hash tags

Hash tags.

De virtuele wereld zit er vol mee!

Maar wat zijn hash tags nou precies?

En  hoe kun je ze het beste gebruiken als blogger?

Wat zijn hash tags?

Een hash tag is een woord met een hekje ervoor. Bijvoorbeeld: #bloggen. Een hash tag geeft aan over welk onderwerp iets gaat. Je kunt het ziek als een rubriek/categorie of label. Je kunt er dus ook heel makkelijk mee informatie mee zoeken. over een bepaald onderwerp. Zoals de hash tag #metoo. Als je iets post met een bepaalde hash tag dan maak je daarmee deel uit van een grotere, algemene conversatie.

Hash tags groeperen berichten over hetzelfde onderwerp bij elkaar.

Hash tags worden gebruikt op social media kanalen als Twitter, Instagram, Facebook en Linkedin.

Voorbeelden hash tags

Ik kijk graag naar het programma Sister Wives, over Kody Brown en zijn 4 vrouwen. Stel ik ben op Instagram, en ik denk: 'Ik wil alle berichten zien die over Sister Wives gaan!' Dan type ik in zoekfunctie #sisterwives in, en voila! Ik krijg een overzicht van alle posts op Instagram over Sister Wives.

Hetzelfde geld voor Twitter. Ook daar kun je een bepaalde hash tag intypen, en dan krijg je een overzicht van alle berichten over dat onderwerp:

Wat kun je als blogger met hash tags?

Heb je als blogger wat aan hash tags? Dat ligt eraan waarvoor je ze wilt gebruiken. In je blog zelf hebben hash tags bijvoorbeeld geen zin. Bijvoorbeeld als ik een post schrijf over de serie Sister Wives heeft het geen zin om daar een hash tag van te maken.

Maar je kunt als blogger wel hash tags gebruiken om je blogpost onder de aandacht te brengen op social media!

Sterker nog, zeker als je een blogpost schrijft over een populair onderwerp waarover veel te doen is, is het slim om die te delen met bijpassende hash tags. Stel je wijdt een post aan de Olympische Winterspelen in Beijing. Als je die blogpost vervolgens deelt op social media, is het slim om daarbij de hashtag #Beijing2022 te gebruiken.

Hash tags versus tags op blogs

Let op: hash tags voor social media zijn iets anders dan de tags voor blogposts op WordPress blogs. Het verschil is dit:

Hash tags werken op social media platforms. Je krijgt alle posts met een bepaalde hashtag op bijvoorbeeld Instagram of Twitter. Tags voor je blogposts werken alleen op jouw blog. Dus als iemand klikt op de tag 'bloggen' dan krijgt hij of zij alleen jouw blogposts te zien over bloggen.

Je kunt tags zien als een subcategorie van de categorieën op je blog. Bloggen en loggen heeft onder andere de categorieën SEO, Blogger en Blog inkomstenbronnen. Een tag voor de categorie SEO zou bijvoorbeeld kunnen zijn SEO tips voor beginners.

7 manieren om als blogger hash tags te gebruiken

  1. Als je een blogpost deelt op social media over een populair onderwerp, gebruik dan een geschikte hash tag. Iedereen die dit onderwerp volgt, zal nu ook jouw blogpost voorbij zien komen.
  2. Gebruikt ze als inspiratie voor nieuwe blog ideeën. Populaire termen kun je gebruiken als de basis voor een nieuwe blogpost die je vervolgens natuurlijk deelt met de bijpassende #!
  3. Je kunt ze ook gebruiken om te kijken wat er al geplaatst is op social media over een bepaald onderwerp, als onderdeel van je research voor je blogpost.
  4. Ze zijn een manier om contact te maken met andere bloggers die over hetzelfde onderwerp hebben geblogd, en die hebben gedeeld met dezelfde #.
  5. Je kunt een unieke # voor jouw blog maken. Als je dan iets deelt op social media zullen mensen op een gegeven moment jouw unieke # herkennen!
  6. Gebruik ze om te kijken welke posts het goed doen. Zie je dat bepaalde hash tags veel bezoekers naar je blog brachten? Gebruik die dan vaker.
  7. Je kunt ze gebruiken om te laten zien dat je weet wat er speelt in de wereld.

Hoe gebruik je ze op de juiste manier?

Veel bloggers gebruiken ze op de verkeerde manier. Ze plaatsen bijvoorbeeld een stuk of 20 # als ze een blogpost delen op social media. De gedachte is begrijpelijk: hoe meer # hoe meer mensen jouw blog zullen vinden. Toch? Maar het is overweldigend, onoverzichtelijk en leest niet prettig. Op Instagram geldt bijvoorbeeld het advies om er niet meer dan 5 te gebruiken, volgens Hootsuite. Bij Twitter geldt volgens hen een maximum van 2, evenals bij Facebook.

Een ander belangrijk punt is om de juiste hash tags te gebruiken! Andrey Martinic, (marketing team for EssayWritingLand) adviseert een combinatie van een universele # en een specifieke #. Bijvoorbeeld #blog + #blogposttitel.

Hash tags voor bloggers

  • #bloggen
  • #blog
  • #blogtips
  • #blogposts
  • #seo
  • #blogging
  • #blogspot
  • #bloginfo
  • #blogonderwerpen
  • #blogitems
  • #webhost
  • #domeinnaam
  • #wordpressblogger
  • #wordpress
  • #bloggerlife
  • #mamablogger
  • #influencer
  • #blogdesign
  • #bloggerstyle
  • #bloggingforbusiness

Op Hashtagify kun je het onderwerp van je blogpost intypen, en zei geven je dan geschikte tags!

Samenvattend

In deze post las je over het fenomeen van hash tags, oftewel het hekje met een woord erachter. Je gebruikt ze op social media, en ze groeperen berichten over hetzelfde onderwerp bij elkaar. In je blogpost gebruik je ze niet, maar wel om je blogpost te delen op social media.

Stel je hebt een blog waarop je breiwerken verkoopt. Dan kun je een blogpost delen op bijvoorbeeld instagram en daarbij gebruik je dan onder andere #breien!

Lees ook inloggen bij instagram!

Gebruikte bronnen onder andere: Hootsuite, Neil Patel, Hashtagify, Wording WEll, Go WordPress, Instagram, Tagsfinder, Seniorweb, Search Engine Watch, Blog Talk Space, LYrical Host, Postcron Blog, Sumy Designs

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *