Word jouw blog door anderen  genoemd?

Naar aanleiding van mijn post over media kits en LinkPizza, noemde LinkPizza mijn blog op LinkedIn! Kijk maar:

LinkPizza - Content & Influencer Marketplace mentioned you in a post
“Een handige feature van LinkPizza is dat je als content creator automatisch een up-to-date mediakit krijgt. Zo zie je...”

Linkpizza mediakit: wel of niet doen? - Bloggen en loggen

Als je blog genoemd wordt is dat leuk om vele redenen!

Waarom het fijn is als je blog genoemd wordt!

 1. In de eerste plaats natuurlijk omdat je blijkbaar iets hebt geschreven dat mensen de moeite waard vinden om te noemen. Dat kan zijn omdat je post goede informatie biedt, verrast, vernieuwt of mensen tegen het verkeerde been schopt. Dat laatste kan ook!
 2. Daarnaast is het leuk als je blog genoemd wordt omdat het daarmee onder de aandacht wordt gebracht bij nieuwe mensen en dat kan wellicht nieuwe bezoekers opleveren.
 3. Google's EAT! Als je blog genoemt wordt dan is dat gunstig voor je EAT. EAT staat voor: Expertise, Authority en Trustworthiness. Met andere woorden EAT is belangrijk als blogger. Hoe 'hoger' je EAT hoe hoger je in de zoekmachineresultaten zult komen. Google vindt jouw blogposts dan immers waardevol voor mensen omdat je weet waar je het over hebt!
 4. En tot slot wordt een blog vaak genoemd in combinatie met een link naar je blog, en we weten denk ik allemaal de waarde van een link. Google ziet zogenoemde backlinks immers als een soort positieve stem. Een link naar je blog betekent voor Google dat mensen het een goede blogpost vinden.

Ik word genoemd!

Mijn blijdschap over het noemen van mijn blog deed me denken aan een fragment van Kooten en de Bie. Daarin is professor ingenieur Ackermans ook heel blij dat hij is genoemd ; )

Hoe zorg je ervoor dat jouw blog wordt genoemd?

In de eerste plaats geldt het aloude cliché: schrijf goede content. Als je dingen schrijft die waardevol zijn, dan is de kans groter dat mensen denken: 'Oh, dit moet ik doorgeven aan huppelepup! Dat zal ze handig vinden.'

De Raakfactor

Tegelijkertijd kun je ook 'genoemd' worden als je content helemaal niet zo goed is, maar mensen weet te raken. Sterker nog, je kunt een goed blog schrijven en toch niet genoemd worden. In zo'n geval springt jouw blog er simpelweg niet uit. Je post onderscheidt zich niet van de vele andere blogposts, of je geloofwaardigheid is niet groot genoeg om ervoor te zorgen dat mensen juist jouw blogpost gaan noemen.

Een prachtig voorbeeld van iemand die gewoon schrijft vanuit haar hart is blogger Riet. Zij schrijft op haar blog over haar dagelijks leven, en hoe ze haar man verzorgde. Riet is een voorbeeld van een blogger die mensen raakt met haar verhalen. Ze wordt genoemd omdat mensen met haar meeleven.

Tegelijkertijd vergroot het ook je geloofwaardigheid als blogger als mensen zich verbonden voelen met je blogposts. Om nog een keer Riet aan te halen: als zij iets zou schrijven over trapliften, dan zou ik daar veel waarde aan hechten. Omdat ik haar 'ken,' weet dat ze mantelzorger is, en haar oordeel daarom waardevol vind.

Tot slot

Als je als blogger genoemd wordt is dat een leuk compliment. Het betekent dat mensen je blog de moeite vinden om te noemen omdat het handige informatie geeft, of omdat het ze raakt. Als je serieus bezig bent met bloggen en hoopt er je boterham mee te verdienen, is genoemd worden bovendien goed voor je positie in de zoekmachineresultaten én je geloofwaardigheid!

Zie ook Influencers betekenis en mijn post over Momfluencers.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Ik blog nog maar kort maar heb nu al twee memorabele herinneringen.

  De eerste was de allereerste reactie op een bericht van mij. Ik hand gelinkt naar een andere blog en die reageerde nog dezelfde dag. De verbazing en opwinding daarover vergeet ik niet snel meer.

  De tweede was het feit dat een van mijn artikelen diezelfde blogger inspireerde over hetzelfde onderwerp te bloggen en mijn blog als inspiratiebron te noemen. Voorlopig staat de dag waarop zijn artikel verscheen bovenaan in de statistieken van mijn blog.

  Dus ja, noemen en genoemd worden is inderdaad van belang.

 2. Ik vind het vooral zelf belangrijk om andere bloggers (maar ook Instagrammers etc) te noemen. Ik denk dat veel bloggers daar op een bepaalde manier bang voor zijn: dat ze dan de aandacht weg halen van hun eigen schrijfsels of zo. Zonde! Leuk berichtje hierboven, ik ga eens bij Riet kijken ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *