blog onder de loep

Ik vind het altijd leuk om het verhaal van andere bloggers te lezen. In de Flair las ik het verhaal van Chantal Mulder (29) en haar blog My way to Fire.

Voor wie het niet weet: Fire (Financial Independence, Retire Early)

Dit staat voor een beweging van mensen die proberen zo snel en zo jong mogelijk met pensioen te gaan.

My way to Fire van Chantal Mulder

Chantal Mulder heeft samen met haar man een vijfjarige zoon, en rondde een mbo-opleiding juridisch medewerker af. Ze is inmiddels 7 jaar bezig met FIRE. Haar doel is om niet meer te hoeven werken, en te doen wat ze leuk vindt. Om dat te bereiken heeft Chantal een belegd vermogen nodig van €600.000, schrijft ze op haar blog My way to Fire. Chantal en haar man willen in de toekomst genoeg hebben aan een bedrag van 1500 euro per maand op basis van een hypotheekvrij leven.

Chantals blog is 6 jaar oud.

Wat verdient Chantal Mulder met haar blog My way to Fire?

In het interview met Flair vertelt Chantal dat ze als freelancer 500 tot 1500 euro per maand verdient bij een werkweek van 12 uur. In dit bedrag zit ook het geld dat Chantal verdient als mystery shopper.

Hoe verdient Chantal geld met haar blog?

De enige manier waarop Chantal Mulder geld verdient met My way to Fire is via affiliate marketing. Ze heeft geen advertenties zoals met Google Adsense op haar blog. Daarnaast wil ze alleen samenwerkingen doen waarbij ze volledige inspraak heeft. Geen advertenties op haar blog hebben is een 'bewuste keuze,' vertelt ze aan Flair. Samenwerkingen vindt Chantal lastig omdat ze objectief wil blijven.

My way of Fire onder de loep

Chantal heeft haar blog gemaakt met Jimdo! Dat hoor je niet zo vaak. De meeste bloggers hebben een WordPress blog of eventueel een Blogspot blog. Haar blog heeft een zogenoemde statische pagina. Je ziet dus geen zogenoemde 'blogroll' maar een pagina die niet verandert. Het blog heeft geen sidebar.

Het is heel duidelijk waar haar blog over gaat en wie Chantal is, dus dat is heel goed gedaan. Ook zie je meteen hoe je contact kunt opnemen met Chantal. Het menu is duidelijk en overzichtelijk.

My way of Fire: laadsnelheid kan beter

Minder goed is de laadsnelheid van de homepage van My way to Fire. Op mobile scoort het blog maar 54. Desktop is beter met 81. Een individuele blogpost laadt sneller: op mobile 79 en op desktop 91! Ik vermoed dat de slider op de homepage en het Instagram widget de homepage vertragen.

Verdienmodel My way of Fire

Product verkopen

Op haar blog verkoopt Chantal via Etsy een F.I.R.E. meter. Dat is een Excel bestand dat je kunt gebruiken om te zien hoever je al bent met financieel onafhankelijk worden.

Affiliate: bol.com, Euroclix, enquetes

Chantal heeft een pagina met tips voor boeken die via een affiliate link naar bol.com leiden. Daarnaast staan er op de pagina Online Geld verdienen affiliate links naar bedrijven waar je je kunt inschrijven om mee te doen aan enquetes. Er is een speciale pagina voor Euroclix. Als je je aanmeldt via Chantals link krijgt zij 1,95 voor je inschrijving.

My Way of Fire heeft een DA van 7. Dat maakt haar blog minder interessant voor linkbuilding.

Chantal Mulder: EEAT

Wat Chantal Mulders blog waardevol maakt is haar persoonlijke ervaring. Ze is een ervaringsdeskundige en deelt haar eigen ervaringen. Zeker na de Google Helpful Content Update en EEAT is dit heel belangrijk.

  • E: Experience, Chantal deelt haar ervaringen met financieel onafhankelijk worden.
  • E: Expertise is iets lastiger, maar je zou kunnen zeggen dat Chantal Mulder in zoverre een expert is dat ze 6,5 jaar bezig is met F.I.R.E.
  • A: Authority, hier geldt hetzelfde als bij expertise. Chantal heeft geen opleiding of werkervaring als het gaat om financiën. De Domain Authority van My Way to Fire is laag: 7.
  • T: Trust, vertrouwen in Chantal kan voortkomen uit haar persoonlijke ervaringen. Maar de trust score van haar blog is nihil op dit moment.

Conclusie

Om meer geld te verdienen met haar blog is het handig als Chantals blog meer bezoekers krijgt die boeken kopen of zich inschrijven bij de enquete bureau's of Euroclix.

Als ik Chantal was zou ik kijken welke keywords relevant zijn en daar dan posts over schrijven. Bijvoorbeeld een post over geld verdienen met enquete. Hoe meer mensen die post lezen en zich inschrijven hoe beter voor de affiliate inkomsten.

Daarnaast kan ze meedoen aan interviews en podcasts om haar autoriteit en betrouwbaarheid te vergroten. Dit doet ze al goed, getuige het interview in de Flair en ook in Linda Magazine zag ik haar nam een keer staan.

Leestips

Ook onder de loep

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *