blognaam verzinnen

Wil je een blog beginnen? Dan  is er een heel belangrijke stap: Een blognaam verzinnen. Dat is niet niks, want tot op zekere hoogte kan een blognaam je blog maken of breken. Een goede blognaam roept nieuwsgierigheid en interesse op, en de drang om er op te klikken en het blog te gaan lezen.

'No pressure' dus... ; )

Algemene regels bij een blognaam verzinnen

 1. Vermijd streepjes en getallen. Dat maakt je blognaam namelijk lastiger om in te typen.
 2. Kies bij voorkeur voor een .com adres, omdat dit het meest universeel is.
 3. Check of de naam nog vrij is. Bijvoorbeeld bij Keurigonline. Je kunt nog zo'n leuke blognaam verzinnen, als iemand anders hem al heeft vastgelegd sta je met lege handen. En het is belangrijk dat je blognaam hetzelfde is als je url.
 4. Je blognaam moet makkelijk te onthouden zijn.
 5. Je blognaam moet makkelijk in de mond liggen. Zeg een potentiële blognaam hardop om dit te testen.
 6. Het is voor potentiële bezoekers fijn als de blognaam al iets voorspelt over wat ze kunnen verwachten.
 7. Ook als je kiest voor gratis bloggen is de juiste blognaam van belang.

Blognaam verzinnen: een casus

Manou wil graag een blog beginnen. Ze mailde mij het volgende:

'Ik wil graag een blog beginnen. Ik weet alleen niet een speciale naam voor mijn blog. Ik heb er wel een paar bedacht maar de meeste zijn al in gebruik. Het gaat over Fashion+Beauty+lifestyle. Kunt u me een paar tips geven?

dit zijn de namen die ik heb bedacht:

 • Manous Blog
 • Manous lifestyle
 • Lifestyle
 • Fashionlife
 • beautylife
 • lifestylemeid'

Blognaam verzinnen voor Manou

De blognamen Lifestyle, Fashionlife en Beautylife zeggen ongeveer waar Manou's toekomstige blog over gaat, maar ze zijn heel erg algemeen. Ze zijn niet persoonlijk. Om die reden vind ik Manous lifestyle een betere optie. De naam Manou maakt de blognaam persoonlijk, en het woord lifestyle omvat fashion en beauty. 'Manous lifestyle' dekt dus goed de lading van het blog. 'Manous blog' is ook een optie, maar lifestyle vind ik meer over het onderwerp van het blog vertellen. Lifestylemeid is tijdgebonden.

Wat als Manous blog een groot succes wordt, en ze wordt ouder en is geen meid meer?

Met Manous Lifestyle kan ze haar hele leven uit de voeten.

Tool om je te helpen met een blognaam verzinnen

Bust a name is een gratis tool om je te helpen een blognaam te verzinnen. Bij #1 voer je woorden in die je associeert met je toekomstige blog. Vervolgens combineert Bust a name die voor je tot 1 blognaam, en vertelt je ook meteen of de bijpassende domeinnaam beschikbaar is.

Voor Manou typte ik in een aantal van haar blognamen in. Dit was het resultaat:

blognaam verzinnen

Conclusie over blognaam kiezen

Mijn conclusie: ik zou als blognaam kiezen voor Manous Lifestyle. Op Keurig Online heb ik gecheckt of manouslifestyle.com nog vrij is, en dit is het geval.

Manou kan hiermee veel kanten op met haar blog en de naam is tijdloos.

Leestip

Fashion blog

Vergelijkbare berichten

15 reacties

 1. Ik ben nog steeds blij met de naam Mam is de hort op omdat ik schrijf over reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Het is een blog voor ondernemende vrouwen (dus niet alleen moeders) die de hort op willen zonder dat hun hele budget eraan op gaat.

 2. Mijn blognaam Casa Borita is eigenlijk ontstaan als een grapje en zegt niet zoveel over mijn onderwerpen reizen/hotspots.. Maar heb deze toch gekozen omdat een stukje van mijn naam erin verwerkt is, wat het persoonlijk maakt, het bekt lekker weg en mensen zijn vaak ook benieuwd wat het verhaal achter mijn blognaam is :)

 3. Ik heb eerst ook een hele reeks namen de revu laten passeren..ik kwam uiteindelijk uit bij mijn eigen naam (Maartje) zoals die in Frankrijk uitgesproken wordt(ik heb daar namelijk 16 jaar gewoond) : Maardjie , beetje lastig als blog naam wel dus het werd : Maargy.com.

 4. Ha, leuk om te lezen. Het is ook best lastig kiezen. Omdat er zoveel blogs zijn, is onderscheiden best een opgave. Ik had 'vroeger' een naam die mijn schoonmoeder niet eens kon onthouden en dus vond ik het tijd voor wat anders. 'Gewoon iets met Loes' kwam uit een brainstorm met de (schoon)familie, en staat voor een aantal dingen: 'gewoon' omdat we in Twente lekker nuchter zijn, 'Loes' vanwege mijn naam en de combinatie geeft niet specifiek aan of het een beautyblog of fashionblog is. Ik kan dus 'gewoon' over alles schrijven. En daar ben ik blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *