webshop op je blog

Stel dat je geld verdient met je blog omdat je er dingen verkoopt. Daarvoor heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt simpelweg foto's van je product op je blog zetten, en dat mensen je kunnen mailen als ze interesse hebben. Of je begint een Etsy Shop, en verwijst mensen vanaf je blog daar naar door.

Een webshop op je blog zetten: kinderlijk eenvoudig

Maar je kunt ook heel eenvoudig een webshop op je blog zetten. En dat geldt voor zowel Blogger als WordPress blogs. Ik zette een simpele webshop met maar liefst 2 producten op mijn blog met boekreviews : ) En dat ziet er bijvoorbeeld zo uit:

webshop op je blog

Het hele verkoopproces verloopt makkelijk en professioneel. Mensen kunnen zelfs online afrekenen. Ik ben erg enthousiast over deze simpele methode om een webshop op een blog te zetten.

Een webshop op je blog met Ecwid

Je zet heel eenvoudig een webshop op je blog met behulp van Ecwid. En dat hoeft niet eens wat te kosten. Ik maakte mijn webshop met een gratis account. Maar je kunt ook upgraden om meer mogelijkheden te krijgen. Met een gratis account kun je 10 producten uploaden naar de webshop op je blog.

Een webshop op je blog: stappenplan

 1. Ga naar Ecwid.com en klik op de oranje button met de tekst: Get Started.
 2. Vul je naam email en gewenste wachtwoord in.webshop op je blog
 3. Nu wordt je gevraagd of je al dingen verkoopt, wat je wilt verkopen, of je een website hebt en zo ja via welk blog platform etc. Heb je alles ingevuld? Klik dan op de blauwe knop met Registratie voltooien.
 4. Nu ben je op je persoonlijke dashboard. Dit is waar het allemaal gebeurt bij Ecwid.com. Dit is waar je je webshop maakt en je producten upload. Je hebt nu al 16% van het hele proces om een webshop op je blog te maken af : )
 5. Volg de 6 stappen. Ecwid maakt het echt supermakkelijk voor je om je webshop te maken. Je volgt gewoon netjes hun stappen. Het zijn er 6, waarvan je de 1ste stap al af hebt omdat je een account hebt gemaakt. Er staat per stap zelfs bij hoe lang het duurt. Hieronder een screenshot:Webshop op je blog?
 6. Als je op Creëer je webwinkel klikt kun je zelfs kiezen om hem op Facebook te zetten. Dat zou ik zelf niet doen, maar het is een optie. Als je een WordPress blog hebt, klik je op de WordPress button. Heb je een Blogger blog? Dan kies je 'Ander platform'. WordPress bloggers moeten een plugin downloaden. Blogger bloggers plakken de code in een widget via Layout op hun Blogger Dashboard. Een kind kan de was doen : )
 7. Ga producten toevoegen. Nu wordt het helemaal leuk, want nu kun je je producten en/of diensten gaan uploaden.
 8. Stel de munteenheid en gewichtseenheden in.
 9. Vul je bedrijfsinformatie in: adres e.d. Ze vragen geen KvK nummer of iets dergelijks.
 10. Bij Verzenden en afhalen kun je verzendkosten instellen. Maar als je digitale spullen verkoopt, zoals eBooks, kun je instellen dat verzendkosten irrelevant zijn.
 11. Last but not least kun je aangeven hoe mensen kunnen betalen. Ook hiervan was ik prettig onder de indruk: er zijn echt heel veel opties. En allemaal makkelijk.

Webshop op je blog met Ecwid getest

Om te kijken of het allemaal goed werkte, heb ik als product een foto van mezelf geupload naar mijn webshop ; ) Ik gaf op dat het 0,- kostte en dat er geen verzendkosten waren. Ik was in dit geval zowel de verkoper als de koper.

Mijn ervaring als koper met Ecwid

Ik kocht dus mijn portet via de webshop op mijn blog. Dat verliep heerlijk eenvoudig. Ik houd van zogenoemde intuïtieve interfaces, en word meteen ongeduldig als iets zich niet vanzelf wijst. Maar dit was kinderlijk makkelijk. Nadat ik mijn eigen portret had gekocht kreeg ik een mailtje met de bevestiging van mijn bestelling. En dat zag er zo uit:

webshop op blog

Nadat ik de bestelling als verkoper had afgehandeld, kreeg ik in mijn rol als koper opnieuw een mailtje dat mijn bestelling was 'uitgevoerd'.

Mijn ervaring als verkoper met Ecwid

Ook als verkoper kreeg ik bericht dat ik iets verkocht had. Ook dit zag er keurig en professioneel uit:

Webshop op blog

Filmpje van Ecwid om een webshop op je blog te zetten

In onderstaand filmpje vind je een review van Ecwid. Het geeft je een goed beeld van wat Ecwid te bieden heeft, ook in vergelijking met andere vormen van webshops zoals WooCommerce.

Webshop op je blog met Ecwid: samengevat

Als je een webshop op je blog wilt kun je dat kinderlijk eenvoudig doen met behulp van Ecwid. In een kleine 15 minuten heb je je webshop online staan. En je biedt bovendien online betaalmogelijkheden. In totaal zijn er 6 stappen die je doorloopt. En die wijzen zichzelf.

Dus heb jij producten of diensten die je graag wilt aanbieden? Dan kun je dat doen op je blog met behulp van Ecwid. Wil je meer mogelijkheden? Kies dan voor een betaald account bij Ecwid. De prijzen beginnen bij 15,- dollar per maand.

N.B. Ecwid biedt nog meer handige opties. Ze helpen je bijvoorbeeld ook met adverteren en marketing. Maar dat leggen ze zelf weer prima uit. Deze post was vooral bedoeld om je uit te leggen hoe je simpel een webshop op je blog kunt zetten!

Succes!

Ik ben fan van Ecwid : )

Verkoop jij producten/diensten op je blog? En zo ja hoe?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *