Pinterest embed code

Een manier om je post van een afbeelding te voorzien, zonder ervoor te betalen en de wet te breken, is door een Pinterest afbeelding te embedden in je blogpost. Dat doe je door de code van de betreffende afbeelding in je blogpost te plakken.

Update 2021 Pinterest heeft embedden inmiddels makkelijker gemaakt. In mijn post over embedden lees je hoe het nu werkt.

Pinterest embed code verdwijnt uit blogpost

Het vervelende is dat die code in WordPress blogs verdwijnt als je daarna naar 'visueel' gaat in je blogpost. De code blijft alleen zichtbaar in tekstmodus. Een simpele oplossing is de post publiceren. Dan blijft de Pinterest code namelijk wel staan. Maar ik weet niet hoe het bij jou is, ik werk regelmatig vooruit. Met andere woorden: ik wil zo'n post op een latere datum publiceren. Maar hoe doe je dat, zonder dat ondertussen de code uit je blogpost verdwijnt?

Deze post gaat over dit vervelende probleem, en ik geef je de oplossing!

N.B. Blogger bloggers hebben dit probleem niet!

Pinterest embed code plaatsen

Maar eerst even terug naar de basis. We zijn op Pinterest, en zien daar een afbeelding die we in onze blogpost willen  plaatsen. Hoe doe je dat dan?

Stap 1 is klikken op de betreffende afbeelding. Vervolgens klik je op de 3 puntjes naast het potlood. Dan verschijnen 3 opties: wij kiezen 'insluiten'.

Op de volgende pagina krijg je dan de code te zien waarmee je de afbeelding in je blogpost kunt plaatsen.

Let op: je moet eenmalig een speciale Pinterest code in de code van je blog theme plaatsen.

Superirritant. Ik snap echt niet waarom Pinterest een afbeelding embedden zo moeilijk maakt. Youtube en Instagram zijn veel makkelijker, maar dit terzijde.

De verdwijnende Pinterest embed code

Goed, we hebben nu de code, en plakken die in de post. Dat doe je in 'tekstmodus' . Vervolgens klik je op save, kijk je in preview, en denk je: 'Top! Dat is gelukt! De Pinterest afbeelding staat in de post!' Daarna klik je op 'Visueel,' en wég is je Pinterest afbeelding! Lekker dan.

Maar dan komt nu de oplossing!

De oplossing voor de verdwijnende Pinterest embed code

Het is werkelijk heel simpel. We zetten gewoon een recht streepje in het midden van de code. Kijk:

Zie je het streepje? Dat zorgt er voor dat als je nu naar 'visueel' gaat, de code gewoon blijft staan! Het is echt heerlijk! En dat streepje zie je niet.

Kijk, onderstaande pinterest afbeelding heb ik geëmbed met een streepje in de code:

|

Samenvattend

Als je op je WordPress blog een Pinterest plaatje in een post embed, dan verdwijnt de code van het plaatje als je naar 'visueel' overschakelt. Dat is hinderlijk en vervelend, maar er is gelukkig een hele goede oplossing voor. En dat is een recht streepje zetten voor:

[php]</a>[/php]

Als je nu terug gaat naar visueel, blijft de code keurig staan.

Lees ook: Youtube embedden!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *