Getfluence: geld verdienen met je blogHet wemelt van de blognetwerken waar je je als blogger kunt aanmelden met de belofte dat je opdrachten van ze gaat krijgen om geld te verdienen met je blog. Eén ervan is Getfluence. Deze post gaat over mijn ervaringen met getfluence.com.

Getfluence

Getfluence is qua opzet niet veel anders dan de vele andere platforms. Je registreert je blog, zij kijken of het wat is, en als het wordt goedgekeurd begint het wachten op opdrachten. De opdrachten zijn doorgaans gesponsorde posts. Dat wil zeggen, dat je een artikel voor je blog schrijft voor een bedrijf.

Van de meeste platforms hoor ik nooit meer wat terug. Maar de reden dat ik deze blogpost over Getfluence schrijf is dat ik een maand na inschrijving warempel al een opdracht kreeg. Niet alleen dat, hij werd me gewoon in de schoot geworden. Ik hoefde niet eens te pitchen zoals op bijvoorbeeld LinkPizza.

Hieronder een screenshot van het dashboard:

Geld verdienenen met bloggen

Getfluence: opdrachten zonder pitchen

Ik kreeg simpelweg een mailtje met in de titel: 'New order'. De inhoud van het bericht was:

'Hello nicole, An order has been made for your site: https://www.huisvlijt.com. Log in to your account for more details and accept or negotiate terms of mission ID N° 79629.'

Daaronder stonden instructies voor de post, zoals de criteria waaraan de post moest voldoen, uiterste datum van publicatie en het bedrag.

Getfluence de belangrijkste punten op een rij

  1. Je hoeft niet te pitchen voor individuele opdrachten. Ik kreeg simpelweg een mailtje met in de titel: 'New order'. De inhoud van het bericht was:'Hello nicole, An order has been made for your site: https://www.huisvlijt.com. Log in to your account for more details and accept or negotiate terms of mission ID N° 79629.' Daaronder stonden instructies voor de post.
  2. Na inschrijving stel je tarieven in. Bij de opdracht die ik kreeg, was er geen gedoe met onderhandelen.
  3. De voertaal op Getfluence is Engels. Nederlands is (nog) niet beschikbaar.
  4. Soms is er de optie dat iemand anders het artikel voor jou schrijft, en dat jij het alleen maar op je blog hoeft te plaatsen. In dat geval krijg je wel wat minder uitbetaald, maar ik vind het een leuke optie.
  5. Je kunt meerdere blogs inschrijven op 1 account. Dit is niet bij alle blogplatforms het geval, wat heel irritant is als je zoals ik meerdere blogs hebt. Bij sommige moet je dan per blog een account aanmaken.
  6. De uitbetaling vond ik wat lastiger. Ik moest zelf een factuur indienen, en daaraan zaten even wat haken en ogen. Zo moest ik voordat ik de factuur kon indienen een bewijs van inschrijving bij de Kamer van Koophandel indienen. Gelukkig was een screenshot van mijn gegevens bovenaan mijn facturen voldoende, want ik kon dat bewijs natuurlijk weer nergens vinden. Daarnaast zit het bedrijf in Frankrijk en moest ik dus op de factuur aangeven dat de BTW verlegd was.

Filmpje met uitleg van Getfluence

Hieronder een Youtube video van Getfluence waarin ze uitleggen hoe het werkt. Het filmpje richt zich op bedrijven, maar als blogger krijg je ook een goed idee van wat de bedoeling is.

Mijn conclusie over Getfluence

Wil je geld verdienen met je blog? Dan is getfluence.com een prima optie. Hoewel het met de factuur indienen even iets meer gedoe is, betalen ze netjes uit. Mijn ervaring met hen is positief, en ik werk in de toekomst graag vaker met ze samen. Getfluence accepteert alleen, wat zij noemen, influential website. Die omschrijven ze vervolgens als volgt:

  • These are sites with significant traffic compared to the “standards” of the category where each site is positioned.
  • They must have a real community activity, which is expressed by a social presence, comments on the site…
  • Content must be unique, regular and of high quality
  • The site must be visually pleasing

Dus, voldoet jouw blog aan deze criteria, dan zou ik zeggen: schrijf je in!

Leestips: Geld verdienen met bloggen en bol affiliate.

P.S. De links naar getfluence.com zijn affiliate links. Dat wil zeggen dat als jij je inschrijft via die link, ik daar als affiliate wat inkomsten uithaal : ) Die optie biedt Getfluence dus ook.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *