Ubersuggest keyword tool

De Ubersuggest keyword tool is een geweldig instrument om te kijken of een blog onderwerp waarover je wilt schrijven wel de interesse heeft van je bezoekers. Als niemand bijvoorbeeld zoekt naar 'rode bananen,' dan kun jij er wel een geweldige post over gaan schrijven, maar de kans dat je er bezoekers door krijgt is nihil.

Er wordt immers nooit naar gezocht.

Maar behalve deze basisfunctie van Ubersuggest, kun je het ook gebruiken als je geen ideeën meer hebt voor blogposts. Kortom als je gebrek aan blog inspiratie hebt.

Maar eerst: Ubersuggest keyword tool is niet meer helemaal gratis...

Maar eerst even een vervelend nieuwtje: de Ubersuggest keyword tool is niet meer helemaal gratis. Ik vind dat erg jammer, want ik gebruikte het echt dagelijks. Je krijgt nog steeds wel informatie, maar niet meer zoveel als eerst. Als je meer wilt, dan moet je gaan betalen. Maar voor het doel van deze blogpost kunnen we ook zonder de betaalde informatie veel aan Ubersuggest hebben.

Ubersuggest keyword  tool voor blogideeën

1. Ubersuggest: met welke keywords komen mensen op jouw blog?

De eerste methode om ideeën te krijgen voor nieuwe blogposts met behulp van de Ubersuggest keyword tool is door te kijken hoe mensen nu op je blog terecht komen. Hiervoor ga je naar Ubersuggest, en type je jouw blog url in. Hieronder zie je een screenshot waar ik dat heb gedaan:

Ubersuggest keyword tool

Vervolgens klik je op zoeken, en op de pagina die dan verschijnt zie je, als je een stukje naar beneden scrollt een lijst met Seo keywords. Dat zijn de keywords waarmee mensen op jouw blog belanden. Daaronder zit een knop met de tekst: 'Bekijk alle SEO keywords waar deze pagina voor rankt.'

Deze keywords kun je vervolgens gebruiken als de basis voor nieuwe posts. Eén van de keywords waarmee mensen op Bloggen en loggen terecht komen is bijvoorbeeld... Ubersuggest! Dit is blijkbaar een keyword dat het gaat doet voor dit blog. Ubersuggest keyword tool is dus een geschikt onderwerp voor een nieuwe blogpost.

Maar wat zal ik er dan eens over schrijven? Ook daar helpt Ubersuggest bij!

3. Ubersuggest keyword tool: type een keyword in en krijg allemaal gratis blogpost ideeën

Je kunt namelijk ook simpelweg 1 keyword intypen in de Ubersuggest keyword tool, en vervolgens geeft Ubersuggest een hele reeks met ideeën voor blogposts op basis van dat keyword. Hieronder heb ik bijvoorbeeld de term Baking soda ingetypt, iets waar ik op mijn blog Huisvlijt diverse posts over heb.

Vervolgens geeft Ubersuggest me allerlei goede ideeën voor blogposts gebaseerd op die zoekterm:

Ideeën voor blogposts

Hierbij zie je het effect dat Ubersuggest niet meer gratis is. Je krijgt nog maar 10 keyword ideeën in plaats van 100.

4. Ubersuggest: gebruik de Vragen functie

Als je een keyword intypt bij Ubersuggest keyword tool, dan verschijnen er behalve keyword ideeën ook vragen! Die vragen zijn vaak ook een uitstekende bron voor blogideeën. In het geval van baking soda zijn er maar liefst 41 vragen. Die kun je gebruiken als de basis voor een nieuwe blogpost.

Ubersuggest keyword tool

5. Ubersuggest keyword tool: met welke keywords komen mensen op het blog van je blog collega?

Jij hebt misschien ook wel zo'n blog collega. Iemand die blogt over ongeveer dezelfde onderwerpen als jij, of in dezelfde blog niche zit. Zou het niet handig zijn om te weten met welke zoekwoorden bezoekers zijn of haar blog vinden?

Aangezien jullie dezelfde doelgroep hebben, zijn die onderwerpen wellicht ook interessant voor jou om over te schrijven. Om hierachter te komen gebruik je exact dezelfde methode als hierboven, alleen vul je nu de url van het blog van je collega blogger in. Vervolgens kijk je welke keywords goed werken voor hem of haar.

Laten we dit toepassen op het blog Blogaholic. De laatste post van dit blog dateert uit 2017, maar het wordt nog goed bezocht. Ik vul op de homepage van Ubersuggest blogaholic.nl in, en klik op de knop met 'Bekijk alle SEO keywords waar deze pagina voor rankt. En dan krijg je bijvoorbeeld dit:

Ubersuggest keyword tool

Zoals je ziet krijgt dit blog veel bezoekers door het keyword  Bloglovin. Dus als jij blogt over bloggen, dan kan dit voor jou ook een interessant keyword zijn om een blogpost over te schrijven.

Samenvattend

Hoewel de Ubersuggest keyword tool helaas niet meer helemaal gratis is, blijft hij erg handig voor bloggers. In deze post kon je lezen hoe je deze tool kunt gebruiken om ideeën voor blogposts te krijgen. Zo schrijf je bovendien blogposts waarvan je weet dat er interesse voor is, en die je bezoekers zullen overleven.

Neem nu zelf een kijkje op Ubersuggest!

Wat vind jij van Ubersuggest? En dat het niet langer gratis is?

Vergelijkbare berichten

5 reacties

          1. Thanks! Ergens vind ik deze info ook gewoon privé informatie. En ik heb wat blogs uitgeprobeerd en al bij de eerste na mij, bleek er niets te worden weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *