Tips en tutorials voor beginnende en gevorderde bloggers

Affiliate: 8 manieren om geld te verdienen als affiliate

affiliateAffiliate marketing is één van de bekendste methodes om geld te verdienen met je blog.

Als affiliate word je als het ware een soort partner van een winkel. Je promoot hun producten, en als beloning krijg je een deel van de winst. Zo simpel is het.

Maar hoe pak je het aan?

Hoe verdien je geld als affiliate?

Hier onder 8 manieren om geld te verdienen als affiliate met je blog.

8 manieren om geld te verdienen als affiliate

1. Banners

De snelste en makkelijkste manier is door affiliate banners op je blog te zetten. Bedrijven en webshops bieden vaak banners in alle vormen en maten aan. Van brede leaderboards die je bijvoorbeeld onder de header van je blog kunt plaatsen, tot meer vierkante banners die geschikt zijn voor je sidebar.

Het is meestal een kwestie van je registreren als affiliate, de html code van de gewenste banner kopiëren, en die vervolgens op je blog plakken. Hoewel er ook bedrijven zijn die graag moeilijk doen, en je eerst gaan keuren.

2.Schrijf product reviews

Afhankelijk van het type blog dat je hebt, kun je reviews over producten schrijven. Voor je bezoekers is het handig als er in zo’n product review een link staat naar het product dat je bespreekt. En dat kan dan je affiliate link zijn. Zelf heb ik bijvoorbeeld een speciaal blog met boek reviews, momlit.nl. Onderin elke post geef ik praktische informatie over de prijs van het besproken boek, en een affiliate link die bezoekers meteen naar bol.com brengt.

3. Schrijf informatieve posts

Behalve in review posts kun je ook prima links plaatsen in informatieve posts. Zo schreef ik op Huisvlijt een post over zuiveringszout. Voor de lezers was het handig dat ze meteen ook konden zien wáár je zuiveringszout kunt kopen. Die informatie heb ik daarom opgenomen in mijn post, met affiliate links achter de gevonden producten.

4. Maak een overzichtspost

Zo’n overzichtspost kan als onderwerp hebben:

  • Mijn 10 favoriete boeken
  • Mijn favoriete haarproducten
  • De beste plekken om nieuwe schooltassen te kopen

enz.

Voor je bezoekers is dit een handige post omdat informatie over 1 onderwerp handig bij elkaar geordend staat. En je maakt het ze extra makkelijk door een link achter elk product te plaatsen. En dat kan dus een affiliate link zijn.

5. Favorieten in je sidebar

Veel bloggers gebruiken hun sidebar om bijvoorbeeld te laten zien welk boek ze op dat moment lezen. Of welke producten op dat moment hun favorieten zijn. Deze producten kun je ook weer voorzien van een affiliate link. En Linkpizza heeft er zelfs speciale widgets voor.

6. Zet affiliate links achter plaatjes

Mensen klikken graag op plaatjes. Dus als je bijvoorbeeld een product bespreekt of noemt en je gebruikt daarvan een plaatje, vergeet dan niet achter het plaatje ook een affiliate link te plakken.

7. Zet affiliate links in je nieuwsbrief

Heb je een nieuwsbrief die je naar je blog bezoekers stuurt? Ook daarin kun je affiliate links plaatsen.

Geld verdienen als affiliate: wees eerlijk

Essentieel voor geld verdienen als affiliate is dat je eerlijk bent als je reviews doet. Als een product waardeloos is, vermeld dat dan. Zo weten je lezers dat als jij iets aanbeveelt ze van je op aan kunnen.

Eerlijkheid bepaalt de waarde van je product reviews.

En ook als een product niet goed is bevallen kun je er nog prima een affiliate link achter zetten. Want een link heeft nog steeds toegevoegde waarde voor je bezoekers. Misschien wil je bezoeker dat slechte product zelf wel eens bekijken! Of zijn of haar eigen oordeel vormen.

En ook als je bezoeker het product niet koopt, kun je dankzij cookies wellicht later die week alsnog geld verdienen als affiliate als de bezoeker de site opnieuw bezoekt en er iets koopt.

Conclusie over geld verdienen met affiliate links

Geld verdienen met affiliate links is niet moeilijk in die zin, dat het eenvoudig is om ze op je blog te zetten. Of je er vervolgens veel geld mee verdient hangt erg af van het type blog dat je hebt en je bezoekers. Een lifestyleblog, of een blog over kinder merkkleding zal waarschijnlijk meer geld leveren als affiliate dan een blog over bezuinigen.

Voor mij zijn affiliate links een rédelijke bron van inkomsten. Maar ik verdien bijvoorbeeld meer met Google Adsense. Bol.com is het partnerprogramma dat mij het meest oplevert.

13 Responses to Affiliate: 8 manieren om geld te verdienen als affiliate

    • Dat is natuurlijk helemaal prima Jenny : )

      Mocht je ze toch willen, zonder enige moeite te doen, dan zou je Linkpizza kunnen installeren op je blog. Die maakt van al je links affiliate links; als er een affiliate van is. Daar hoef je verder niets voor te doen.

Leave a reply