Reacties

Bloglovin’: do, of juist een hele grote don’t?! Update 2024 — 13 reacties

  1. Ik gebruik Bloglovin’ om de blogs die ik volg te lezen en dat vind ik erg handig. Al maak ik wel af en toe mee dat een blog die ik interessant vind, niet kan opgenomen worden in mijn bloglijst in bloglovin. Het gevolg is dan dat ik hem dan maar niet lees… Ik heb voor bloglovin gekozen toen die van blogger verdween.
    Mijn blogverkeer is de laatste 2 jaar f zo wel enorm gezakt, of dat iets met bloglovin te maken heet weet ik niet. Het was nogal van de éne op de andere dag dat het ineens erg zakte. Ik weet dat er nadelen zijn verbonden aan bloglovin, maar ik heb gewoon nog geen alternatief gevonden dat ik handig vind om e blogs die ik volg te lezen.
    Bij mij dus wel ook een ‘volg’knop op mijn blog.

  2. Ik heb bloglovin uitgeprobeerd en vond het idd nadelig. Bloglovin heeft bij mij net als pinterest nadelige invloed op het verkeer naar m’n blog. Binnen zoekopdrachten staan hun resultaten boven die van m’n blog en vervolgens klikken mensen minder door als ze via bloglovin of pinterest worden omgeleid.

    In browsers als firefox en waterfox zit gewoon nog een RSS-reader. Gewoon op de RSS-knop drukken in de adresbalk en hij is toegevoegd. Per domein maakt ie een item aan dat item blijft vet totdat je alle berichten van dat domein hebt gelezen. Regelmatig checkt ie of er nieuw materiaal is.

    Zelf gebruik ik blogspot, die de laatste feeds netjes op nieuwste eerst sorteerd. Is een beetje meer werk om hem op te voeden.

  3. Ik gebruik Bloglovin’. Ja dat iFrame is wel een beetje vervelend. Maar aan de andere kant: ik heb een overzicht van alle blogs die ik graag lees, zonder ze onmiddellijk te volgen.
    Voor mijn schilderblog gebruik ik de bloglijst van blogger in de zijkolom, om te kijken wie een nieuwe post heeft. Dat zijn dan specifiek andere schilderblogs.
    Zo kan ik het een beetje gescheiden houden.
    Nadeel van Bloglovin’ vind ik dat ik heel veel ‘spook’volgers heb. Mensen uit Rusland met een s*xy website in hun profiel. Helaas zijn die niet te verwijderen.

    • Jammer dat het effect tegenviel Ferdinand. Snelle tips voor meer lezers zijn: posts schrijven met zoekwoorden die mensen vaak gebruiken, posts optimaliseren voor zoekmachines, je posts promoten op social media, reageren bij andere bloggers etc.

  4. Redelijk laat kwam ik erachter dat Bloglovin’ bestaat. Ik probeerde mijn blog te claimen, maar krijg steeds dit te zien:

    We couldn’t find any content for that search – please try again

    Ik heb het nu al vele malen geprobeerd met verschillende opties (met www, zonder http:// enz) maar het werkt niet.
    Heb je een idee wat ik fout doe?
    Alvast bedankt :)

    • Hoi, het lijkt erop dat het probleem veroorzaakt wordt door het blogspot.com adres.

      Ik heb het even uitgeprobeerd met een aantal van mijn blogs. Bij mij worden de blogspot.com blogs ook niet gevonden, maar mijn blogs met een .nl of .com adres wel.

      Het eerste wat je dan moet doen is kijken of de feed van je blog wel ‘valid’ is. Ik heb dit voor jouw blog Mijmerdingen gedaan en de feed is in orde.

      Ik heb daarom een bericht gestuurd naar Bloglovin voor meer hulp.

      Hopelijk hoor ik snel wat van ze terug.

      N.B. Ik zou mijn energie trouwens niet teveel steken in Bloglovin’. Het is toch een erg verouderd platform. Je kunt je tijd beter benutten voor goede content voor je blog, intern linken en je blog promoten op social media : )

      Succes gewenst!

      • Dank je wel!
        Goede tips aan het eind. Daaruit volgend heb ik meteen een nieuwe vraag: heb je tips voor bloggers die geen social media (meer) willen?
        Misschien een idee voor een blogpost?

        • Social media zijn een goede manier om je blog bij meer mensen onder de aandacht te brengen. Daarnaast ziet Google social media nu ook als een bewijs dat je een mens bent. Maar als je er een hekel aan hebt, kun je prima bloggen zonder.

          In dat geval zou ik me, als je meer bezoekers wilt, concentreren op SEO.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder