Engelse blogs hebben natuurlijk een veel groter bereik dan Nederlandse blogs. Simpelweg omdat er meer mensen Engels spreken en lezen dan Nederlands.
Om mijn werkgebied als professioneel blogger uit te breiden, heb ik twee daarom twee Engelse blogs opgezet. Zo word ik interessant voor de hele wereld, in plaats van alleen voor Nederland!
Bijkomend voordeel van Engelse blogs is bovendien dat, met name in Amerika het fenomeen ‘Mommy Blogger’ al veel bekender is dan in Nederland. Geld verdienen met je blog is daar veel gewoner. Er zijn daar diverse websites waar je je als blogger kunt inschrijven om opdrachten te krijgen. Bijvoorbeeld SponsoredReviews. Heb jij Engelse blogs, dan kun je daarvan gebruik maken.
Engelse blogs: drie tips
- Schrijf in het Nederlands, en zet Google translator op je blog. Persoonlijk raad ik dit niet aan. De vertalingen van Google translator zijn niet bepaald optimaal.
- Schrijf onder de Nederlandse tekst, de Engelse variant. Dit zie ik onder andere veel gedaan worden bij creatieve blogs. Bijvoorbeeld bloggers die laten zien hoe ze een patchwork deken hebben gemaakt, of hun huis hebben ingericht. Dit lijkt redelijk te werken, want ik zie geregeld Engelse comments bij dit soort blogs.
- Maak twee blogs: een Nederlandstalige versie en een Engelse blog.
Ik heb voor de laatste variant gekozen, en een apart Engelse blog gemaakt. Voor bezoekers lijkthet me prettiger om meteen de juiste tekst te hebben, en niet naar beneden te hoeven scrollen voor de tekst in hun taal. Bovendien heb je met echte Engelse blogs een professionelere, internationale uitstraling.
Voorbeelden Engelse blogs
Ren mama, ren! en de Engelstalige versie Mom’s Home Run.
Berichten van Het Moederfront en Momfever.
Zorg dat je de Engelse taal goed beheerst!
Als je in Engelse blogs hebt, en dus in het Engels schrijft, zorg er dan voor dat je dat góéd doet! Vooral bij Engelse blogs die de Engelse tekst onder de Nederlandse zetten, zie ik nog wel eens krom Engels, of woorden die simpelweg letterlijk vertaald zijn. Je komt met dergelijke fouten wel makkelijker weg, als je veel beeldmateriaal gebruikt. Maar persoonlijk krijg ik er kromme tenen van!
Bij twijfel, zou ik het gewoon bij Nederlands houden.
Blogpromotie van je Engelse blogs
- De belangrijkste methode is bij Engelse blogs is net als bij je Nederlandse blog: kwalitatief goede inhoud.
- Bezoek andere Engelse blogs, en laat een betekenisvolle comment achter.
- Schrijf je in bij Entrecard. Daar kun je een virtueel visitekaartje achterlaten, en het werkt goed om meer bezoekers te krijgen. Maar verkijk je er niet op: veel bezoekers komen alleen maar om hún visitekaartje te droppen en lezen je content niet… Niettemin, er blijft best wát aan de strijkstok hangen.
- Doe mee aan blog hops. Een voorbeeld van een Nederlandstalige blog hop is Woordeloze Woensdag die georganiseerd wordt door de Mamablogs. Zoek met Google maar eens op ‘blog hops’, en je komt er diverse tegen. Ze zijn erg populair onder Engelse blogs.
Het belang van een goede Pagerank
Om interessant te worden voor adverteerders is het van belang dat je een goede Pagerank hebt. Links van blogs met een hoge pagerank, zorgen er namelijk voor dat bedrijven hoger in de zoekresultaten komen te staan. Een pagerank van minstens drie moet je eigenlijk wel hebben om interessant te zijn.
Je kunt je pagerank heel makkelijk bepalen met behulp van onderstaand formulier! Vul je url in, en Google geeft je je pagerank!
Check Page Rank of your Web site pages instantly:
|
This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service
|
Eigen domeinnaam
Zorg voor een een eigen domeinnaam. Dus niet blogspot.com maar .com. Bedrijven nemen je veel serieuzer als je een eigen domeinnaam hebt. Voor Momfever heb ik dit gedaan, maar voor Mom’s Home Run nog niet: ik vrees namelijk dat mijn pagerank voor Mom’s Home Run dan gaat kelderen. Dat moet ik nog eens uitzoeken!
Ik verdien geld met mijn Engelstalige blogs!
Ik verdien ondertussen geld met mijn Engelstalige blogs. Soms via de programma’s waarvoor ik me heb ingeschreven, maar inmiddels word ik ook persoonlijk benaderd door bedrijven. Zo zie je op Momfever een button van Kiddicare staan. Hiervoor ontving ik 160 USD voor drie maanden.
En op Mom’s Home Run staat een kleine banner van Oakley Sunglasses. Deze banner moet een jaar blijven staan, en ik kreeg daarvoor 150 euro betaald.
Last but not least!
Het is belangrijk om er lol in te hebben! Ik vind bloggen echt fantastisch. Ik geniet met volle teugen als ik zie dat mijn inspanningen vruchten afwerpen. Maar het vereist veel tijd en inzet, en je wordt er niet snel rijk van. Zelfs niet bij Engelse blogs!
Een goede vraag Roos. Daar zeg je me wat… Ik ga er over nadenken!
Handige tips, naar aanleiding van je reactie op mijn blog over online geld verdienen ben ik dit jaar ook begonnen met een Engels blog. Hetzelfde idee als de NL versie, maar niet letterlijk dezelfde invulling. Ik heb mijn NL blog nu redelijk op de rit, dus vandaar leek dit me een mooi moment. De Engelstalige markt is gewoon veel groter en het lijkt me geweldig om van bloggen een substantiële (semi)passieve inkomensstroom te maken.
De engelstalige comments die je onder de artikelen ziet staan zijn meestal spam comments. Dat telt dus niet.
Verder, is het bereik met een engelstalige blog natuurlijk veel groter, maar er is ook ontzettend veel concurrentie van heel goede engelstalige bloggers waar je niet makkelijk tussen komt. Het is beter om je dan te blijven richten op de Nederlandse markt en daar echt heel goed je best te doen met promotie.
Als je echt goed in het engels kunt schrijven, kun je je beter aanmelden bij sites zoals ehow.com of wikihow.com. Goede verdienste en je hoeft niet zelf te promoten.
Heb jij er een verklaring voor waarom jouw eigen pagerank zo laag is?
Dat komt omdat dit blog nog vrij nieuw is!
Is het met WordPress mogelijk om van je eigen .nl website een Engelstalige versie te maken? Bijvoorbeeld zoals je ziet bij websites van vliegtuigmaatschappijen of grote overheidsinstellingen: dat er bovenaan de pagina een Brits vlaggetje die je naar de Engelstalige versie van de webpagina stuurt.
Hoi Leonie, dat is mogelijk. Bijvoorbeeld met speciale WordPress themes. Ik heb hier zelf geen ervaring mee. Het lijkt me niet heel makkelijk. Hier vind je er een aantal: http://www.wpmayor.com/10-wordpress-themes-for-multilingual-websites/
Je kunt er ook voor kiezen een apart Engelstalig blog te maken, en daar naar te linken vanaf je Nederlandstalige blog. Zo heb ik http://www.renmamren.com en de Engelse versie is http://www.momshomerun.com. En http://www.momfever.com is de Engelse versie van http://www.huisvlijt.com en http://www.berichtenvanhetmoederfront.com.
Bedankt voor de snelle reactie! Ik zal het even uitzoeken.
Ik wil wel in nederlands schrijven om te beginnen met bloggen maar mijn nederlands is ook niet zo goed, ,als ik schrijf in mijn eigen moedertaal dan kan ik niet de lezer de link verbinden met de andere nederlands artikelen die ik graag lees. Dus in Nederlands zou ik wel grammatica fout maken maar dan is het niet fijn om te lezen. Mijn reden om te schrijven in Nederlands is omdat ik hier nu woon en weinig volgt door wat gebeurt waar ik vandaan komt. Ik ben nog nooit begonnen met bloggen vandaar wil ik je vragen
Hoi Patricia, wat leuk dat je wilt gaan bloggen! Wat is de belangrijkste reden voor jou om in het Nederlands te bloggen? Zou je moedertaal een optie kunnen zijn? Hoe lang denk je dat het duurt voordat je redelijk foutloos Nederlands kunt schrijven?
Ik zie verschillende mogelijkheden:
Je begint met bloggen in het Nederlands en laat al je teksten eerst controleren door iemand.
Je begint met bloggen in je moedertaal, en zet een Google translate knop op je blog. Dat is niet ideaal, maar beter dan niets.
Je wacht tot je Nederlands vrijwel foutloos is.
Als ik jou was zou ik gewoon beginnen in ieder geval! Bloggen is leuk, en goed om Nederlands te leren, dus wat heb je te verliezen : )
Ik heb voor de derde optie gekozen, en mijn engelse blog aan een subdomein gehangen. Maar het vertalen van artikelen is wel tijdrovend en ik probeer het ook niet te letterlijk te vertalen.
In mij geval krijgt de Engelse variant van mijn blog niet heel veel views, maar dat komt eerdere omdat mijn Nederlandse blog vrij uniek is en in Amerika heb je heel wat meer van die klassieke scheerblogs.
Leuk om te lezen overigens de artikelen op deze blog :)
Letterlijk vertalen werkt inderdaad niet goed. Ik kopieer en plak een Nederlandse tekst soms wel eerst in de Engelse versie.
Maar uiteindelijk wordt het vaak toch heel anders. Sommige dingen kun je in het Engels ook beter of leuker zeggen dan in het Nederlands.
Bij tweetalig bloggen, moet je vooral niet te letterlijk gaan vertalen. Dan kun je net zo goed Google Translator gebruiken….
Wat PageRank betreft, ik dacht dat Google deze al een hele poos niet meer geupdate had en dat wellicht ook niet meer zou doen? Weet jij meer?
De laatste update is inderdaad een tijd geleden, en er gaan inderdaad geruchten dat er geen updates meer komen. Maar met Google weet je het maar nooit. Pagerank speelt nog steeds wel een rol, ook al is die rol wel wat kleiner geworen. Maar onderschat hem niet.