Google AdSense ad serving has been restricted on your site
Aargh!
De laatste maanden heb ik geloof ik wel 5 keer een melding gekregen met de tekst:
‘Google AdSense ad serving has been restricted on your site.’
Tot dusver was de reden altijd zogenoemde ‘sexual content’.
Google Adsense ad serving has been restricted
In het meest recente mailtje stond behulpzaam:
‘Restriction(s) explanation
Certain sources of advertising are restricted from appearing on content that:
- contains nudity.
- is sexually gratifying, sexually suggestive and/or intended to cause sexual arousal.
- discusses sexual fetishes.
- is about sexual entertainment.
- promotes sexual merchandise.
- facilitates affairs and/or sexual encounters.
- provides advice regarding sexual performance.
- promotes sexual enhancement medications or supplements.’
Ben ik dan zo’n smeerpijp?
Nee dus.
Op niet één van mijn blogs heb ik het over seksuele content.
Op het moment dat ik de woorden type, voel ik al mijn bezorgdheid! Als ik maar niet weer een bericht van Google krijg omdat ik de woorden ‘seksuele content’ heb gebruikt in een blogpost!
Waarom krijg ik dan zo vaak van die berichten van Google?
Het antwoord is denk ik heel simpel. De Googlebot is ingesteld op het opsporen van sexual content. Dat gebeurt automatisch. Dus ik denk dat de Googlebot automatisch aanslaat bij bepaalde woorden.
Trigger woorden
Zo werd ik beschuldigd van sexual content bij een blogpost over hardlopen die was getiteld: Naakt hardlopen… Tsja… Blijkbaar is het woord ‘naakt’ een trigger. Maar deze post gaat beslist niet over sexual content. Het gaat over hardlopen zonder gadgets.
Trigger afbeeldingen
Ik kreeg ook een keer een berisping vanwege een afbeelding op mijn blog Huisvlijt. Ik vertelde daar in mijn onschuld dat ik kaarten had gekocht van Club Geluk. Het grappige aan die kaarten was dat de mannen die erop stonden gebreide kleding droegen.
Zelfs de champagnefles van de meneer linksonder is gebreid!
Maar ook deze onschuldige kaarten met een knipoog waren een ‘violation’.
Wat betekent dit nou voor bloggers?
De eerste keer dat ik zo’n bericht van Google kreeg schrok ik me echt wild! Ik was helemaal bezorgd wat ik dan toch had fout gedaan! Maar inmiddels heb ik ze zo vaak gekregen, dat ik ze vooral heel irritant vindt. Ze zijn namelijk altijd onterecht. Die Googlebot is gewoon niet goed afgesteld, en slaat alarm bij de verkeerde dingen.
Tegelijkertijd is het wel vervelend om zo’n bericht te krijgen.
Dus je kunt er als blogger voor kiezen om dan maar geen potentieel ‘gevaarlijke’ woorden te gebruiken die de Googlebot alarm laat slaan. Gebruik dus geen woorden als bloot, naakt, seks of grappige liedteksten als ‘Als het gras twee kontjes hoog is’. Dit zijn potentiële triggers.
Anderzijds kun je ook denken: ‘Ik heb er lak aan! Ik schrijf wat ik wil!’ Op het moment dat je dan toch zo’n mailtje van Google krijgt, kun je een beoordeling aanvragen. Mijn ervaring is dat de ‘ad restriction’ meestal binnen twee weken wordt opgeheven. Want als je bezwaar maakt gaat er een heus ‘mens’ naar kijken. En dan blijkt doorgaans dat de beschuldiging van sexual content inderdaad nergens opsloeg.
Beoordeling aanvragen bij Google
Een beoordeling aanvragen bij Google is niet moeilijk. In het mailtje dat je krijgt staan doorgaans diverse links. Klik op de link getiteld: AdSense Policy Center. Dan kom je meteen op de pagina waar ze aangeven wat je hebt ‘fout’ gedaan. Vervolgens vul je daar gewoon de stappen. Die zijn overigens heel irritant, want je mag zelf bijna niks zeggen of uitleggen.
Maar effectief is deze methode doorgaans wel.
N.B. Dit soort gezeur maakt het alternatief Ezoic nog aantrekkelijker vind ik.
Wil jij geld verdienen met Google Adsense? Lees dan mijn post over… Google Adsense!
Hoe zijn jouw ervaringen met Google Adsense?
Reacties
Google AdSense ad serving has been restricted on your site — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>