pageviews

Hoeveel pageviews heb je nodig om geld te verdienen met je blog?

Het is een vraag die denk ik elke blogger die graag geld verdienen met zijn of haar blog stelt. Net als deze:

Hoeveel unieke bezoekers heb je nodig om geld te verdienen met je blog?'

Op die tweede vraag is het antwoord vrij duidelijk: de meeste mensen geven 'minimaal 10.000 unieke bezoekers per maand' als antwoord.

Maar als het om pageviews gaat is het antwoord niet zo zwart wit. Volgens de Amerikaanse blogger Rosemarie Groner van het blog Busy Budgeter gaat het er vooral om hoe je de pageviews gebruikt. En ze schreef daar een interessante post over die ik graag met jullie deel.

Wat zijn pageviews ook alweer?

Maar eerst: wat zijn pageviews precies? Een pageview wil zeggen dat een pagina/blogpost wordt geladen in een browser. Als iemand je blog bezoekt, en een blogpost leest over de Yoast plugin, vervolgens een andere blogpost leest, en daarna nog een keer de blogpost over de Yoast plugin aanklikt dan zijn dat 2 pageviews.  Mijn ervaring is dat bedrijven het belangrijker vinden hoeveel unieke bezoekers je blog heeft, dan dat je een groot aantal pageviews hebt.

Hoeveel pageviews heb je nodig om te geld te verdienen met je blog?

Volgens Rosemarie Groner kun je meer dan 100.000 pageviews per maand hebben en toch maar 100,- per maand verdienen. Anderzijds kun je met 50.000 pageviews per maand wel 10.000 euro per maand binnenharken.

Hoe komt dat?

Factoren die de verdiencapaciteit van je pageviews beïnvloeden

  • Heb je goede content en goede afbeeldingen?
  • Heb je een duidelijke doelgroep/boodschap?
  • Heb je een lijst met abonnees op je nieuwsbrief
  • Verdien je geld met advertenties, affiliate programma's, gesponsorde posts?
  • Kan het je lezers schelen wat jij ergens van vindt?

Hoe meer van deze vragen je met 'Ja,' beantwoordt hoe groter de verdiencapaciteit van je pageviews.

Concrete cijfers

Rosemarie Groner komt vervolgens aangenaam over de brug met concrete cijfers over pageviews en wat je ermee kunt verdienen. Hier komen ze:

Heb je meer dan 100.000 pageviews per maand? Dan kun je fulltime bloggen en voldoende maandinkomen verdienen met je blog.

Mits je die views goed benut. En dat doet niet iedereen.

Heb je tussen de 30.000 en 100.000 pageviews per maand? Dan is het mogelijk om een volledig inkomen uit je blog te halen.

Voor iedereen met meer dan 30.000 pageviews per maand is dit leuk nieuws natuurlijk. De kunst is alleen wel om dit ook echt voor elkaar te krijgen. Want misschien heb je wel 40.000 views per maand, maar verdien je maar heel weinig. Volgens de oorzaak van The Busy Budgeter is de verklaring heel eenvoudig:

Dan doe je iets verkeerd.

Meer dan 30.000 pageviews, maar weinig inkomsten?

De kunst is om de identificeren wat je verkeerd doet, en dat vervolgens te verbeteren. Rosemarie Groner geeft het volgende stappenplan:

  1. Zorg dat je een 'self hostedn blog' krijgt, als je dat nog niet had. Dus weg met gratis Blogspot en WordPress.com blogs.
  2. Word lid van een goed 'ad network'. Zelf was ik lid van Google Adsense, maar Rosemarie Groner verdient veel meer met Adthrive. Inmiddels verdien ik met Ezoic!
  3. Doe meer met affiliates. Rosemarie Groner gebruikt hiervoor haar lijst met abonnees van haar nieuwsbrief en een select aantal affiliate programma's. Ik ken dit zelf niet.
  4. Analyseer je huidige content. Gebruik hiervoor eventueel de Elite Blogger Academy cursus.

Tot slot

Heeft Rosemary gelijk? Ik denk dat je haar verbeterpunten zeker kunt gebruiken om je blog eens kritisch te bekijken en waar nodig te verbeteren. Het is zeker zo dat sommige bloggers met minder bezoekers meer verdienen dan een blogger met heel veel bezoekers. Dat wordt beïnvloed door de onderwerpen waarover je schrijft, maar dus ook door de inrichting van je blog en wat je doet met je pageviews.

Leestip: Hoeveel verdienen bloggers?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *