Annemieks mijmeringen

Net als Eenvoudig Leven is Annemieks Mijmeringen een populair Blogger blog.

Maar waar Teunie Luijk haar blog inmiddels toch wat geprofessionaliseerd heeft wat betreft uiterlijk, heeft Annemieks Mijmeringen nog een echte Blogspot uitstraling.

Zo zie je bovenaan de bekende Blogger navigatiebalk staan, die de meeste bloggers standaard uitzetten.

Annemieks mijmeringen

Het blog Annemieks mijmeringen is van Annemiek van Deursen. Ze begon haar blog in 2014 en haar blog gaat dus al heel wat jaartjes mee! Annemieks blog richt zich net als Teunie op eenvoudig leven met niet al teveel spullen. Je vindt op haar blog recepten en tips voor een zuiniger leven.

Een briljante tip vind ik bijvoorbeeld om de helft van zo'n plastic melkpak af te knippen en daar een plastuitje van te maken! Voor een plastuit ben je anders al gauw een tientje kwijt. Met een plastuit kun je als vrouw staand plassen.

Wat zijn mijmeringen eigenlijk?

Volgens Van Dale zijn mijmeringen 'droefgeestig gepeins'. Maar dat vind ik een nogal negatieve omschrijving. Veel beter vind ik de definitie van mijmeringen van Encyclo. Zij omschrijven mijmeringen als bespiegelingen, gepeins en dromerij. In het geval van Annemieks blog vind ik bespiegelingen de beste omschrijving.

Annemiek van Deursen in Genoeg

Annemiek van Deursen schreef ruim 17 jaar voor het consuminder magazine Genoeg, vroeger bekend als de Vrekkenkrant. In het zomernummer van Genoeg staat een uitgebreid artikel over Annemiek waarin haar blog Annemieks mijmeringen ook wordt genoemd.Toen Annemiek als vrijwilliger werkte bij de schuldhulperlening deed ze een belangrijke observatie:

de hulp die aan mensen met geldproblemen werd geboden in de vorm van onder andere bewindvoering is niet effectief!

Annemiek noemt het 'pamperen' en tijdelijk helpen. Het probleem is volgens haar dat mensen niet zelf leren om anders met geld om te gaan. Annemieks insteek is om mensen te leren om zuinig te leven. Dat is een lange termijn oplossing. Haar visie resulteerde in diverse consuminderkringen en een consuminderhuis. Vanwege haar gezondheid moet Annemiek nu een stapje terug doen, maar haar blog Annemieks Mijmeringen houdt ze nog steeds bij.

Mijmering

De mijmeringen zijn genummerd en elk jaar begint Annemiek weer bij nummer 1. Zo verschenen er in 2022 110 mijmeringen op haar blog, en in 96. De mijmeringen zijn een combinatie van gedachten en overwegingen, recepten en een verslag van gebeurtenissen in haar leven.

Blog theme Simple van Blogger

Annemieks mijmeringen is gemaakt met het gratis Simple theme van Blogger. Dit is een wat ouder theme en het is helaas niet responsive. Dat wil zeggen: het past zich niet aan, aan de grootte van het scherm van de gebruiker. Daar staat tegenover dat het standaard Blogger mobile theme is geactiveerd. Daardoor is het blog prima leesbaar op een smartphone, ook al verliest het dan de persoonlijkheid.

Techniek

Als je op Annemieks mijmeringen komt dan heeft het blog een duidelijke identiteit. Het menu is aangenaam duidelijk en overzichtelijk, er is een contactmogelijkheid en er is een about pagina waar je kunt lezen wie de vrouw achter het blog is. De achtergrond is een afbeelding die wordt herhaald. Heel mooi vind ik het niet, maar tegelijkertijd onderscheidt het dit blog wel van andere blogs. Ook heel prettig is de zoekfunctie in de sidebar. Als je iets specifieks wilt opzoeken op dit blog, dan kan dat.

Het blog krijgt wat betreft laadsnelheid voor smartphones maar liefst een score van 96 en slaagt ook voor de Google core web vitals! Voor Desktop is de score zelfs 99. Daar kan menig WordPress blogger alleen maar jaloers op zijn ; )

Wat zou er eventueel beter kunnen?

  1. Een theme gebruiken dat responsive is. Hoewel als ik zie hoe goed de laadsnelheid is zou ik het misschien toch maar laten zoals het is! Ook vanwege het standaard Blogger mobile theme. Dat is hier zeer effectief.
  2. Niet werkende gadgets verwijderen uit de sidebar, zoals het Volgers gadget dat het niet meer doet.
  3. In de sidebar Rubrieken plaatsen zodat mensen makkelijk een onderwerp kunnen opzoeken. Nu is er alleen het archief.
  4. Een foto van Annemiek in de sidebar en op de About pagina zou leuk zijn, maar ik weet ook dat niet iedereen het prettig vind om zo zichtbaar te zijn.
  5. In de sidebar staan twee boeken van Annemiek van Deursum die linken naar een verwarrende pagina op de website van Genoeg. Als ik daar de titel van het boek De eerlijke moestuin invoer, wordt er bovendien niets gevonden. Als bezoeker ben ik dus gestrand. Ik zou die link laten openen in een nieuw venster zodat mensen op Annemieks mijmeringen blijven. En ik zou linken naar een pagina waar bezoekers wel wat aan hebben. Bijvoorbeeld naar bol.com waar het boek te koop is.
  6. Als Annemiek wat extra inkomsten zou wensen zou ze Google Adsense op haar Blogger blog kunnen zetten.

Tot slot

De mijmeringen van Annemiek van Deersum zijn een mooi voorbeeld van een blog zoals ze ooit begonnen. Iemand die haar gedachten en leven deelt met anderen.Recent zie je steeds meer blogs in een magazine-achtige stijl. Ik maak me daar zelf ook schuldig aan. Maar ik vind zo'n meer oorspronkelijk blog toch erg leuk.

Bovendien vind ik de gedachte achter de mijmeringen van Annemiek erg mooi. Ze wil met haar blog andere mensen inspireren en helpen.

En ook leuk in het kader van Annemieks zuinige leefstijl: haar Blogger blog is hartstikke gratis!

Leestips

Interview met Zuinigaan

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *