nepplanten
Spot de echte en de nepplant!

Ben jij tevreden of je werkplek als blogger? Is hij bijvoorbeeld groen genoeg?

Zelf ben ik elke dag weer blij en tevreden met mijn kantoortje, dat achter onze keuken verstopt zit. Het is niet groot, maar als blogger heb ik ook niet veel ruimte nodig. Het belangrijkst wat je als blogger nodig hebt is een bureau en computer.

Hein schreef voor Bloggen en loggen een artikel over nepplanten in huis.

Dat zette me aan het denken.

Mijn kantoortje heeft geen enkele plant

Mijn kantoortje heeft namelijk geen enkele plant! Een belangrijke reden daarvoor is gebrek aan ruimte. Alle ruimte die ik heb, wordt al benut. Er is niet echt plek voor een plant in mijn kantoortje. Maar ik zou bijvoorbeeld wel een hangplant in mijn kantoortje kunnen ophangen.

Een goede reden voor planten op je werkplek als blogger is dat ze een positief effect hebben op je gemoedsrust. En dan maakt het niet uit of het nepplanten zijn of niet! Onze hersenen reageren positief op groene planten, ook als ze nep zijn.

Redenen om te kiezen voor een nepplant in plaats van echte planten

Kunstplanten, ofwel nepplanten, worden al vele jaren verkocht. Mensen vonden deze planten vaak maar niks, omdat ze er erg nep uitzagen en daardoor niet te vervangen waren voor echte planten. Tegenwoordig verkopen merken zoals Easyplants Kunstplanten, planten die veel meer overeenkomen met echte planten. Bij veel planten is het verschil niet eens meer te zien.

Het nemen van nep planten kan veel voordelen hebben. Dat is dan ook de reden dat zo veel mensen deze soort verkiezen boven echte planten. in deze tekst zullen wij de voordelen van kunstplanten op een rijtje zetten. Misschien zie jij de voordelen er ook wel van in en stap jij ook over op kunstplanten.

1. Kunstplanten gaan jarenlang mee

Veel mensen hebben moeite met het in leven houden van hun planten. Elke keer gaan ze dood, hoe veel of hoe weinig water je ze ook geeft. Planten zijn gewoon niet weggelegd voor ieder persoon. Niet iedereen kan groene vingers hebben. Als jij het ook zat bent om continu nieuwe planten te moeten kopen, omdat de vorige dood zijn gegaan, dan is een kunstplant misschien wat voor jou. De plant hoef je nooit water te geven, hoeft niet veel of weinig zonlicht te krijgen en kan niet dood gaan. De plant kan daardoor oneindig lang mee gaan. Je hoeft er niet eens wat voor te doen.

2. Planten verzorgen kost veel tijd

Als je echte planten in huis hebt dan kan het aardig wat tijd kosten om deze goed te verzorgen. De planten moeten water, moeten geknipt of gesnoeid worden, moeten worden overgezet in een nieuwe pot, moeten plantenvoeding krijgen, etcetera, etcetera. Dit alles kan aardig wat tijd kosten als je een huis vol met planten hebt staan. Leuk voor sommige mensen, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Als jij geen tijd of zin hebt om al je planten te onderhouden, dan zijn kunstplanten een goede vervanger. Stop wat houtschors of planten korrels in de pot met je kunstplant en hij lijkt net echt!

3. Is het een echte plant of een kunstplant?

De technieken waarmee kunstplanten worden gemaakt zijn veel verder gevorderd dan voorheen. Kunstplanten zijn tegenwoordig erg mooi en vaak niet eens van een echte plant te onderscheiden. Je moet ze aanraken om erachter te komen of ze echt of nep zijn. Bij sommige planten is het zelfs dan nog haast niet te merken! Veel kunstbomen worden dan ook gemaakt met echte boomstronken, waardoor het er natuurlijk nog veel echter uitziet. Voor het uiterlijk hoef je dus helemaal niet meer te kiezen voor een echte plant.

4. Geen last van allergieën

Sommige mensen kunnen niet goed tegen bepaalde planten. Zij zijn hier overgevoelig voor en krijgen een allergische reactie. Ook huisdieren kunnen allergische reacties krijgen van planten. Bovendien is het mogelijk dat jouw huisdier aan de plant gaat knagen en vervolgens ziek wordt. met een kunstplant heb je van beide problemen geen last. De planten zijn hyperallergeen en je huisdier zal niet in de verleiding komen om ervan te eten. Dit kan een hoop problemen voorkomen.

Nawoord

Dankjewel Hein voor je artikel over nepplanten. Ik herken wat je schrijft, dat sommige nepplanten niet van echt te onderscheiden zijn. Ik ben zo iemand die stiekem wel eens even aan een blaadje voelt, omdat ik nieuwsgierig ben of het echt is of nep.

Als moeder van vijf kinderen fulltime moeder, heb ik geen tijd en puf om ook nog eens uitgebreid voor planten te gaan zorgen. Op bovenstaande foto zie je hoe echte planten er bij mij meestal uitzien....

Als ik ooit planten in mijn kantoortje zou nemen, dan zouden nepplanten dus een mooie oplossing zijn. Sterker nog, ik zou best wat groene planten aan het plafond of aan de muur van mijn kantoortje willen hangen. Zoals deze bijvoorbeeld:

planten

Ik denk dat dit heel gezellig zou staan.

En het antistress effect van planten vind ik ook mooi meegenomen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *