blog Saskia wilde graag het volgende weten over haar blog:

Hoe komt mijn blog over? Is het toegankelijk en oogt het professioneel? Is het aantrekkelijk om te lezen? Saskia's doel is professioneel bloggen. Haar blog heet Twinkelbella.

Twinkelbella: eerste indruk positief

De eerste indruk van Twinkelbella is positief. Het oogt rustig, en professioneel. Saskia maakt goed gebruik van witregels en tussenkopjes.

Gebruik een tagline

Hoewel in de sidebar meteen duidelijk wordt, waar dit blog over gaat, adviseer ik Saskia de tagline hiervoor ook te gebruiken. Bijvoorbeeld 'Beauty en lifestyle blog van een verpleegkundige'. Dat is een combinatie die je niet iedere dag hoort, en wekt daarom nieuwsgierheid en interesse op. Bovendien dekt het de lading van het blog.

Eenheid door kleur en lettertype

Saskia heeft voor eenheid op haar blog gezorgd door de kleur van haar blogtitel terug te laten komen in de sidebar, links en de titels van haar blogposts. Hetzelfde geldt voor het lettertype. Saskia gebruikt niet meer dan 2 lettertypes, en laat het lettertype uit de header terug komen in de afbeeldingen.

Navigatie

Bovenaan in de sidebar staat een foto van Saskia met daaronder een welkom en wat je op dit blog kunt verwachten. Wie dan nog meer wil weten ziet rechtsboven 'Over mij' staan. Ook is er een contact button en een zoekfunctie. Helemaal goed!

Tags en categorieën

Saskia heeft in haar sidebar zowel Categorieën als Tags. Wat is eigenlijk het verschil?

 • Categorieën zijn algemene blog onderwerpen. Een soort inhoudsopgave.
 • Tags zijn details en beschrijven meer de inhoud van posts. Je kunt ze vergelijken met de index achter in een boek, waar je een bepaald onderwerp kunt opzoeken.

Je kunt als lezer op Twinkelbella klikken op 'Gezondheid' maar je kunt ook denken: 'Ik wil iets lezen over glitternagellak'. En die vind je in de tags.

De enige tip voor de categorieën die ik Saskia nog kan geven is de categorie 'Geen categorie' anders te noemen. Geef deze standaard categorie een naam als 'Van alles wat' of 'Algemeen'.

Inhoud Saskia's blog

Op de pagina 'Over mij' schrijft Saskia over zichzelf en haar blog. Wat ik miste is uitleg over de titel van haar blog Twinkelbella.

Saskia's schrijfstijl zou nog wat vlotter en gestroomlijnder kunnen. Ook zou ik tussenkopjes gebruiken op haar 'Over mij' pagina. Het stuk 'Nu mijn blog… tot artikelen' zou ik verhuizen naar de te maken pagina voor adverteerders.

Sociale media en sharing

Social media zijn essentieel voor een blog. Saskia heeft in de sidebar 3 buttons geplaatst: Facebook, Twitter en RSS. Ook biedt ze de mogelijkheid aan haar blog te volgen via Bloglovin'. Ik miste alleen de optie van een emailabonnement op haar blog.

Onder de posts op Twinkelbella staat alleen de mogelijkheid de post te 'sharen' via Facebook. Wel biedt Saskia via de afbeeldingen de mogelijkheid een post te pinnen.

Sterk punt: in de footer staan nogmaals Saskia's sociale media profielen.

Geld verdienen met je blog

Saskia's doel is professioneel bloggen.

Haar blog staat dus open voor advertenties, advertorials, banners etc. Dit is nu niet duidelijk zichtbaar voor adverteerders. Ik zou daarom rechtsboven naast 'Over mij' een pagina maken getiteld 'Adverteren'. Op deze pagina schrijf je over de je adverteerbeleid, en kun je eventueel tarieven noemen.

Als professioneel blogger is het belangrijk te investeren in je eigen .nl of .com adres. Dat heeft Saskia dus goed gedaan.

Op dit moment staat er één banner op Saskia's blog. Google staat 3 ads per pagina toe. Om meer geld te verdienen zou ze dus nog twee Google ads kunnen toevoegen.

Verbetertips blog Twinkelbella

Saskia's blog Twinkelbella ziet er al professioneel uit. Hier onder een overzicht van dingen die ze nog kan doen.

 • Pagina maken met informatie voor adverteerders
 • Maak een tagline voor onder je blogtitel
 • Voeg een emailabonnement mogelijkheid toe
 • Geef de standaard categorie 'Geen categorie' een eigen naam
 • Bied meer 'sharing' opties onder de posts
 • Maak een Google+ pagina van je blog (Vergelijkbaar met de Facebook fanpage van je blog)
 • Twee Google ads toevoegen
 • Zeg iets over de titel: waarom Twinkelbella? Is dat misschien je tweede naam?
 • Schrijfstijl iets strakker en vlotter maken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *