza marktplaats is een plek waar bedrijven kunnen shoppen voor interessante blogs en websites. Als ze een blog interessant vinden kunnen ze doorklikken naar de mediakit van die blogger en die benaderen voor een opdracht.

Als jij als blogger graag wilt samenwerken met bedrijven, is het dus een plek waar je tussen wilt staan!

Automatisch een mediakit

Tegenwoordig hebben de meeste bloggers een zogenoemde mediakit. Dat is een bestand of pagina waarop je potentiële opdrachtgevers informatie geven over jouw blog. Denk aan statistieken, mogelijke vormen van samenwerken, tarieven etc. Veel bloggers vinden het best lastig om zo'n mediakit te maken. Laat staan up-to-date te houden.

Ben jij zo'n blogger? Dan heb ik goed nieuws voor je!

Als blogger op de LinkPizza marktplaats wordt er automatisch een mediakit van jouw blog gecreëerd.

En die link kun je vervolgens gebruiken als bedrijven vragen naar je mediakit vragen.

Hier onder een voorbeeld van de mediakit van mijn blog Ren mama, ren op de LinkPizza marktplaats:

mediakit

Conclusie over de LinkPizza marktplaats

In deze post noem ik de voordelen van de LinkPizza markplaats.

 1. Je krijgt inzicht in de statistieken van je collega-bloggers. Zo kun je een idee krijgen hoe jouw blog statistieken zich verhouden tot andere blogs.
 2. Je kunt je blog zichtbaar maken voor bedrijven en zo opdrachten krijgen.
 3. Je krijgt automatisch een actuele, professioneel ogende mediakit.

Schrijf je in bij LinkPizza

Wat mij betreft heeft LinkPizza alleen maar voordelen. Dus als je nog niet ingeschreven staat, is hier de link: linkpizza.com

Vergelijkbare berichten

25 reacties

   1. Hé, wat leuk zeg! Gefelicteerd LLMM. Als je inlogt bij http://www.linkpizza.nl zie je onder publisher 'Opdrachten' staan. Daar vind je meer informatie als het goed is. En anders zou ik ze gewoon even mailen of de chat gebruiken. Ze reageren doorgaans heel snel is mijn ervaring.

    Succes met je advertorial : )

  1. Het ligt ook erg aan je blog. Om wat aan LinkPizza te hebben is het handig als je zo nu en dan een link plaatst waar LinkPizza een affiliate link van kan maken. Maar daar moet je blog natuurlijk wel geschikt voor zijn.

   Ik zag op je blog dat je bijvoorbeeld iets noemt van de Hema. Daar zou je een link naar de Hema achter kunnen plakken : )

  2. Ik herken wat je schrijft Roxanne. Ben al een tijdje geregistreerd, maar nog niet goedgekeurd voor de marktplaats. Die tip over de Hema is een goede Bloggelientje. Ik probeer nu steeds vaker actief te zoeken naar links via Linkpizza die ik kan verwerken in mijn blog.

   1. Dank voor je snelle antwoord! Ik hoef/wil geen affiliates, omdat ik blog op de site van mijn eigen bedrijf, maar vind het wel leuk om een idee te krijgen van bezoekerscijfers van andere bloggers.

  1. Ik denk niet dat dit mogelijk is Vlingertje73. Je zou dan bij de code moeten kunnen van je blog. En volgens mij kan dat niet bij yoo.rs. Hoogstens de eigenaar van het platform kan dit doen en op die manier als affiliate geld verdienen.

 1. HI dit ligt aan de provider. Alles kan als hij het maar ondersteunt. Dus vraag het aan die partij, ze willen er vast aan meewerken omdat ze mogelijk er ook iets mee kunnen verdienen.

  Groet,

  Klaas Joosten

 2. P.s. Dat hangt er dus helemaal vanaf of het mogelijk is om ons script erop te zetten, bij bijvoorbeeld blogger en blogspot werkt het maar het is helaas niet altijd mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *