Comments

Blog comments: Waarom zetten sommige bloggers ze uit? — 12 Comments

  1. Ik kies ook voor de mogelijkheid om reacties achter te laten.
    Dit maakt alles interactief.
    Dit is ook voor mij een manier om nieuwe bloggers te leren kennen.
    En ikzelf vind het leuk om bij anderen reacties achter te laten.
    De ene dag ben ik volop bezig met het schrijven van een artikel terwijl ik ook dagen inlas met het lezen van andere blogs en reacties achterlaat.

  2. Bloggen is voor mij een website met belevinissen in chronologische volgorde. Reacties zijn optioneel.

    Heb me bij aanvang (17 jaar geleden) afgevraagd of ik reacties wilde of niet. Het meest gelezen blog van die tijd was Wim de Bie en die kon je alleen mailen.

    Op m’n website, waarop ik begon te bloggen, waren reacties niet mogelijk. Toen ik een blog bij web-log opende heb ik meteen het reageren toegstaan en wel zo open mogelijk. Mailadres hoeft bij mij nog steeds niet (gaat me niets aan), geen captcha-ellende en een pseudoniem vind ik prima. Akismet haalt 99,9% van de troepreacties tegen. Zelf modereer ik achteraf. Vaak is dat alleen een klein onbedoeld taalfoutje herstellen en heel zelden een reactie weghalen. Dwz tegenspraak vind ik prima, drammen of onzinverkopen scoren duidelijk minder. Het voordeel is wel dat ik niet zoveel reacties krijg en zeker 95% daarvan prima door de beugel kan.

    Met asociale media als Facebook heb ik niets. Ik zie dat dan ook niet als alternatief voor het reageren.

  3. De meeste staan gewoon aan, want ik hou van goede reacties maar bij enkele die wat persoonlijk zijn daar staat het wel uit. Die zijn slechts om te lezen. Zag ook bij enkele dat het reactie wieltje bleef draaien en men kon hier niets meer zetten. Waarschijnlijk heeft men een reactie verwijderd aldaar en vroeger had je een optie bij blogspot waar je het kon zien want dan stond er gebruiker heeft reactie verwijderd en als je dit dan zag en het ook verwijderde dan kon men weer reageren. Maar hoe ik ook zocht in alle reacties kon ik deze niet vinden. Dus zie ik een wieltje draaien dan zet ik het helemaal uit. Maar heb dit wel vermeld onder mijn woorden.

    • Het is inderdaad fijn dat je per post comments kunt uitzetten dan. Ik snap best dat sommige posts gevoelig liggen, en dat je daar uit zelfbescherming liever geen reacties op wilt.

      Het wieletje komt vermoedelijk door je blog theme. Blogger heeft een boel vernieuwd, en je theme is verouderd.

  4. Zelf heb ik ook overwogen om mijn comments uit te zetten. Het aan hebben staan van comments geeft mij namelijk ook dat gevoel dat ik heb met sociale media; dat de erkenning van buitenaf moet komen. Toch heb ik het aanstaan, omdat in mijn zoektocht naar dankbaarheid ik het belangrijk vind om controle, maar ook verwachtingen los te laten.

  5. Ik kies voor de mogelijkheid dat mensen een reactie achterlaten na het lezen van mijn blogs. Soms inspireren ze me en gebruik ik een reactie in één van de volgende blogs. Van jou heb ik geleerd dat het goed is om te reageren op iemands reactie. Dat probeer ik wat meer te doen maar ik denk wel: zouden ze het lezen?

    Voor mij is een blogbericht minder leuk als ik er niet op kan reageren. Dan lijkt het eer een artikel dan een blogbericht.

    Bedankt voor wat je zegt over het uitzetten van reacties bij één bepaald bericht. Dat is handig. Ik wist het niet.

    • Ik snap wat je bedoelt Aritha: reacties kunnen achterlaten onderscheiden een blogpost vaak van een artikel. Hoewel je op krantenartikelen en op nu.nl vaak ook kunt reageren op de berichten.

      Fijn dat je wat hebt aan de informatie over het specifiek uitschakelen van reacties bij 1 bericht!

  6. Ik twijfel om ze soms uit te zetten. Het is leuk om reacties te krijgen op je artikel. Het geeft je toch een positief gevoel. Maar soms twijfel ik als ik zo een vreselijke reactie krijg. Of een reactie die echt niet kan.

  7. Als ik veel negatieve of kwetsende reacties op een specifieke post krijg, dan zet ik de reactiemogelijkheid op die post uit. In coronatijd kwam het nogal eens voor, dat complotdenkers constant vervelende reacties gaven. Ik had dan geen zin meer in reacties. Dat uitzetten deed ik soms in de loop van de dag, soms ook direct bij publicatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Discover more from Bloggen en loggen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading