ubersuggest alternatieven

Tsja Neil Patel, het spijt me wel, maar ik baal dat je van Ubersuggest een betaalde dienst hebt gemaakt. Kreeg ik eerst lekker veel informatie gratis, nu stopt het ineens bij 10 suggesties.

Wil ik meer weten?

Dat kan! Maar dan moet ik mijn portemonnee trekken. Kijk maar:

Zie je die blauwe knop? Daar moet ik op klikken om de informatie te krijgen, die tot voor kort gratis was.

En dat wil ik liever niet.

Het gevolg?

Ik ging op zoek naar alternatieven voor Ubersuggest.

Maar was ik succesvol?

Lees het hieronder.

Maar eerst: wat kost Ubersuggest nu dan?

Wat kost Ubersuggest nu eigenlijk? Ubersuggest kost voortaan 9 euro per maand. Als je een abonnement afsluit voor het hele jaar bespaar je 18 euro en komen de kosten uit op 7,50 per maand.

Dus je bent 108,- per jaar kwijt of 90,- aan Ubersuggest afhankelijk van je abonnement.

Tsja, dat valt eigenlijk nog best mee. Maar omdat het eerst gratis was, moet ik toch even slikken.

Ubersuggest alternatieven

Ik googlede 'Ubersuggest alternatives,' en kreeg een mooi rijtje suggesties. Wat ik zocht is dit:

 • Een keyword tool die makkelijk te gebruiken is, en lekker overzichtelijk.
 • Een keyword tool die me vertelt hoe vaak op een keyword gezocht wordt
 • Een keyword tool die zegt hoe makkelijk/moeilijk het is om in de top 10 te komen voor een keyword
 • Hij moet gratis zijn...

1. Keyword Tool

Keyword Tool doet grote beloftes en klinkt goed. Maar helaas. Nadat ik een keyword intypte kwam de aap uit de mouw: alles was wazig totdat ik betaalde voor de dienst. En het goedkoopste abonnement is 69 USD per maand. Plotseling lijkt Ubersuggest zo gek nog niet!

Door naar de volgende!

2. Alexa's Keyword Difficulty Tool

Bij Alexa's Keyword Difficulty Tool was ik snel klaar. Zijn zijn in ieder geval lekker transparant, zoals tegenwoordig heet. Ze laten meteen zien dat het geld kost, en hoeveel. Maar liefst 299 USD per maand kost deze dienst. Maar ze krijgen bonuspunten van me, dat ze me niet eerst een keyword laten intypen.

3. Keywords Everywhere

Keywords Everywhere is een zogenoemde browser addon. Als je hem installeert in je browser krijg je voortaan op Google rechts twee dingen te zien:

 • Related keywords
 • People also search for

Voor extra informatie als search volume, CPC en de concurrentie moet je betalen. Volgens Keywords Everywhere kost hun dienst gemiddeld 2 dollar per maand. Dat is goedkoper dan Ubersuggest, maar er is één groot nadeel: op dit moment ondersteunt Keywords Everywhere alleen de Engelse taal. Dat is prima als je in het Engels blogt, maar voor Nederlandse bloggers maakt dat deze browser addon minder interessant helaas.

4. Content Optimizer van Cognitive SEO

Bij Cognitive SEO halen ze hetzelfde kunstje uit als bij Keyword Tool. Ze laten je eerst vrijelijk een keyword intypen, en maken vervolgens de resultaten onleesbaar totdat je ervoor betaalt.

Je kunt het 7 dagen gratis proberen, en daarna kost het 129 dollar per maand.

Niettemin kun je hier wel gratis goede keyword ideeën krijgen, en wordt ook vermeld hoe moeilijk of makkelijk het is om in de top 10 te komen met een keyword. Het aantal keyword ideeën dat je krijgt bij de Content Optimizer is dus veel meer dan bij Ubersuggest. Maar je krijgt maar 4 van dit type gratis 'rapporten'.

5. KWFinder van Mangools

KWFinder is één van mijn favoriete alternatieven voor Ubersuggest. Hoewel ook deze tool helaas geld kost, kun je hem 10 dagen gratis proberen zonder dat je je creditcard nummer hoeft te geven. De goedkoopste optie is 29,90 USD per maand.

6. Moz Keyword Explorer

Bij Moz heb je een (gratis) account nodig, maar dan is de Moz Keyword Research tool zo gek nog niet. Met de gratis versie kun je 10 keywords onderzoeken met deze tool.

Daarvoor krijg je onder andere:

 • Hoe vaak er gezocht wordt op een keyword,
 • Hoe moeilijk het is om in de top 10 te komen met een keyword
 • Priority score: hoe makkelijker en beter een keyword is, hoe hoger de priority score. Hoe hoger, hoe beter in dit geval.
 • Keyword ideeën

7. Semrush Keyword Analytics

Net als bij Moz heb je bij Semrush een account nodig. De informatie die je krijgt vind ik onoverzichtelijk. Maar de informatie oogt op zich vrij uitgebreid, en er is een speciale knop voor Keyword difficulty. Maar ook die informatie vind ik niet zo duidelijk.

8. Google Keyword Tool

De Google Keyword Tool is gratis en biedt de gewenste informatie over keywords. Maar het is niet voor niets dat ik altijd Ubersuggest gebruikte in plaats van de Google Keyword Tool. Ik vind dat ding onoverzichtelijk. Maar gratis is hij wel!

Alternatieven voor Ubersuggest nu het niet meer gratis is samengevat

Laat me beginnen met toe te geven dat 90,- per jaar voor de informatie die Ubersuggest biedt op zich niet duur is. De meeste andere keyword tools zijn duurder.

Op basis van mijn research vind ik op dit moment de Moz Keyword Research tool één van de beste gratis alternatieven voor Ubersuggest. Hij biedt veel informatie, in een vrij overzichtelijke vorm.

Maar, ik vind hem niet zo overzichtelijk als Ubersuggest...

Ik merk dat ik de neiging heb op een keyword idee dat ik via Moz Keyword Research krijg, vervolgens te checken in Ubersuggest! Omdat ik die fijner en overzichtelijker vind.

Dus.... de conclusie

Tsja, ik vrees dat ik dan toch maar ga betalen voor Ubersuggest. Dit zijn mijn overwegingen:

 • Het is de meest overzichtelijke keyword tool.
 • Hij is vergeleken met andere keyword tools niet duur.
 • Ik vind hem heel prettig in het gebruik.

Wat is jouw favoriete keyword tool?

Answer the public kun je gebruiken om een keyword uit te diepen en inspiratie op te doen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *