answer the public

Wel eens gehoord van Answer the public?

Dat is een handige website die je helpt meer bezoekers te krijgen door de juiste blogposts te schrijven! Op de site schrijven ze:

'It’s a goldmine of consumer insight you can use to create fresh, ultra-useful content, products and services. The kind your customers really want.'

En hij is nog gratis ook.

Answer the public keyword tool

Ach, ik herinner me nog die tijd dat ik klakkeloos blogde over van alles en nog wat en me nooit afvroeg: 'Is hier eigenlijk wel iemand in geïnteresseerd behalve ik zelf?' Hoewel daar op zich niets mis mee is, begon het op een gegeven moment toch te klagen. Ik blogde me een slag in de rondte, maar mijn bezoekersaantallen stonden niet in verhouding tot mijn tijdsinvestering. Ik bedacht:

'Ik moet slimmer gaan bloggen!'

Door slimmer te werken, zou ik met minder inspanning meer resultaat behalen. Dat betekent dat ik mijn blogonderwerpen zorgvuldiger kies en van te voren kijk of er mensen geïnteresseerd zijn in een onderwerp. En wat ze erover willen weten!

En bij dat laatste komt answerthepublic.com je dus te hulp! Je vult daar je onderwerp in, en vervolgens geven zij je eindeloos veel onderwerpen en vragen die mensen hebben gesteld! Het is een ideale manier van onderwerpen vinden.

Hoe werkt Answer the public: voorbeeld!

Laten we zeggen dat we willen schrijven over Blogger. Dan ga je naar Answer the public en kiest daar Netherlands, de taal Dutch en je vult 'Blogger' in:

answer the public

Vervolgens gaat Answer the public voor je aan de slag. In dit geval zijn er 29 resultaten. Niet alle vragen zijn in het Nederlands, sommige zijn in het Engels en Duits, maar er zijn er ook een flink aantal in het Nederlands!

Zoals:

  • Blogger wat is dat?
  • Wat kost blogger?
  • Wat houdt blogger in?

Dit zijn stuk voor stuk vragen die mensen hebben gesteld. Dus als je een blogpost schrijft onder het onderwerp Blogger, en je verwerkt deze vragen in je blogpost dan weet je zeker dat er mensen geïnteresseerd zijn in jouw blogpost.

Dan ben je er nog niet, maar het is een grote stap in de goede richting. Je kunt de vragen in Answer the public bijvoorbeeld gebruiken als tussenkopjes en ze H-tags geven. Zo maak je zoekmachines duidelijk dat jouw blog goede informatie geeft over dat onderwerp.

Tutorial!

In onderstaand filmpje legt Sumnar Hobart uit hoe je answerthepublic.com het beste kunt gebruiken. Belangrijke punten uit zijn uitleg:

  1. Je voert een keyword in, en in plaats van antwoorden, krijg je vragen over dat onderwerp.
  2. Met behulp van Answer the public krijg je een kijkje in de hoofden van je bezoekers. Je ontdekt wat ze nodig hebben.
  3. Je kunt deze tool gebruiken om je bezoekers van antwoorden te voorzien die ze nu nog niet krijgen!
  4. Answerthepublic.com geeft naar aanleiding van je keyword vragen, vergelijkingen, voorzetsels, gerelateerde onderwerpen en alfabetisch geordende onderwerpen.
  5. Je kunt de resultaten die je krijgt bewaren als een afbeelding als een CSV bestand.
  6. Elk resultaat heeft een groen bolletje: hoe donkergroener het bolletje hoe vaker de vraag wordt gesteld.

Samenvattend

Answer the public is een geweldige website waarop je kunt kijken waarin potentiële bezoekers geïnteresseerd zijn, en wat hun vragen zijn. Deze informatie echt geweldig voor bezoekers die meer bezoekers willen. Door jouw blogposts af te stemmen op de vragen van het publiek zorg je automatisch dat er geïnteresseerden zijn.

Het werkt heel simpel: je voert een onderwerp/keyword in, en zij geven je vragen die mensen gesteld hebben over dat onderwerp.

Let wel even op dat je voor een Nederlandstalig blog 'Nederland' instelt en de taal 'Dutch' want anders zijn de resultaten veel minder interessant. Ik gebruik Answer the public graag in combinatie met Ubersuggest.

Praktische informatie over Answer the public

Je kunt per dag een beperkt aantal onderwerpen invoeren. Wil je er meer, dan moet je betalen. Het goedkoopste abonnement is maar liefst 99 dollar per maand, wat ik erg veel vind. Ik gebruik dus gewoon de gratis versie, want die is ook al goud waard.

Leestips

Mijn post met originele ideeën voor blogposts!

Meer bezoekers op je website

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Ik word alleen altijd ontzettend zenuwachtig van die man die naar me zit te kijken, terwijl ik moet instellen welk land en welke taal en het keyword, haha, want dat duurt even voordat je het allemaal hebt ingesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *