seoQuakeSEOquake is een fijn instrument om de kwaliteit van je blog te checken!

Soms is het namelijk best lastig om te weten of je nu goed bezig bent met je blog of niet! Je pagerank geeft natuurlijk een indicatie, evenals je bezoekersaantallen en de comments op je post.

SEOquake

Maar als je nieuwsgierig bent naar de kwaliteit van bijvoorbeeld de titel van je blog of de opmaak, dan is er een leuk gratis hulpmiddel dat je kunt gebruiken om je blog te evalueren en het heet: SEOquake.

Nadat ik mijn blogs had overgezet naar WordPress heb ik SEOquake vaak gebruikt om dingen te evalueren. Zo heb ik bijvoorbeeld de omschrijving van mijn blogs aangepast naar aanleiding van het advies dat ik kreeg, evenals het aantal keywords.

SEOquake geeft drie mogelijke scores

 1. groen vinkje (hartstikke goed!
 2. geel streepje (redelijk goed, maar valt te verbeteren)
 3. rood kruis (slecht!)

Ik kreeg er beslist een kik van een rood kruis of geel streepje te zien veranderen in een groen vinkje!

Hoe werkt SEOquake

Ik heb SEOquake geïnstalleerd op Google Chrome, maar je kunt het ook gebruiken op de browswers Safari, Firefox en Opera. Surf naar http://www.seoquake.com om het te installeren.

Heb je het eenmaal geïnstalleerd dan zie je rechts van de adresbalk een klein geel sterretje. Het heeft een groen randje, en in het midden staat in het rood 'SO'. Ook zie je onder de adresbalk ineens allemaal informatie staan. Aan de rechterkant zie je 'Diagnosis'. Klik daar op om te horen hoe goed jouw website of pagina in elkaar zit!

Ook kun je in éen oogopslag de pagerank zien van van een website. Van jezelf, maar ook van je concurrenten. Het is echt een leuk speeltje, en het is nog gratis ook.

Veel plezier gewenst! Ook leuk om te zien hoe je concurrenten scoren!

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Hi Nicole,

  Heb je nog meer info over seoquake het ziet er allemaal nogal spamachtig uit. Is die website wel te vertrouwen?
  Ik moet zeggen dat ik al je blogs sterk verbetert vind sinds je op WP over bent. Vooral de mogelijkheid om op onderwerp te zoeken is erg prettig. Ik vind het jammer dat je maar steeds 1 post kunt zien. Ik lees niet dagelijks alles en zo kan ik gewoon naar beneden scrollen en dus langer op je blogs blijven hangen.

  Wat ik nog mis op je blogs is een echte zoekknop. Heel vaak dekken tags de lading niet en dan weet je nog wel een woord waarin je interesse hebt en dan kunje veel beter zoeken binnen het blog.

  Bij deze blog verschijnt de tekst van het commentaar in lichtgroen en een vreemd lettertype. Dat is wel leuk maar niet voor iedereen goed leesbaar.

  Misschien kun je bij mij ook wat commentaar geven.

  Keep blogging,

  groetjes,

  Dorothé

  1. Hoi Dorothé, bedankt voor je feedback. En fijn om te horen dat de blogs verbeterd zijn sinds de overgang naar WordPress.

   Ik ga kijken wat ik kan doen aan de kleur en het lettertype van de comments.

   Een zoekknop heb ik op Het Moederbedrijf alvast toegevoegd!

    1. Ik heb me verder niet uitgebreid in ze verdiept. Ik gebruik alleen hun handige hulpmiddel om mijn websites te verbeteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *