Reacties

Weinig comments? Misschien wel hier om: — 25 reacties

 1. Vooral nummer vier maakt me woest, hahaha. Maar goed, ik schrijf niet per se voor het aantal comments. Ik krijg ook vaker reacties via Facebook en andere kanalen... :-)

 2. Leuk om het eens van deze kant te bekijken en zeker ook herkenbaar.
  Reacties zijn altijd leuk om te krijgen en je hebt het idee dat iemand je blog ook echt heeft gelezen!
  Ik reageer er soms op de reacties, maar niet altijd. Dat ga ik dus zeker meer doen.
  Dat degene het leuk vind om een 'bezoekje' terug te krijgen, daar had ik nooit bij stil gestaan. Ga ik dus ook zeker doen!

 3. Dat van nr 4 heb ik ook vaak. Maar als oplossing reageer ik dan vaak via Facebook maar dat is natuurlijk niet de manier. Wil je mijn blog eens testen? Dan weet ik zeker of ik niet onder 1 van de 10 val :)!

  • Ik ken je blog wel Ceciel. Ik reageer zelden omdat ik niet kan zien wat de nieuwste post is. Nu heb ik wat meer mijn best gedaan, maar vervolgens kom ik op een overzichtspagina van knutselideeën waar geen mogelijkheid is om te reageren : (

   Voor mij als bezoeker is het blijkbaar niet duidelijk waar je posts staan. Uiteindelijk is het me wel gelukt om ze te vinden via je sidebar menu. Als ik maar eenmaal bij de post ben, is het comment formulier heel duidelijk.

 4. Ik laat meestal wel een comment achter, ik vind het ook leuk om ze te krijgen dus :) Ik heb wel inderdaad regelmatig nummertje 2, dan wordt het me zo ingewikkeld dat ik het maar laat. De foto die je gebruikt hebt ter illustratie van deze blog is echt heel zielig :)

 5. Goeie blog dit! Qua verzorging en bereik van mijn blog heb ik het volgens mij wel goed voor elkaar. Reacties kan je gemakkelijk achterlaten in ieder geval. Ik probeer wanneer de reactie het toe laat altijd te reageren op de reactie, maar soms is dit ook wel lastig want het moet dan ook wel weer iets toevoegen vind ik. Alleen een reactie van mij zoals 'bedankt voor je reactie' dat zou ik niet zo snel doen. Mijn dank je wel ligt dan weer in een reactie achter laten op de blog van degene die een reactie heeft achtergelaten.

  • Reageren op het blog van de reageerder vind ik persoonlijk ook nog waardevoller dan op je eigen blog reageren. Als het om prioriteiten gaat zou ik zeggen: op nummer 1 staat terug bezoeken en op jouw beurt een comment achter laten op zijn of haar blog.

   Op nummer twee staat reageren op een comment op je eigen blog.

 6. De meeste reacties op mijn blog krijg ik via facebook. Dat vind ik eigenlijk wel jammer.Ik merk inderdaad dat ik meer bezoekers en comments krijg als ik de moeite neem om andere blogs te volgen en daar reacties achter te laten. Dat maakt het veel leuker.

  • Ik heb dat bij mijn blog Ren mama, ren. Om de een of andere reden reageren mensen daar op Facebook in plaats van onder mijn blog : (

   Als je de moeite neemt om andere blogs te bezoeken en zinnige comments achter te laten dan is dit zeker goed voor je bezoekersstatistieken. Wie goed doet, goed ontmoet!

 7. Ik weet dat mijn blog soms ook onder nummer 4 valt. Heel irritant, want ik weet niet hoe ik het moet oplossen. Ik heb het al aan mijn hosting gevraagd en in diverse groepen, maar niemand kan me vertellen hoe ik die phpdownloadfout oplos. Weet jij dat wel toevallig?

  • Je zou eens kunnen proberen om alle plugins tijdelijk te deactiveren, en vervolgens te kijken of de error er dan nog is. Zo niet, activeer de plugins dan één voor één en kijk na elke activatie eerst weer of de error er weer is. Op deze manier kun je achterhalen of een plugin het probleem veroorzaakt. En zo ja, welke.

   Zijn het niet de plugins die het probleem veroorzaken dan is de volgende stap tijdelijk even terug gaan naar een default wordpress.org theme. En kijken of de error er dan is. In zo'n geval ligt het dus aan het theme.

   Succes!

 8. Ik laat vaak een comment achter op blog, gewoon omdat ik de communicatie erg leuk vind. Bovenstaande punten heb ik zeker rekening mee gehouden op mijn eigen blog en merk dit ook wel :-)

 9. Goede tips weer. Ik ben nog een pre-blogger. Mijn website Morgane of Sark (onze zeilboot) gaat hopelijk over een week of twee live. Dus oefen ik nu wat met het schrijven blogberichten, zodat we dan in ieder geval content hebben.

  Dank voor je tips. Is fijn voor een beginner zoals ik!

 10. Nummer 4 en 5 vind ik echt mega irritant! Maar nummer 8 ook! In het begin liet ik altijd berichten achter bij een paar mensen, maar nooit deden ze iets terug. Op een gegeven moment ben ik ook gestopt met het kijken op hun blog. Ik vind het leuk als je een band krijgt met mensen, en elkaar steunt met bloggen. -x-

 11. Handige blog!

  Haha, ik krijg zo weinig reacties op mijn blog dat ik altijd bere-nieuwsgierig ben wie er de moeite nam te reageren. Goeie kans dat ik je ga volgen als je reageert dus :). Ik krijg wel redelijk veel reacties op Facebook. Telt dat ook?

 12. Ik laat alleen een reactie achter als ik dat ook de moeite waard vind. Heb zoveel blogs in mijn bloglovin staan dat het anders een fulltime taak wordt.
  Wel reageer ik op reacties, want dat vind ik wel zo netjes. Soms is het wat lastig, als het een "gesloten reactie" is (waar dan niet echt een antwoord op mogelijk is), maar ik probeer het altijd.
  Dat merk ik dan ook aan het aantal reacties op ons blog. Dat zijn er echt veel. Heel fijn om te weten dat mensen het ook waarderen dat je iets schrijft...

 13. Ik geef toe, ik maak me schuldig aan nummer 8. Meestal wegens tijdgebrek of niet weten hoe te reageren. Ik wil dan ook met iets zinnigs reageren en niet alleen "Leuk artikel!" en daar gun ik me óf de tijd niet voor óf ik weet niet meer te verzinnen dan dat ene zinnetje. Misschien een leuk idee voor een blogpost 'Hoe te reageren op blogs'. ;-)
  Maar ik ga écht mijn best doen om meer te reageren. Beloofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder