blogloep

Irma Koorn meldde haar blog Coolhuntmom aan voor Blog onder de loep omdat ze het zo'n leuke rubriek vindt.

Daarnaast zou ze in de toekomst graag inkomsten willen halen uit haar blog bijvoorbeeld met behulp van affiliate marketing.

Dus deze week neem ik  Coolhunmom onder de loep : )

CoolhuntMom: eerste indruk

Mijn eerste indruk van het blog Coolhuntmom is dat het er stijlvol en professioneel uit ziet. Het logo is bescheiden maar duidelijk aanwezig. De tagline in combinatie met de tekst bovenin de sidebar vertellen me wat ik van dit blog kan verwachten, namelijk technologische ontwikkelingen en hoe je die kunt gebruiken in je gezin.

In de sidebar staat een foto van Coolhuntmom zelf, maar die is moeilijk te zien. Ook niet als ik er op klik om de vrouw achter het blog te zien.

Alles wat ik verder als bezoeker kan wensen is aanwezig: een menu, een zoekfunctie en buttons van de sociale media kanalen waar ik Coolhuntmom kan vinden. Helemaal goed. Zelfs de contact button ontbreekt niet!

De diagnose van SEOQuake van CoolhuntMom: heel goed

CoolhuntMom is heel gezond volgens SEOQuake. De lengte van de titel, url en metadescription zijn optimaal. Bovendien wordt er goed gebruik gemaakt van H-tags op CoolhuntMom. En dat is gunstig voor de SEO en de leesbaarheid van het blog.

PageSpeed Insights van Coolhuntmom: onvoldoende

Eén van de criteria waarop Google blogs en websites beoordeelt is de snelheid waarmee een blog op je scherm verschijnt. Kortom, de laadsnelheid.

Anno 2017 verwachten mensen dat een blog laad in 1 à 2 secondes.

In onderstaand plaatje zie je het verband tussen laadsnelheid en mensen die wegklikken:

bloggen
Image credit: blog.kissmetrics.com

Je kunt de laadsnelheid van een blog heel eenvoudig controleren met Google PageSpeed Insights. De minimale aanbevolen score is 85/100.

Coolhuntmom scoort 30/100 voor smartphones. En voor desktops ook maar 36/100. Dit betekent dat er veel ruimte is voor verbetering als het gaat om laadsnelheid. Google geeft hiervoor zelf altijd al suggesties onder het resultaat.

Omdat de score zo laag was, heb ik Coolhuntmom ook nog getest met Pingdom Website Speed Test. De laadsnelheid komt daar op 7,16. Hier liggen dus duidelijk mogelijkheden voor verbeteringen.

bloggen

Hoe kun je de laadsnelheid van je blog verbeteren?

 1. Verwijder plugins waar je eventueel zonder kunt.
 2. Kies een goede kwaliteit theme. Genesis themes staan zeer goed bekend.
 3. Gebruik een zogenoemde caching plugin zoals WP Super Cache.
 4. Optimaliseer de grootte van afbeeldingen voordat je ze uploadt naar je blog of gebruik in ieder geval een plugin om ze kleiner te maken.
 5. Zorg voor een goede host.
 6. Ruim regelmatig zooi op: zoals spam comments, revisies van je blogposts.
 7. Gebruik de aanwijzingen die Google je geeft bij Google PageSpeed Insights.

Smartphonevriendelijk?

Coolhuntmom is smartphone vriendelijk. Dat wil zeggen dat het blog zich aanpast aan het scherm van de bezoeker. Dit is heel belangrijk, want ook dit gebruikt Google als een criterium om de waarde van een blog te beoordelen. Dit kun je heel eenvoudig testen met de Mobile-Friendly test van Google.

Sterke punten CoolhuntMom

Het sterkste punt van het blog CoolhuntMom vind ik het originele onderwerp. Daarin is CoolhunMom vrij uniek. Er zijn ontelbaar veel mamablogs, maar een mamablog over de nieuwste technologische snufjes? Die zijn er nauwelijks! En dat maakt CoolhuntMom de 'go-to-blog' als je hier iets over wilt weten!

Verder ziet het blog er goed verzorgd en professioneel uit.

Geld verdienen met CoolhuntMom?

Irma zou in de toekomst graag geld willen verdienen met haar blog. Dan heeft CoolhuntMom daarvoor veel mogelijkheden.

Affiliate links zijn een uitstekende mogelijkheid

Juist vanwege het onderwerp: technologische ontwikkelingen, zullen er veel producten en gadgets besproken worden. Het is dan handig voor bezoekers en lezers als er links in de posts staan naar webshops waar ze meer informatie kunnen vinden. Of het product zelfs kunnen kopen. En ik zou hier dan zeker affiliate links van maken. Waarom niet!

Irma heeft in de sidebar al wel een kleine advertentie van Tradeboubler staan; dat is een affiliate programma.

Een snelle, en luie manier om affiliate links te maken is met behulp van Linkpizza.

Google adsense

Persoonlijk zou ik zeker ook gebruiken maken van Google adsense. Irma zou 3 advertentieblokken op haar blog kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld een leaderboard onder de header en twee blokken in de sidebar.

Gesponsorde posts en advertorials

Ook hier liggen veel mogelijkheden voor CoolhuntMom. Bedrijven zullen namelijk graag hun product onder de aandacht brengen bij potentiële kopers! De truc is om voldoende unieke bezoekers per maand te hebben zodat bedrijven CoolhuntMom de moeite waard vinden om te betalen voor een gesponsorde post.

Een vuistregel is dat een blog 10.000 unieke bezoekers per maand moet hebben om interessant te worden voor adverteerders.

Heb je dat nog niet, dan kan een grote populairiteit op bijvoorbeeld Facebook en Instagram dit compenseren.

Een eigen product verkopen

Irma zou er ook nog voor kunnen kiezen een eigen product te ontwikkelen en dit te verkopen op haar blog. Bijvoorbeeld een eBook voor dummies over welke technologische producten handig zijn voor een gezin met kinderen om maar iets te noemen.

Of dat je haar kunt inhuren voor een advies op maat over een mogelijke aankoop.

Conclusie en aanbevelingen voor CoolhuntMom

CoolhuntMom is een origineel goed uitziend blog. Het belangrijkste verbeterpunt is de laadsnelheid.

Wees een mens van vlees en bloed

CoolhuntMom blijkt een 'fictieve moeder die de toekomst ontdekt' te zijn. Toen ik net op het blog kwam dacht ik dat CoolhuntMom de blognaam van Irma Koorn was. Het feit dat ik vervolgens las dat CoolhuntMom fictief is creëert afstand. Ik heb niet langer met een collega moeder te maken die me vertelt over technologische snufjes, maar met een verzonnen karakter. Persoonlijk vond ik dat jammer.

De naam CoolhuntMom zou ik er inhouden als blognaam, maar maak haar van vlees en bloed!

Meer comments gewenst?

Verder viel het mij op dat er weinig wordt gereageerd op de posts op CoolhuntMom. Als Irma meer reacties wenst zou ze de volgende twee stappen kunnen nemen:

 1. Stel een vraag aan het eind van een post, en maak het bezoekers zo makkelijk om te reageren.
 2. Doe minimaal twee keer per week een 'blogrondje' waarbij je andere blogs bezoekt en laat waardevolle comments achter.

Kijk nu wat je kunt leren van het blog Eenvoudig Leven en Annemieks mijmeringen.

Lees ook: Weinig comments? Misschien wel hier om.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Wat een goede review! En ik vind je aanbeveling om er een mens van blees en bloed achter te zetten heel sterk. Ik was helemaal enthousiast over het concept van deze (mij nog onbekende blog) aan het begin van je review. Maar nu ik lees dat het een verzonnen persoon is (terwijl er wel een echt mens achter zit...), denk ik direct "laat maar". Zonde!

 2. Hi Nicole, bedankt voor review van mijn blog! Ik heb er ontzettend veel aan.

  Natuurlijk heb ik meteen de plugin gebruikt om mijn beelden te comprimeren. De website laadt daardoor al de helft sneller. Ik zal ook eens in de aanbevelingen van PageSpeed Insights duiken. Die zijn behoorlijk technisch...

  Ik heb voor dit WordPress thema (Himmelen) gekozen omdat ik vond dat het er goed uit zag, maar ook omdat ik dacht dat 'ie razendsnel was. Niet dus.

  CoolhuntMom begon ik samen met een vriendin en daarom kozen we voor één (fictieve) moeder. Nu ik het alleen voortzet, kan ik inderdaad beter dat 'fictieve' weglaten. Zeker nu de posts steeds persoonlijker worden. Ik kan het me goed voorstellen dat je wilt weten met wie je te maken hebt. Ik zal eens kijken of ik een goede foto van mezelf kan (laten) maken.

  Reageren op andere blogs doe ik wel, maar inderdaad te weinig. Er zijn er ook zo veel! Van mijn lezers (veel 35+) krijg ik door dat ze eigenlijk nooit blogs lezen en ook niet weten hoe 'reageren' werkt. Zal ik daar dan maar een e-book over schrijven? : )

  Nogmaals, bedankt!

  Irma.

  1. Fijn dat je er wat aan hebt Irma.

   De demo versie van het Himmelen theme scoort goed in PageSpeed Insights: 74 en 86. Je zou eens kritisch kunnen kijken naar je plugins. Ook je host kan een rol spelen bij traag laden.

   En heel goed dat je je afbeeldingen comprimeert.

   Een caching plugin kan ook helpen.

   Ik vind het een goed idee om een post te wijden aan reageren als je bezoekers zelf aangeven dat ze niet weten hoe het moet!

   Wat betreft de overweldigende hoeveelheid blogs: het is de kunst om er bij wijze van spreken 15 uit te halen en daar werk van te maken op 'reageer gebied'. Kies bij voorkeur bloggers waarvan je weet dat ze actief terug reageren.

 3. LEUK! allen ben ik het met de manier van pagespeed testen niet helemaal eens. de goede tools worden gebruikt alleen je wijst de tests allemaal naar de homepage... niemand probeert te ranken op zijn homepage (dat hoop ik iig niet). bloggers ranken per artikel omdat bloggers veel variëren met onderwerpen. Daarnaast is een homepage altijd overladen met afbeeldingen en wordt dit meer gebruikt als overal via van de website. je kan ze in het vervolg het beste wijzen naar een nieuw artikel.

  1. Dank voor de aanvulling. Ik gebruik inderdaad standaard de homepage voor een indicatie van laadsnelheid van het blog : )

   Maar het is uiteraard zeker mogelijk om andere pagina's te testen op laadsnelheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *