bloggen

 

Chantal begon ooit met een profiel op Pinterest. Al snel had ze 140.000 volgers. Daarom besloot ze om van haar hobby haar werk te maken en ze koos voor een blog maken. Dat resulteerde onder andere in het blog Chan Stile Di Vita. Haar partner Timothy vroeg of ik haar blog eens onder de loep wilde nemen.

Bij deze!

Blog Chan Stile Di Vita: eerste indruk homepage

Op basis van de Italiaanse titel weet ik niet wat ik kan verwachten, maar daaronder staat in het Nederlands Travel, Lifestyle en Trends. Dit geeft me als bezoeker een indruk waar dit blog over gaat. Een goed gebruik van de tagline dus.

Voor wie niet weet wat een tagline is: je kunt het zien als een soort ondertitel. Hij geeft extra informatie, of kan een motto zijn.

Vervolgens begon ik de introductie tekst te lezen, die in het Engels is. Maar na een paar zinnen, verscheen een pop-up over de introductie tekst heen met de mogelijkheid om een nieuwsbrief te nemen. Altijd goed om mensen te attenderen op je nieuwsbrief, maar in dit geval vond ik het irritant. Ik zat net te lezen.

Het blog ziet er modern, en goed verzorgd uit. De vormgeving is prima. Het is een typische blog look anno 2020, die zich kenmerkt door veel wit. Een beetje verwarrend vind ik dat de introductie, kopjes en het menu in het Engels zijn, maar de blogposts zelf in het Nederlands.

Het menu is prima: ik zie een contactpagina en een About pagina. Helemaal goed!

De navigatie vind ik ook duidelijk.

Blog Chan Stile Di Vita: eerste indruk individuele blogpost

De individuele blogpost waar ik terecht kom ziet er aantrekkelijk uit. Chantal voorkomt lange lappen tekst met witregels, en er staan mooie foto's in de post. Verder maakt ze goed gebruik van tussenkopjes, en gebruikt ze hiervoor zogenoemde H-tags. Rechts, in de sidebar, zie ik haar foto staan. Dus ook als ik op een individuele blogpost terecht kom, is duidelijk zichtbaar wie dit blog schrijft. Ik kan ook zien hoeveel tijd het me zal kosten om de blogpost te lezen, en hoe vaak de post is gelezen.

Onderaan de blogpost staan aanbevelingen voor andere blogposts. Heel goed! Zo maak je het je bezoekers makkelijk om andere interessante blogposts te lezen, en verleng je de tijd dat ze op je blog rondkijken. Tegenwoordig hebben blog themes dit vaak al automatisch. Zo niet, dan kun je een zogenoemd 'related posts' widget installeren op je blog. Dat is ook weer gunstig voor je bounce rate.

De diagnose van SEOQuake van Blog Chan Stile Di Vita

SEOQuake geeft een positief oordeel van dit blog. De titel en metadescription zijn optimaal van lengte. Een verbeterpuntje is dat niet alle afbeeldingen op de homepage alt-tags hebben. Met SEOptimer kun je eenvoudig kijken of een blog alt-tags heeft. Bij de afbeeldingen in individuele blogposts heeft Chantal keurig alt-tags gebruikt.

Een belangrijk verbeterpunt is dat Chantal geen metadescription heeft geschreven voor haar individuele blogposts volgens SEOQuake. De metadescription is de tekst die zichtbaar wordt in de Google zoekresultaten, en is dus erg belangrijk. (Zie ook de aanbevelingen onderaan deze post.)

PageSpeed Insights van Chan Stile Di Vita

Google telt de snelheid waarmee je blog laadt mee als een criterium voor de waarde van je blog. Het is daarom belangrijk dat je blog snel laadt voor je positie in de zoekmachineresultaten.

Een aanbevolen laadsnelheid is 1 tot 2 secondes.

Je kunt de laadsnelheid van een blog heel eenvoudig controleren met Google PageSpeed Insights. De minimale aanbevolen score is 85/100.

Laadsnelheid van homepage en individuele post op Chan Stile Di Vita

  • De homepage op Chan Stile Di Vita scoort 31/100 voor smartphones. En voor desktops 78/100.
  • De scores op een willekeurige individuele post zijn respectievelijk: 30/100 en 95/100

De laadsnelheid van Chan Stile Di Vita kan beter. Positief is dat de laadsnelheid van een individuele post supergoed is: 95 op 100!

Eén van de belangrijkste aanbevelingen voor Chan Stile Di Vita op PageSpeed Insights is om de afbeeldingen 'het juiste formaat' te geven:

'Upload afbeeldingen rechtstreeks via de mediabibliotheek om er zeker van te zijn dat de vereiste afbeeldingsformaten beschikbaar zijn. Voeg de afbeeldingen vervolgens in vanuit de mediabibliotheek. Ook kun je de afbeelding widget gebruiken om ervoor te zorgen dat de optimale afbeeldingsformaten worden gebruikt (inclusief voor responsieve breakpoints). Vermijd `Full Size`-afbeeldingen, tenzij de afmetingen geschikt zijn voor waar ze worden geplaatst.'

Chantal heeft al een goede cache plugin, namelijk WP Rocket. Maar het kan zijn dat ze de instellingen van deze plugin nog kan optimaliseren.

Is Chan Stile Di Vita responsive?

Met de Mobile-Friendly Test kun je snel en simpel testen of een blog 'responsive' is. Dat wil zeggen, of het zich aanpast aan de grootte van het scherm van de blogbezoeker. Ook dit is een belangrijk criterium voor zoekmachines, waarop ze je blog beoordelen. Chan Stile Di Vita is responsive.

Conclusie en aanbevelingen voor Chan Stile Di Vita

Chantals blog ziet er goed en professioneel uit. Hieronder een aantal aanbevelingen en ideeën die Chantal kan doen.

Aanbevelingen voor Chan Stile Di Vita

  1. Op je blog lees ik dat je vanwege het succes op Pinterest besloot van je hobby je werk te maken. Het is me niet helemaal duidelijk wat dit praktisch betekent. Wil je geld verdienen met je blog? Zo ja hoe? Gesponsorde posts? Affiliate programma's? Wie is precies je doelgroep?
  2. Kies een taal. Omdat de blogposts in het Nederlands zijn, zou ik de introductie ook in het Nederlands doen. Of doe alles in het Engels, maar wees consequent.
  3. Ubersuggest zie ik dat ongeveer 14% via zoekmachines op je blog terecht komt. Het zou natuurlijk leuk zijn als dat aantal groeit. Je blog staat op de vierde positie in de zoekresultaten voor 'autoroute zakynthos'. Niet slecht, ook al wordt er niet zo heel vaak op die termen gezocht. Daarnaast sta je op positie 15 voor de zoekwoorden Veerboten gardameer. Gebruik deze informatie om de betreffende blogpost te optimaliseren voor SEO. Gebruik hiervoor de Yoast plugin. En kijk ook of je meer posts over dit onderwerp kunt schrijven. Het meest interessant voor jou vind ik het keyword lalalab. Daar wordt maandelijks 1900 keer op gezocht, en je staat al op positie 19. Ik zou deze post optimaliseren voor SEO, en proberen om in de top 10 te komen! Denk aan minimaal 1000 woorden, keywords in H-tags etc.
  4. Je bent goed met Pinterest. Dus ik zou dat zeker gebruiken om meer bezoekers naar je blog te leiden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Tailwind.
  5. Optimaliseer de Engelse teksten. Sommige zinnen lopen niet optimaal of zijn incorrect: 'Does the passion and ambition that Chan Stile Di Vita have for blogging and photography as a company?' of deze 'Creating the content you want, unburdening and managing Social Media platforms and giving or guiding the advice based on the latest trends in advertising and marketing are among the services where Chan Stile Di Vita for you’re ready.'
  6. Schrijf metadescriptions bij individuele posts. De simpelste manier om dit te doen is gewoon even de gratis Yoast plugin installeren. Als je die hebt, verschijnt voortaan automatisch onder al je blogposts ruimte voor je metadescription:
  7. Gebruik een plugin om afbeeldingen te optimaliseren. Zelf ben ik fan van de plugin ShortPixel!

Tot slot

Een succesvol Pinterest account inspireerde Chantal om een blog te beginnen. Ze startte in april 2019 met haar blog, en vanaf september zie ik dat ze bezoekers begint te krijgen via zoekmachines. Ze kan Ubersuggest gebruiken om te kijken welke keywords haar bezoekers opleveren, en die blogposts verbeteren.

Handige links op een rijtje

Zijn er nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze post? Stel ze dan gerust in de comments!

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Hai zou je mijn blog ook eens willen bekijken? ik zou graag mijn blog wat beter/mooier maken zodat er meer bezoekers blijven hangen/terug komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *