Rank math vs Yoast
Soms moet je de sprong wagen!

Yoast vs. Rank Math.

Wie is de winnaar?

De Yoast plugin gebruik ik dagelijks.

Voor wie hem niet kent: de gratis Yoast plugin helpt bloggers om hun blogposts te optimaliseren voor zoekmachines. Je krijgt hele handige en praktische aanwijzingen om je blogpost te verbeteren.

Ik houd ervan om alle bolletjes groen te zien worden : )

Rank Math vs Yoast: waarom ik overstapte

Voor mijn blog Huisvlijt had ik Yoast premium, en voor mijn andere WordPress blogs de gratis Yoast plugin.

Maar afgelopen weken ben ik overgestapt naar Rank Math op advies van Leap van Ezoic.

Dat heeft alles te maken met de aangekondigde Google Core Web Vitals update.

Over Leap van Ezoic

Ik gebruik Ezoic voor twee dingen:

  • Om geld te verdienen met mijn blogs door middel van advertenties. Je zou kunnen zeggen dat Ezoic de betere versie van Google Adsense is. Je verdient er meer mee, en je kunt vragen stellen en dan krijg je nog antwoord ook.
  • Daarnaast maak ik graag gebruik van Leap van Ezoic. Leap van Ezoic is een tool die je helpt om je blog/website sneller te maken. En we weten zo langzamerhand denk ik allemaal wel hoe belangrijk een snelle laadtijd van je blog is. Zeker met de introductie van Google Web Core Vitals kun je daar niet meer omheen, als je tenminste nog een beetje wilt blijven score in de Google zoekmachine resultaten.

Leap over bloggenenloggen.nl

Leap van Ezoic analyseert je blog en geeft vervolgens aan wat er beter kan. Niet alleen dat, ze geven ook alternatieven voor plugins. Sinds ik Leap gebruik zijn zowel de laadsnelheid als mijn scores op Google Web Core Vitals met sprongen vooruit gegaan. Hieronder een screenshot van Leap voor Bloggen en loggen:

Zoals je ziet geeft Leap 3 scores: rood, oranje en groen. Rood is 'severe,' oranje is 'not recommended' en groen is 'fast'. Ik heb duidelijk nog wel het een en ander te verbeteren.

Rank Math vs Yoast

De Yoast plugin kreeg een oranje driehoekje in Leap. Met andere woorden, hij is niet superslecht, maar het kan beter. Dit is de reden waarom ik overstapte van de Yoast plugin naar de Rank Math plugin. Leuke bijkomstigheid bleek dat de Rank math plugin ook nog eens veel voordeliger is.

Voor de Yoast Premium plugin betaal je per blog zo'n 80 euro per jaar. Voor de Rank Math plugin betaal ik 59 USD per jaar en kan ik hem op 3 blogs gebruiken! Veel goedkoper dus. Qua prijs is de strijd Rank Math vs Yoast dus duidelijk in het voordeel van Rank Math.

Daarnaast heeft Rank Math een aantal andere interessante dingen voor het optimaliseren van je blogpost die Yoast niet heeft. Hieronder een overzicht van Rank Math vs Yoast.

  • Voeg een 'positive or a negative sentiment' toe. N.B. Ik heb inmiddels gemerkt dat de Rank Math plugin Nederlands niet helemaal begrijpt. Hij herkent een Nederlands sentiment niet.
  • Noem een getal in de titel van je blogpost.
  • Gebruik een zogenoemd 'power word'. Ook dit is lastig vanwege de taal.
  • Gebruik een Inhoudsopgave in je blogpost.
  • Rank Math geeft je een score van 0 op 100 om te laten zien hoe goed je blog is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit is iets verfijnder dan de groene bolletjes van Yoast. Hoewel Rank Math die overigens ook heeft!
  • De Rank Math plugin laadt sneller dan de Yoast plugin en dat is belangrijk vanwege de Google Web Core Vitals update.

Hoe zit dat met Blogger bloggers?

Als Blogspot blogger kun je niet gebruik maken van Ezoic en Leap. Maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt proberen om de laadsnelheid van je Blogger blog te verbeteren. Gebruik bijvoorbeeld afbeelding in Jpg formaat, en verklein ze eerst voordat je ze in een blogpost zet. Bijvoorbeeld met de gratis tool Tinypng.

En ook al kun je niet de Yoast plugin installeren op je blog, je kunt wel gebruik maken van de gratis online versie van Yoast! Nadat je jouw blogpost hebt geschreven, kopieer je de tekst, en plak je hem in de online Yoast tool. Vervolgens krijg je verbeterpunten! Dus als je Blogspot gebruikers vraagt: Rank Math vs Yoast? dan zal het antwoord Yoast zijn!

Rank Math vs Yoast - Samenvattend

Ben jij serieus met bloggen en vind je het belangrijk om hoog te eindigen in de Google zoekmachine resultaten? Dan is een snelle laadsnelheid van je blog essentieel. In mei activeerde Google namelijk de lang aangekondigde Google Core Web Vitals update.

Omdat het best moeilijk is om je blog te optimaliseren is het fijn om te weten dat je door gebruik te maken van Ezoic en Leap dit proces een stuk eenvoudiger wordt. Ik ben zelf helemaal niet goed met dit soort dingen, maar mijn laadsnelheid en score op Google Core Web Vitals zijn al enorm verbeterd.

Op dit moment ben ik tevreden met Rank Math! Maar ik vind Yoast ook nog steeds een goede plugin.

Wat is jouw favoriete SEO plugin?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *