popcornmeisjesTessa mailde me met de volgende vraag:

'Wat kan ik doen om mijn blog leuker, interessanter en/of mooier kan maken voor bezoekers.'

Tessa blogt op Popcornmeisjes.

Popcornmeisjes: eerste indruk

Je hebt ongeveer 5 secondes om de aandacht van bezoekers te vangen! Wat bij een eerste bezoek aan Popcornmeisjes opvalt is de layout: een magazine-achtige look waardoor de bezoeker in één oogopslag 8 posts kan zien. Het blog ziet er rustig en strak uit. Dat is positief. Het gebruikte theme is SG Window.

Tegelijkertijd mist het een stukje persoonlijkheid. Met wie heb ik te maken op dit blog? Wie is de persoon achter Popcornmeisjes? De header vertelt me alleen de titel. Er is geen tagline die extra informatie geeft over wat ik kan verwachten.

Pas als ik op een post klik krijg ik een sidebar te zien met daarin informatie over de gedachte achter Popcornmeisjes.

Positieve punten Popcornmeisjes:

 • Duidelijk menu
 • Een About page
 • Rustige vormgeving
 • Contact button

Tips voor Popcornmeisjes

 • Geef de header meer persoonlijkheid met bijvoorbeeld een plaatje.
 • Voeg een tagline toe, zodat bezoekers een instant indruk krijgen waar dit blog over gaat.

Popcornmeisjes: de sidebar

In de sidebar staat bovenaan een introductie wat bezoekers op Popcornmeisjes kunnen verwachten. Heel goed! Ook zijn er diverse mogelijkheden om dit blog te volgen. De sidebar ziet er rustig uit, wat ook een pluspunt is.

Tip

Plaats in de introductie een link naar Redactie zodat mensen kunnen zien wie de popcornmeisjes eigenlijk zijn. Als het kan ook een foto van de hoofdredacteur van het blog.

Popcornmeisjes: de posts

Nadat ik een paar posts heb bekeken wordt me duidelijk dat Popcornmeisjes meerdere schrijfsters heeft. Het is enigszins verwarrend dat iemand zich in een post voorstelt als Lisa, maar dat onder de post informatie staat over bijvoorbeeld Tessa.

Ook is de vormgeving van de posts niet altijd consequent. De één gebruikt headings, de ander niet.

Onder elke post staan buttons om de posts te delen. Heel goed! Zo maak je het bezoekers gemakkelijk om posts door te geven aan hun netwerk.

Tip

Breng eenheid in de vormgeving. Laat alle deelnemers aan Popcornmeisjes alinea's en headings gebruiken op dezelfde manier. Of geef iemand de taak alle posts te redigeren en op te maken voor publicatie.

Popcornmeisjes: SEOQuake analyse

Popcornmeisjes heeft geen metadescription en geen keywords. Ik zou dit nog toevoegen. Verder scoort het blog goed op alle criteria!

Popcornmeisjes: Google pagespeed

Het is belangrijk dat een blog snel laadt. Ook weer vanwege de korte aandachtsspanne van bezoekers. Met Google PageSpeed kun je de laadsnelheid controleren. Popcornmeisjes scoren keurig op snelheid, en hun blog is bovendien smartphone vriendelijk oftewel responsive.

 • Op smartphones scoort Popcornmeisjes 82/100
 • Op gewone computers scoort het blog 85/100

Een score van 85 of hoger betekent dat een blogpagina goed presteert.

Gebruikte tools voor de check-up:

Conclusie over Popcornmeisjes

Popcornmeisjes oogt rustig en professioneel. De bezoeker krijgt in één oogopslag 8 posts te zien. Dat vergroot de kans dat iemand iets ziet dat hij of zij interessant vindt en door klikt. Ook technisch gezien zit het blog goed in elkaar.

Het grootste verbeterpunt vind ik dat het nu niet zo duidelijk is wie de personen achter Popcornmeisjes zijn. Er zijn op dit moment zo'n 10 deelnemers, maar er worden ook nog schrijvers gezocht. Daarnaast wordt er op de pagina met informatie over adverteren afwisselend gepraat over 'ik' en 'ons'. Wees consequent.

Ik adviseer om duidelijk te maken wat Popcornmeisjes voor soort blog is aan de hand van:

 • Wie
 • Wat
 • Waarover
 • Waarom
 • En wat hebben bezoekers aan dit blog

Daarnaast is het belangrijk dat de opmaak van de posts consequent is, ondanks het grote aantal schrijfsters.

Als ik het goed begrijp zijn de popcornmeisjes nog jong en zitten ze op de middelbare school. Ik zou dit uitwerken en het blog hiermee profileren. Maak het de kracht van dit blog.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *