blogspot templatesTen onrechte wordt vaak gezegd dat Blogger blogs minder professioneel ogen. Of minder zoekmachinevriendelijk zijn. En dat je dus maar beter voor WordPress kunt kiezen. Maar dat is onzin. Er is niks mis met gratis bloggen op Blogger.

De eigen Blogger templates zijn niet zoekmachinevriendelijk

Het is inderdaad waar dat de templates die je op Blogger zélf vindt, niet optimaal zijn als het gaat om zoekmachines. Het grootste probleem met Blogger templates is dat niet de titel van je post vooraan komt in de zoekresultaten, maar de titel van je blog. En dat is niet gunstig. Gelukkig kun je dit wel heel eenvoudig oplossen trouwens. Lees daarvoor mijn ultieme gids voor Blogger SEO.

blogger templates
Deze templates biedt Blogger zelf aan. Ze zijn niet SEO geoptimaliseerd.

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Blogger template dat door een designer is gemaakt.

Vandaag stel ik 3 designers aan je voor die professioneel ogende Blogger templates maken. Sterker nog, ze bieden templates aan die ook voor WordPress beschikbaar zijn.

Georgia Lou Studios: vanaf 10,- en SEO optimized

Georgia Lou Studios

Je vindt hier zowel WordPress als Blogger templates. Wat opvalt is de vriendelijke prijs. Voor maar 12,- heb je al een hele mooie template. En nog SEO-geoptimaliseerd ook. En daarmee bedoel ik dat de titel van de post een h1-tag heeft in plaats van een h3-tag wat Blogspot bloggers helaas standaard hebben.

N.B. Als je een gratis emailabonnement bij Georgia Lou Studios neemt krijg je vervolgens toegang tot de 'freebies'. En daarin staat 1 Blogspot template en 1 WordPress theme.

blogger templates

Op mijn blog Review eerst zie je een template van Georgia Lou Studios in actie : )

Designerblogs: vanaf 15,- maar niet SEO optimized

Designerblogs

Ook op Designerblogs vind je zeer betaalbare templates en themes. De prijzen beginnen bij 15 USD en gaan tot 50 USD. Het leuke aan deze templates is ook weer dat je ze zowel kunt kopen voor self hosted WordPress blogs als Blogger blogs.

blogspot templates

Pipdig vanaf 32,-  en SEO optimized

Pipdig is wat duurder, maar heeft dan weer als voordeel dat de titels van je Blogspot posts geoptimaliseerd zijn. Ook kun je bij hen weer kiezen tussen de WordPress.org versie en de Blogger versie. Wat maar weer eens bewijst dat Blogspot blogs er net zo goed kunnen uitzien als WordPress blogs!

Op Momlit gebruik ik een template van Pipdig.

Hoe check je of een Blogger template SEO optimized is?

Als ik een nieuw Blogger template wil hebben, dan check ik altijd eerst of het geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Want dat vind ik belangrijk.

Wat heb je nodig?

De meeste designers hebben een preview pagina waarop je het template in actie kunt zien. Die gebruik je om te controleren of dit template zoekmachinevriendelijk is. Om te kijken of en Blogger template SEO optimized is gebruik je de volgende tools:

 1. Inspect element: daarmee controleer je de h-tag van de titel van je post. Bij de oorspronkelijke Blogger templates is dat een h3-tag. Maar je wilt dat de titel van je blogpost een h2-tag heeft op de homepage, en een h1-tag op de pagina van de post zelf.
 2. Mobile Friendly test: controleer of het template smartphone vriendelijk is.
 3. PageSpeed Insights: controleer de laadsnelheid. N.B. Dit geeft alleen een grove indicatie van de laadsnelheid, want zo'n preview pagina is niet altijd geoptimaliseerd voor plaatjes en dergelijke. Maar het geeft wel een indicatie van de snelheid.

Zie ook blog themes voor WordPress.

Waar let jij op bij de aanschaf van een blog theme of template?

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Alweer een leuk artikel, echt voor mij.
  De eerste templates van Georgia Lou Studios ken ik niet, zijn idd niet duur. Maar de templates van Pipdig , ja die heb ik en zijn echt geweldig, niet alleen om te zien ze zien er professioneel uit maar ook de ondersteuning is geweldig.
  Ik ben super tevreden, ik heb een van de laatste templates op mijn site Holly & Weave en een beetje aangepast op mijn smaak, en mijn blog had meteen ander uitstraling plus dat het SEO geoptimaliseerd is.
  Maar ik ga toch even checken wat jij zegt ☻.
  Bedankt Nicole

 2. Is het me net gelukt je vorige instructie van "onderwerpen in de menubalk " te zetten, kom je met dit geweldige idee van templates om te kopen! Wat heerlijk om ze allemaal te bekijken en ik ga hier zeker gebruik van maken. Dankjewel Nicole, je bent een inspiratie met je blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *