Reacties

Hoe kies je een goede naam voor je blog? — 27 reacties

 1. Goede tips!! Ik vond het heel lastig om een goede blognaam te bedenken. Uiteindeljk koos ik voor Ooh la la & blah blah. Ooh la la, omdat ik oh zo van mooie dingen maken hou, en blah blah omdat ik graag over vanalles en nog wat klets. Ik ben alleen op een andere manier verder gegaan met bloggen nádat ik de naam al had... oeps! Ach, ik vind hem leuk, en misschien is het niet helemaal duidelijk waar ik over blog maar hij is wel te onthouden. Denk ik.. haha

  • Jouw blog naam is zeker goed te onthouden. Ik vind hem bovendien erg herkenbaar : )

   Eventueel nadeel is dat hij lastig is om te onthouden en in te typen. Ik deed het prompt fout, en heb toen maar gewoon op de link van je comment geklikt. Maar je blog wordt goed bezocht, dus de blognaam werkt!

 2. Mijn blognamen heb ik zorgvuldig gekozen en ik denk dat ze aan alle bovenstaande criteria voldoen. Toch ben ik dichtbij mijzelf gebleven en heb ik het gevoel dat de namen zowel bij mijn blogs als bij mijn persoon passen. Leuk detail vind ik ook dat er een deel van mijn naam inzit.

 3. Zelf heb ik lang nagedacht... eerst had ik een blog die te refereren aan ons achternaam, dat wilde ik niet meer. Toen begon de grote zoektocht, de naam Veusteveul is veel persoonlijker als dat het lijkt, Veusteveul is dialect/Wagenings voor Veel te veel de naam is gekozen omdat iedereen altijd roept dat ik veel te veel doe, daarnaast gaat mijn blog over van alles of veel.

  Niet echt makkelijk te onthouden, maar wel passend.

 4. Ook ik heb lang nagedacht over de naam en alles waar mijn naam in voor kwam was al in gebruik. Vaak door blogs waar al jaren niks meer aan gedaan werd, zo frustrerend. Een van de blogs die ik volg heet Sarah-Jane down the lane en toen wist ik het! Het gezin van mijn vriendin verderop in de straat noemt mij altijd Peet down the street en dat is het geworden. Ik heb die Sarah nog wel even verteld dat zij de inspiratie was voor mijn blognaam en dat vond ze erg leuk.
  Over inspiratie gesproken,jeetje wat een super informatief blog is dit! Ik ben van plan van alles toe te gaan passen en ben al begonnen met minder posts op een pagina te zetten en inderdaad laadt het nu veel sneller op.
  Dankjewel voor dit hele fijne blog met al die gratis informatie, top!

 5. Hoi, mijn naam is Emma. Ik wil graag een blog beginnen en ik wil dat zo goed mogelijk opzetten. De blog die ik wil gaan opzetten is voor gezinnen die in de schuldsanering zitten, voor handige low-budget tips maar ook om op een simpele manier rechten en plichten uit te leggen, een steungroep op te zetten en om een beetje licht en luchtigheid in dit anderzijds zo zware onderwerp te brengen. Ik hoop hiermee echt een dienst te verlenen... Ik krijg het alleen echt niet voor elkaar om een blognaam te bedenken. Ik wil iets hebben wat de inhoud van de blog reflecteert zonder het te zwaar of 'professioneel' te laten blijken... want immers dat wil ik ook niet voor de bloginhoud...

  Kunnen jullie mij misschien een beetje helpen?

  Met de vriendelijkste groeten,
  Emma Maessen-Verberg

 6. Hallo,
  Ik ben op dit moment bezig met een blog maken op http://www.simplesite.com en ik moest opeens de naam van mijn blog invoeren, toen dacht ik van : ik heb nog geen naam! Nu ben ik op jouw blog aan het kijken voor tips maar ik weet het nog steeds niet. Ik wil trouwens mijn blog gaan maken over hoe ik de zomervakantie na de brugklas en de brugklas zelf ervaar. Heb jij misschien een idee voor een naam?
  Met vriendelijk groet,
  Maja Koedijk, 12 jaar.

  • Het handigst is altijd om gewoon een groot vel papier te pakken en daarop alles te schrijven wat bij je opkomt als je denkt aan de brugklas. Bijv. nieuw, eng, tiener, puber, brugpieper, brugklasser, schooltassen, kluisjes, leraren, schoolboeken etc. Niets is gek, schrijf echt alles op. Doe dit minstens 15 minuten. En ga daarna eens kijken of je hier een titel uit kunt halen.

   Bijvoorbeeld: Dagboek van een brugpieper.

 7. Ik ben echt al heel lang aan het zoeken naar een leuke blog naam. Als eerst dacht ik merryfleur, dat betekent vrolijke fleur. Maar dat klinkt een beetje kinderachtig. Ik wil nu heel graag de naam killerwhale maar die is al bezet! Dat betekent namelijk orka en ik hou van zee enzo. Ik wil een lifestyle blog. Kan iemand please een leuke naam voor mij verzinnen? ?? Ik heb het heel erg nodig! Oceangirl lijkt mij ook wel leuk. .. kom ik nu net op... denk dat die al in gebruik is maar ik ga kijken! Ik blog met WordPress.

  • Oceangirl vind ik leuk. Killerwhale klinkt in mijn oren ietwat agressief, maar ik ben niet zo thuis in de vissenwereld.

   Soms kun je domeinnaam, die al bezet is, ietsjes aanpassen zodat je hem toch kunt gebruiken. Bijvoorbeeld Killerwhales (meervoud) of Girlocean, oceangirly, oceanmaid.

 8. Hoi! Wat een leuke en leerzame blog! Het helpt me echt om een goede blognaam te bedenken. Ik wil graag een blog beginnen over sport, voeding, reizen, lifestyle en duurzaamheid. De eerste 4 onderwerpen zijn enorm populair en daarin ben ik één van de zoveel, I know. :) Daarom wil ik me graag onderscheiden in duurzaamheid, omdat ik denk dat deze 4 bekende thema's daarmee te combineren zijn, maar ik zie dat nog niet zo om mij heen. Ik wil graag op zoek naar hoe dat kan en daarmee inspireren. Aangezien ik Gerdien heet leek 'gerdienspireert' een toffe en pakkende blognaam. Wat vind jij?

 9. Ik wilde heel graag 'deziektevancrohn' website aanmaken en die is ook nog beschikbaar maar ik wil ook bloggen over mijn leven met kinderen en als moeder. De voornaamste dingen zullen over crohn gaan maar toch, is het misschien gek als ik dan ook blogs schrijf over kinderen, wat vind jij? Kan dat? Heb jij een tip? Lifestyle blogger wil ik het niet noemen.. Het is alleen over mijn leven als moeder en de ziekte van crohn. Kan die naam? Want als je het zo ziet zullen weinig moeders zonder die ziekte erop klikken, toch?

  • Een belangrijke vraag is denk ik: wie wil je met je blog bereiken? Moeders? Of mensen met de ziekte van Crohn? Of beide? En in het geval beide: hoe is dan de verhouding wat betreft posts over Crohn en posts over je leven als moeder? Is dat fifty-fifty of is het 80% ziekte van Crohn? Ik noem maar even wat.

   Als het vooral over de ziekte van Crohn gaat dan lijkt mij je leven als moeder ook relevant. Want de ziekte van Crohn zal ongetwijfeld je leven als moeder beïnvloeden.

   Je zou eventueel in de titel kunnen verwerken dat je een moeder bent die schrijft over de ziekte van Crohn. Of dat als tagline er bij zetten.

   Eventueel zou je zelfs kunnen kiezen voor twee aparte blogs: eentje over de ziekte van Crohn en eentje over het moederschap maar dat is veel meer werk.

   Conclusie: ik zou gewoon je blog aanmaken met de url die je wilt, en dan in de tagline vermelden dat je moeder bent en schrijft over de ziekte van Crohn en soms over je moederschap : )

 10. Wat een superhandige website is dit :-) Ik ben inmiddels een klein jaartje aan het bloggen (nog niet: sinds februari) en ben nu pas van alles aan het bijleren. Ik denk dat ik jou site van achter naar voren ga uitspitten voor tips. Normaal gezien heb ik totaal geen geduld en moet alles direct en impulsief gebeuren, maar denk dat ik me toch eerst wat verder ga verdiepen. Momenteel werk ik via wordpress, en ik denk dat ik ga overschakelen op antagonist (tenzij je iets anders en beter kan aanraden). Nu vroeg ik me wel af of ik best mijn naam behoud of verander. Hoe weet je eigenlijk of je een goede naam hebt? Wat vind je van "kimpressionsblog"? Alvast bedankt. Groetjes Kim

  • Hoi Kim,
   fijn dat je Bloggen en loggen handig vindt! Met Antagonist ben ik niet bekend; wat ik wel weet is dat de meeste bloggers werken met wordpress.org.

   Wat de naam van je blog betreft: ik vind het een prima naam voor een persoonlijk blog waarop jij over van alles en nog wat schrijft. Dus als dat is wat je doet, is de naam perfect : ) Met behulp van een ondertitel/tagline kun je bezoekers nog wat extra info geven over wat ze kunnen verwachten.

 11. Ik wil echt al lang een blog beginnen maar ben echt al een jaar aan het nadenken over een naam. Ik wil graag een franse of nederlandse naam omdat ik dat mooie talen vind. Ik blog gewoon over lifestyle dingen enzo. Hopelijk heb je tips xxx Marthe

 12. Handige tips! Ik ben ook dringend opzoek naar een leuke blognaam. Maar ik heb totaaal geen idee! Mijn naam is Kato en ik hou van fotograferen en heb eigenlijk niet echt een lifestyleblog maar eerder iets random en iets dat veel te maken heeft met beauty, maar 'photographykato' is maar saai haha. Dus heb jij misschien tips?
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder