Bloggen met prepaid of mobiel abonnement?

Wat is handiger als blogger? Prepaid of toch een mobiel abonnement?

Ik ben altijd heel tevreden geweest met mijn prepaid abonnement.

Ik bel immers toch vrijwel nooit en ik werk vanuit huis.

Als ik al eens bel dan is het meestal gratis via whatsapp.

Voor bellen via whatsapp heb je wel internet nodig!

Maar voor dat laatste heb je dus wél internet nodig. En dat is geen probleem zo lang ik thuis ben en gebruik kan maken van onze wifi, maar als ik onderweg ben wordt het toch wat lastiger. Of als het internet er weer eens uit ligt! Dan is prepaid ineens toch niet zo handig.

Dat brengt me op de vraag: kun je als blogger beter een mobiel abonnement nemen dan een prepaid abonnement?

Internetbundel versus mobiel abonnement

De afgelopen maand waren er twee dingen waardoor ik toch een mobiel abonnement begon te overwegen.

  • Mijn man en ik waren veel onderweg, en onderweg wilde ik soms even iets appen aan de kinderen. Met prepaid kon dat niet.
  • Soms wilde ik even informatie opzoeken op Google, maar ja, geen internet.

Mijn jongste dochter adviseerde mij om een zogenoemde internetbundel te kopen. Voor 7,50 euro kocht ik een internetbundel van 500 mb. Daarmee kon ik onderweg toch appen met mijn kinderen, en indien nodig even iets googelen. Maar zo'n internetbundel gaat best snel op, en heeft bovendien een beperkte houdbaarheid.

Ik denk dat een mobiel abonnement dan toch al gauw voordeliger is. Zeker als je je smartphone ook gebruikt om mee te bloggen. Denk aan blogposts live zetten, of zelfs schrijven. Bij T-Mobile krijg je bijvoorbeeld 1 GB bij een abonnement van 13,50 per maand.

Waarom een mobiel abonnement als blogger handig is

  1. Als je regelmatig gebruik maakt van internet, en dat doe je als blogger al gauw, is een mobiel abonnement goedkoper dan prepaid. Let wel op dat je abonnement voldoende data heeft voor je werk als blogger. Je wilt niet bezig zijn met een blogpost en ineens geen data meer hebben!
  2. Valt bij jou ook regelmatig het internet spontaan uit, waardoor je niet kunt bloggen?! Met een mobiel abonnement kun je toch online gaan, en je blogposts publiceren. Ik heb in het verleden wel eens van narigheid naar een naburig dorpje gereden voor werkende wifi, en in de auto met mijn laptop op schoot blogposts zitten publiceren. Het was niet bepaald ideaal. Een mobiel abonnement maakt je minder afhankelijk van de internetverbinding bij je thuis.
  3. Ben jij een extraverte blogger? Een blogger die veel events bezoekt en graag workshops en dergelijke bezoekt? Of misschien ben je zelfs een reisblogger? Dan is een mobiel abonnement denk ik zelfs essentieel. Als blogger kun je nu eenmaal niet zonder internet. En voor wie veel onderweg is, is een mobiel abonnement onmisbaar.
  4. Veel bloggers bewerken hun foto's voordat ze ze publiceren. Ook daarvoor is internet nodig.
  5. Ook al let je nog goed op, er glippen toch regelmatig spelfouten of typefouten door je controle. Daarom is het goed om blogposts altijd eerst door een goede spellingcontrole te gooien. Ik gebruik hiervoor altijd Google docs. Ook daarvoor heb je internet nodig!

Tot slot

Hoewel ik het al heel lang prima af kan met prepaid, heeft de afgelopen drukke periode mij toch aan het twijfelen gebracht. Als je als blogger regelmatig op weg gaat is een mobiel abonnement al snel voordeliger en bovendien handiger. Maar dat neemt niet weg, dat als je een klein budget hebt, en je werkt als blogger veel vanuit huis waar je wifi hebt, je ook prima kunt bloggen met prepaid. Zie ook mijn post op Huisvlijt: Prepaid of abonnement? Dat is de vraag!

Leestip

Wat heb jij: prepaid of een mobiel abonnement?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *