canva

Jarenlang gebruikte ik met veel plezier Canva.

Maar dan wel de gratis versie!

Wat is Canva?

Canva is een website waar je eenvoudig en gratis professioneel ogende afbeeldingen kunt maken. Je vindt er handige templates en daarnaast ook gratis afbeeldingen! Dit platform maakt in zekere zin sites als Pixabay overbodig vind ik.

Op Wikipedia lees ik dat het een Australisch platform is!

Canva Pro vond ik te duur

Want ik vond de betaalde versie zowel 'te duur,' als onzin. Wel nam ik een paar keer een gratis proefabonnement voor de periode van één maand. Gedurende die maand vond ik de betaalde versie wel handig, maar ik vond ook dat het ten koste ging van mijn creativiteit. Doordat ik met de betaalde versie toegang kreeg tot veel meer premium afbeeldingen, werd ik niet meer uitgedaagd om mooie afbeeldingen te zoeken die gratis waren.

En het moet gezegd: met de gratis versie kom je een heel eind.

Zeker in combinatie met de website Remove bg, waarmee je gratis de achtergrond van een afbeelding kunt verwijderen.

Maar sinds een paar maanden heb ik toch de betaalde versie.

En daar ben ik elke dag weer blij mee.

Waarom ik toch voor Canva Pro

  1. Het scheelt me een boel tijd. Ja, ik werd creatiever door het noodgedwongen zoeken naar gratis afbeeldingen, maar het kostte ook veel tijd. Met Canva Pro heb ik toegang tot veel meer afbeeldingen.
  2. De betaalde versie heeft een geïntegreerde tool om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen. Ook dat scheelt tijd, en bovendien is het resultaat mooier dan met Remove bg.
  3. Met Canva Pro heb ik toegang tot veel meer lettertypes.
  4. In de betaalde versie zit ook een zogenoemde 'erase' functie. Daarmee kun je met een soort gummetje bepaalde dingen uit je afbeelding wegpoetsen. Dat blijkt echt een geweldige handige tool te zijn. Laatst maakte mijn jongste dochter bijvoorbeeld een foto van mij, maar haar voeten stonden erop! Die kon ik er met de Canva erase tool gewoon uit poetsen. Ideaal!

Wat kost Canva Pro?

Onder het motto: 'Go big, or go home,' heb ik dan ook maar meteen voor het jaarabonnement gekozen. Dat is namelijk voordeliger dan per maand betalen. Canva Pro kost me per jaar 109,99. Als je per maand betaald kost het 11,99.

Proefabonnement op Canva Pro: meerdere keren met hetzelfde account!

Het leuke aan Canva is dat je meerdere keren een gratis proefabonnement kunt nemen. Het is dus niet zo als bij Videoland en Kobo boeken waar je maar 1 keer een proefabonnement kunt nemen.

Ik heb meerdere keren gebruikgemaakt van het proefabonnement.

Dus als je een beperkt budget hebt, kijk dan regelmatig of je alweer een proefabonnement kunt nemen.

Canva Pro: betalen per afbeelding

Ik heb ook een aantal keren 1 euro betaald voor een afbeelding. Soms kon ik echt geen gratis afbeelding vinden, en betaalde ik dan maar voor een losse afbeelding. Dat kost dan 1 euro. Ik berekende dat ik met 1 losse afbeelding veel goedkoper uit was dan met een abonnement.

Hieronder zie je een screenshot van mijn aankoop geschiedenis:

canva pro

Zoals je ziet kocht ik eerst losse afbeeldingen, toen 1 keer een maandabonnement en daarna waagde ik de sprong en kocht een jaarabonnement.

Mijn conclusie

Canva is een geweldige en gratis manier om mooie en professioneel ogende afbeeldingen te maken voor je blog. Ik heb jarenlang met veel plezier de gratis versie gebruikt.

Mijn conclusie is dat je met de gratis versie ook heel veel kunt bereiken. Het is echt niet persé nodig om de betaalde versie te nemen.
Maar Canva Pro is wel heel handig! Het scheelt je tijd, en het biedt meer mogelijkheden.

Is Canva wat voor jou?

Eigenlijk is dit platform leuk voor iedereen met een blog! Je kunt er bijvoorbeeld ook headers mee maken! Afbeeldingen in een blog zijn essentieel vind ik. Ze maken je blogpost aantrekkelijker, en ze maken het makkelijker voor je bezoekers om je blogpost te delen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Ik gebruik ook al jaren de Canva Pro versie. Het verwijderen van de achtergrond en oneindige lettertypes zijn zo fijn :) en idd af en toe een stockfoto voor de pinterest afbeeldingen, zo handig!

  2. Canva is inderdaad een erg fijn programma. Ik gebruik het regelmatig en dan inderdaad ook een aantal keren een gratis proefmaand. Toch gebruik ik het voor mijn gevoel toch nog te weinig om de betaalde versie aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *