blog tools

Als blogger zijn er allerlei leuke  en handige blog tools die je kunt gebruiken. Hieronder een overzicht van handige tools die ik regelmatig gebruik.

1. Achtergrond van plaatje transparant maken?

op de site removebg kun je heel eenvoudig de achtergrond van een afbeelding transpararant maken. Je sleept gewoon het plaatje op het scherm en voila! N.B. Als je betaalt voor Canva Pro, kun je dit ook met Canva doen.

2. De speeltijd van een video aanpassen

Een goedgeplaatste video kan de tijd dat mensen op je blog rondkijken verlengen, en dat is weer goed voor je SEO. Maar soms wil je maar een gedeelte van een filmpje aan je bezoekers laten zien. Op Classy Nemesis vind je een gratis tool waarmee je de begintijd en eindtijd van een youtube filmpje kunt aanpassen. Je voert de tijden in, en laat een nieuwe aangepaste embed code genereren. Die plak je in je blogpost, en het filmpje begint en stop op het moment dat jij wilt.

3. Canva

Canva is een gratis website met handige templates waarmee je professioneel uitziende afbeeldingen kunt maken. Als je zoals geen talent hebt voor design, zijn de kant en klare templates echt ideaal. Ongehinderd door kennis en inzicht kun je toch de prachtigste plaatjes maken. En die zijn belangrijk, want hoe aantrekkelijker een afbeelding hoe groter de kans dat mensen hem gaan 'pinnen' of delen. N.B. Je vindt er ook gratis afbeeldingen!

4. TinyPNG

Op TinyPNG kun je gratis je afbeeldingen kleiner maken. En dan bedoel ik niet 'op het oog' kleiner, maar qua formaat. Hoe kleiner het formaat van je afbeelding hoe minder het de laadsnelheid van je blog vertraagt!

5. Ubersuggest

Er is geen fijnere tool, vind ik, dan Ubersuggest als het gaat om keyword research. Weliswaar bieden Moz en Ahref meer informatie, maar die doen dat zo ingewikkeld dat ik het niet meer snap. Dan maar iets minder informatie, en dat ik wel begrijp waarnaar ik zit te kijken. Je kunt 3 gratis keywords onderzoeken per dag op Ubersuggest. Wil je meer dan moet je betalen.

6. Pixabay

Op Pixabay vind je prachtige afbeeldingen die je gratis op je blog mag gebruiken, zonder stress over copyright. Maar zelf gebruik ik nog liever de gratis afbeeldingen in Canva. Dat scheelt namelijk weer een extra handeling. Vind ik op Canva geen geschikte afbeeldingen? Dan zoek ik onder andere naar gratis afbeeldingen op Pixabay.

7. Blogger platform

Ah, het Blogger platform! 'Gratisser' wordt het niet: je kunt hier een compleet gratis blog maken!

8. Gratis Yoast plugin

De Yoast plugin is een geweldige tool om je te helpen je blogpost te optimaliseren voor zoekmachines. Met behulp van een soort stoplicht systeem geeft de Yoast plugin aan, waar de verbeterpunten zitten. Ook als Blogspot blogger kun je gebruik maken van de SEO check van Yoast. In dat geval kopieer en plak je jouw blogpost op de speciale website Real-Time Content Analysis van Yoast.

9. Google Docs als spelling controle

Sinds mijn oudste dochter tegen mij zei: 'Mam, je hebt heel vaak spelfouten op je blogs!' gebruik ik steevast Google Docs voor een spellingscontrole! Zie ook mijn post over Google formulieren.

10. Animalz Revive

Ik schreef ooit een blogpost over hoe je oude blogposts kun identificeren die de moeite waard zijn om te updaten. Er is een handige tool die je vertelt welke van je blogposts de laatste tijd minder bezoekers hebben gekregen. Dat zijn de posts waarvan het belangrijk is om ze te updaten. Deze tool is de website Animalz Revive.

Blog tools samenvattend

Wat is er toch heerlijk veel gratis in Blogland! In deze post vond je 9 van mijn favoriete gratis blog tools. En weet je wat ook gratis is: een beetje vriendelijkheid!

Wat zijn jouw favoriete blog tools?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Ik was heel erg benieuwd naar Animalz Revive, dus heb mij daarvoor aangemeld. Ik vond het wel een beetje spannend, omdat ze toegang tot Google Analytics willen maar gezien de voordelen heb ik mij toch aangemeld. Ik ben nu 3 dagen verder en heb nooit informatie van ze ontvangen welke blogposts geüpdatet kunnen worden, dit terwijl het maximaal 48 uur zou duren voor je dit zou ontvangen.
    Ze hebben nu dus gratis toegang tot mijn gegevens en ik heb niks, geen aanrader wat mij betreft! Waarschuwing dus voor wie dit wil gebruiken...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *